- 19 Şubat 2013
- 855
- 220
-
- Konu Sahibi gadjo dilo
Genel olarak vücudundan memnun olup da göbeği sorunlu olanlar toplanalım bi kendimize gelelim diyorum.
ben 54-57 arasında dalgalanıyorum. Boyum 163. Kaçamaklardı tatildi derken 55 kilodan biraz yükseldim. Şimdi yeniden toparlanıp hem birkaç kilo vermek hem esnekleşip sıkılaşmak hem de göbeğimden kurtulmak göğsümü gere gere daracık yüksek bel pantolonlar giymek istiyorum. :))
neler yaptığıma gelince;
ekmeği, şekeri, pirinç pilavını, patates kızartmasını, ekmek arası birşeyler yemeyi, etleri ekmekle yemeyi, yemeğime tepeleme ekmek doğramayı, yemeklerin suyuna banıp ekmekleri götürmeyi falan çoktan kestim. Daha fazla su içmeye çalışıyorum.
Bi süre yürüyüş yaptım ama şu aralar sıcaklardan ihmal ettim. Artık havalar soğuyana kadar evde spor yapacağım.
Bana göbekten kurtulma sıkılaşma birkaç kilo verme sürecinde arkadaş olacak var mı?
benim kilom falan yerinde ancak göbeğim var ondan hangi sporlarla kurtulabilirim lütfen yardımcı olurmusunuz ?Bende artık alışkanlık oldu, yapmazsam rahat edemiyorum.
Hareketler güzelmiş. : >paylaşmak istedim :)
benim kilom falan yerinde ancak göbeğim var ondan hangi sporlarla kurtulabilirim lütfen yardımcı olurmusunuz ?
Aynı sorun ben de de var. 153 kg. 43-44 kg arasıyım, ama alt karnım var. 10 aydır uğraşıyorum. 8,5 aydır karatay sağlıklı beslenme şeklini uyguluyorum. Kardiyoyu zayıf olduğum için az yapıyordum. Ama artık arttırdım, çünkü bu göbek kardiyo olmadan gitmeyecek. Şu an p90x3 programına başladım, bakalım faydası olacak mı. Karın yağlarının gitmesi için öncelikle beslenmemize dikkat etmemiz gerekiyor. (Şeker, ekmek, hamur işlerini hayatımızdan çıkartacağız) Sabırla bekliyorum, ilk başladığım zamana göre tabi ki azaldı ama, hala var. Bende yağlanma en çok karın bölgesinden olduğu için kalça çok çabuk gidiyor, senin de öyle galiba. Yürüyüşten başka farklı kardiyo çeşitlerini de dene, ip atlama, dans, leslie, karın için olan kardiyolar var. Aşağıdakiler gibi.Bende şehir dışında okuyorum şu anda çalıştığım için pek spora vaktim olmuyor ancak okul açılınca sabah 7 de kalkıp güzelce sporumu ve yürüyüşümü yapmayı düşünüyorum tek fazlalık göbüşüm
bayıldım buna teşekkür ederim verdiğin bilgiler için çünkü daha önce hiç spor yapmış biri değilim ve bilgim yok bu terimler bana çok yabancı :)Buda yine karın için kardiyo.
bayıldım buna teşekkür ederim verdiğin bilgiler için çünkü daha önce hiç spor yapmış biri değilim ve bilgim yok bu terimler bana çok yabancı :)
ama işte tek sorun göbeğim vücudum iyi ama spora hep bi hayranlığım var ve yapmak istiyorum :)
Nelerden uzak durmak gerektiğini ben de pek bilmiyorum ama ben yürüyüşten uzak duruyorum, çünkü kalçalarımın gitmesine neden oluyor. Belki sende sorun olmaz, herkesin vücudu farklı tepki veriyor. Verdiğim videodaki kalça egzersizleriyle korursun. Hareketleri yaparken kalça kaslarını sık, etkili olması için.kalçamın erimesini hiç istemem çünkü kalkık ve orta halli kalçam var herkes beğenir ama ne büyür nede küçülür .
küçülmesini hiç istemem yani hangi hareketlerden uzak durmam gerekir bu durumda senide yoruyorum
Keşke bırakmasaydım diyorum ama bırakmasaydım sıkılacaktım, aklım hep diğer programlarda kalacaktı. 21 günü bitirince sonuç ne olacak çok merak ediyorum. Belki tekrar başlarım.Selam arkadaslar. Kedicigimin verdigi bilgilere birebir katiliyorum. Karin biraz inatci bir bölgemiz oldugu icin kardio, bölgesel ve beslenme üclüsü olarak düsünmek lazim ömür boyu. Ben Temmuz basinda call karin hareketlerine basladim, 13 kez de 10 yas gencles programini yapiyorum kalca hareketlerini atlayarak, cünkü seklinden memnunum. Temmuz basindan beri karnimdan 4,5 cm gitti. Benim gibi karnindan zor veren biri olarak cok hizli bir sonuc oldu. Ne yaparsaniz yapin programinizin bir ucuna call yerlestirin derim ben. Call in icinde yoga, pilates hareketleri karisik. Yalniz kardiosuz yine de tek basina etkili olacagini düsünmüyorum. Bu arada kilo sorunu olmayan arkadaslar karna yönelik bölgesel kardio hareketleri var mountain climber, hizli squat, spiderman v.s. o sekilde bir kardio programi da uygulayabilirsiniz.