göbek - sırt - gögüs arası tüyleri SARI saç boyası ile boyamak

sakın sarartmayın ya!o hataya 2 kez düştüm birdahada yapmam..ilkinde anlayamamıştımda, ikincisinde anladım..ya tüyler uzadı yada rengi karardı..iyice siyah ve çok geldiler gözüme...tüylükten çıkıp kıl oldular resmen :1: şu boya işini ilk kez duydum...bu gibi etkileri yoksa denesem mi ki?? :/ en son çare lazer...ama onada paramı yeter ya :25:

kızlar benimde vücudumda ince küçük tüyler var.almaktanda korkuyorum çoğalırsa diye.almıyıyorum o yüzden ince ve küçükler zaten:):emir_bebek::kkk:

Son düzenleme:
Ay iyi bir ben degilmisim:)) bende boyayla degilde orielle aciyorum:) sactan ince olduklari icin yaniyo tuyler harika oluyo.suan hamile oldugum icin yapamiyorum ama kollarima yuzume gobegime yapardim hem.5 dk bekletmem yetiyodu.esmer olmama ragmen..oneriyorum:)) parfumeriden toz oriel aliyorum kicuk kutuda satiliyo 5 tl ve oksidan o kadar

tatlım çoğalma gibi birşey oldumu peki????? benim göbek tüy dolu inanki :( heryerim tüylü aslında tüysüz bir bölgem yok diyebilirimm boyayla boyadım süper oldu ama geçti :( oriel daha mantıklı gibi geldi bana sanki.. birde yanıyo derken?? tüyler yanıp kopuyormuydu sararıyormuydu??

Yorumlarim cok geride kalmis.Bu yazdiklarimdan sonra bile hala tüylerin uzamadigini ve sararticinin tüyleri güclendirdigini düsünen arkadaslar var. Isterseniz sac boyasiyla, isterseniz tüy sararticiyla sarartin, tüyler uzadigi icin bir süre sonra dipler görünmeye baslar ve ikisinde de tüyler acildigi icin akip eski haline dönme gibi bir durum olmaz, biliyorsunuz aciciyla acilan sac renk pigmentleri yok edildigi icin eski haline dönmeyecek sekilde acilir. Tüyler icin de ayni durum gecerli.

Yardimci olup bilgilendirmek adina yazmistim bunlari. Umarim bu sefer bir faydasi dokunur yazdiklarimin...

Sizleri bu konuda bilgilendirip yanlisinizi düzeltmek isterim.

Tüy sarartici ile sac boyasi arasinda pek fark yok. Sadece sac boyasi daha güclü yapida sararticiya göre. Nasil olsa biri saclari digeri tüyleri sarartiyor.
Tüy kalinlastirma ve karartma olayi ise tamamen göz yanilmasi. Tüylerin uclari dis etkenlerden dolayi daha acik ve incedir, dipleri ise daha kalin ve koyu renklidir. Siz tüylerinizi sararttiginizda diplerden daha saglikli ve kalin tüyler gelir. Sararan kisimlarla da karsilastirinca sizlere kararmis ve kalinlasmis gibi gelir.
Bunu su duruma benzetebiliriz;
Koyu kumral saclari olan bir insanin saclari zaman icinde dis etkenlerden dolayi acilir yer yer acik kumral hatta uclara dogru sari kisimlar görülür. Yani bütün olarak baktigimizda saclar koyu kumraldan daha acik görünür. Biz bu saclari acik sariya boyadigimiz zaman dipten gelen saclar koyu kumral gelecegi icin sari kisimlarla da karsilastirinca siyah görünür. Sararticidan sonra tüylerin kararmasini buna benzetebiliriz.

Ben uzunca bir süre tüylerime tüy sarartici kullandim. Sararttiktan sonra tüyler uzarken bana da kararmis ve güclenmis gibi göründü ama sararticiyi tamamen biraktiktan sonra aksine tüylerin yipranip inceldigini farkettim.

Ayrica sac boyasi cilde uzun vadede büyük zararlar verebilir. Sac diplerine bile aslinda cok zarar veriyor ama saclardan ötürü biz o zarari net göremiyoruz. O yüzden tüylerinizi ya sir veya agdayla alin ya da tüy sararticisina devam edin.

Bir de tüylerin uzamadigini düsünen arkadaslar var sanirim. Tüyler uzamasa su an tüysüz kalmistik. Tüylerin belli bir ömrü var, ömrünü tamamlayinca dökülür ve yerine yenileri gelir. Bu yüzden aldigimiz tüylerin yerine yenileri gelir, boyadigimiz tüylerin dipleri gelir. Belirli ömürleri oldugu icin boylari hep aynidir. Aynisi saclarimiz icin de gecerli, saclar sonsuza dek uzamaz. Saclarin tüylerden tek farki bir kac yillik ömürlerinin olmasi, bu nedenle saclarimizi diledigimiz kadar uzatabiliriz.

Sanirim tüy sararticisi konusunda bu da sizi yaniltmis. Uzamiyor sandiginiz tüylerin sarartinca uzadigini farkedip bunu sararticiya baglamissiniz.

Yorumlarim cok geride kalmis.Bu yazdiklarimdan sonra bile hala tüylerin uzamadigini ve sararticinin tüyleri güclendirdigini düsünen arkadaslar var. Isterseniz sac boyasiyla, isterseniz tüy sararticiyla sarartin, tüyler uzadigi icin bir süre sonra dipler görünmeye baslar ve ikisinde de tüyler acildigi icin akip eski haline dönme gibi bir durum olmaz, biliyorsunuz aciciyla acilan sac renk pigmentleri yok edildigi icin eski haline dönmeyecek sekilde acilir. Tüyler icin de ayni durum gecerli.

Yardimci olup bilgilendirmek adina yazmistim bunlari. Umarim bu sefer bir faydasi dokunur yazdiklarimin...

Vücudun değişik yerlerinde farklı çeşitte tüyler uzar.
“Bütün tüyler benzer görünmekle birlikte, aslında birkaç değişik alt tip bulunmaktadır,” diyor doktor Tüyler de dönemler halinde uzar ve dökülürler.
Kirpik ve burun kıllarına cilia denir. Bunlar baş ve vücut tüylerinden farklıdır. Cinsel bölge ve kol altı tüyleri de saçlardan çok farklıdır.
“Bu farklı tipler birbirlerinden, eriştikleri boy, doku ve kıvrılma eğilimi gibi özelliklerle ayırt edilirler,” diyor doktor..

Ben de bir açıklama yapayım.

Tüyler bir zaman sonra uçlarından kırılır ve diplerden tekrar uzar.
Çünkü bu şekilde hava alır.
Tüy sarartıcı kullanıldığında bu neden dolayı tüyler sanki kalınlaşmış gibi geliyor sizlere.
Ama aslında kalınlaşmıyor.

ben boyadım saç boyasıyla çok iyi oldu. bundan sonra saçımı boyarken göbeğime de süreceğim. keşke daha önce bunu akıl edebilseydim de cımbızla hiç almasaydım...

slaniaya ben de katılıyorum arkadaşlar
ben de boyadığımı söylemiştim ama sarartıcıdan bi farkı yokmuş gerçekten de 2 hafta geçmeden diplerden yeni tüyler geldi çünkü
özellikle göbeğimde bi çizgi halindeyken tüylerim şimdi her tarafa sürdüğüm için diğer taraflar da belirgin hale geldi
ayrıca zararını da düşündüm keşke yapmasaydım dedim ama deneyim oldu benim için de napalım:8:

ya bende yaptım ama 20 dakka bekleyemedim çünki çok yandı vücudum acı çektim resmen aynadan baktım kızarmaya başlamışım 10 dakkada yıkadım hemen ama 10 dakkaya rağmen tutmuştu pişman oldum yıkadığıma acaba sadece benmi bu kadar yandım hepinbizde oldumu ona göre bidahakine kıpkırmızı olsamda 20 dakka bekleticem

hakikaten orielle boyayıversek gobeği olmazmı???? iki dakkada sapsarı olur???

Tüy sarartmanin tüylerin uzamasina sebep oldugunu okumustum bende bir yerde ama nerede hatirlamiyorum :27: Benim de gögüs cevremde var tüydü onlar cok masumlardi cimbizla cektim 1er 2ser. Ellemez olaydim hakimiyeti ele gecirdiler. Sen misin bizi yolan dediler. Simdi lazer düsünüyorum ama korkuyorum da duyduguma göre aci yapiyormus :(

Tüy sarartmanin tüylerin uzamasina sebep oldugunu okumustum bende bir yerde ama nerede hatirlamiyorum :27: Benim de gögüs cevremde var tüydü onlar cok masumlardi cimbizla cektim 1er 2ser. Ellemez olaydim hakimiyeti ele gecirdiler. Sen misin bizi yolan dediler. Simdi lazer düsünüyorum ama korkuyorum da duyduguma göre aci yapiyormus :(

sakın lazere bulaşma..bnm de göğüs aramdakiler ve çevresindekilere yaptırdım lazer..çok pişmanımm.. çoğaldı ve koyulaştılar iyice.. yüzüm de aynı şekilde.. lazer sadece bacak, koltukaltı ve genitalde etkili..kolda bile pek etki göremedim..:( iğneli epilasyon yaptır bence.. yüzüme ve göğüs arama iğneliye başladım ben.. daha 1 seans gittim..bakalım onda sonuç ne olacak.. ama ondan memnun olmayanı görmedim daha..

sakın lazere bulaşma..bnm de göğüs aramdakiler ve çevresindekilere yaptırdım lazer..çok pişmanımm.. çoğaldı ve koyulaştılar iyice.. yüzüm de aynı şekilde.. lazer sadece bacak, koltukaltı ve genitalde etkili..kolda bile pek etki göremedim..:( iğneli epilasyon yaptır bence.. yüzüme ve göğüs arama iğneliye başladım ben.. daha 1 seans gittim..bakalım onda sonuç ne olacak.. ama ondan memnun olmayanı görmedim daha..

Benim gögüslerim normalde cok hassas zaten igneliye dayanabilecegimi sanmiyorum :18: Insallah güzel bir sonuc alirsin.

Benim gögüslerim normalde cok hassas zaten igneliye dayanabilecegimi sanmiyorum :18: Insallah güzel bir sonuc alirsin.

inşallahh... :)) hepimiz iyi sonuçlar alırız inşallah.. bir de iğneliyi eğer uzman birine yaptırırsan çok da acımıyor.. çok korkarak gitmiştim ben de ama hiç korktuğum gibi olmadı.. lazerden çok da bir farkı yok.. ya da benim acı eşiğim baya yüksek.. :)

inşallahh... :)) hepimiz iyi sonuçlar alırız inşallah.. bir de iğneliyi eğer uzman birine yaptırırsan çok da acımıyor.. çok korkarak gitmiştim ben de ama hiç korktuğum gibi olmadı.. lazerden çok da bir farkı yok.. ya da benim acı eşiğim baya yüksek.. :)

Nasil bir agrisi var, agda agrisi gibi mi, sonucta ona katlaniyorsak ignelinin agrisina da katlanabiliriz.

Nasil bir agrisi var, agda agrisi gibi mi, sonucta ona katlaniyorsak ignelinin agrisina da katlanabiliriz.

ağda gibi değil..bilmem nasıl tarif edilir ki...iğneyi kıl köküne sokarken,tekrar çıkarırken hissetmedim bile hiç..sadece akım verirken hafif bi sızı sdc.. ama işte uzman olması önemli.. benim ilk gittiğimde (ankarada gittim ben, sevda hanıma) kendisi yaptı.. onda acımamıştı..aynen anlattıgım gibi.. ama kalanları toplatmak için gittiğimde kendi yoktu yardımcısı vardı..o daha çok canımı yaktı..onda iğne giriş çıkısını hissettim mesela.. bir de sevda hanım kendi yaptıgında kabuklar 3. gün dökülmeye başladı, zaten çok miniklerdi..1 haftaya da tamamen döküldü.. ama işte sonra yardımcısının yaptığında daha geç dökülmeye başladı kabuklar(6 ya da 7. gündü sanırım..) ve biraz daha büyük kabuklar oluşmuştu..(sevda hanıma yüzüme yaptırdım, göğüs arasını başka yerde yaptırmıştım, istanbulda, acı aynıydı yine çok değil)
eger doğru kişiyi bulursan canın çok acımaz, kabuklanma da hemen iyileşir..

Son düzenleme:
ağda gibi değil..bilmem nasıl tarif edilir ki...iğneyi kıl köküne sokarken,tekrar çıkarırken hissetmedim bile hiç..sadece akım verirken hafif bi sızı sdc.. ama işte uzman olması önemli.. benim ilk gittiğimde (ankarada gittim ben, sevda hanıma) kendisi yaptı.. onda acımamıştı..aynen anlattıgım gibi.. ama kalanları toplatmak için gittiğimde kendi yoktu yardımcısı vardı..o daha çok canımı yaktı..onda iğne giriş çıkısını hissettim mesela.. bir de sevda hanım kendi yaptıgında kabuklar 3. gün dökülmeye başladı, zaten çok miniklerdi..1 haftaya da tamamen döküldü.. ama işte sonra yardımcısının yaptığında daha geç dökülmeye başladı kabuklar(6 ya da 7. gündü sanırım..) ve biraz daha büyük kabuklar oluşmuştu..(sevda hanıma yüzüme yaptırdım, göğüs arasını başka yerde yaptırmıştım, istanbulda, acı aynıydı yine çok değil)
eger doğru kişiyi bulursan canın çok acımaz, kabuklanma da hemen iyileşir..

Anladim, bilgiler icin tesekkür ederim. Ben yaptirirsam izmir de yaptirabilirim ancak, kesinlikle cok iyi arastirmak lazim.

niye lazer epilsyon yaptırıp komple kurtulmuyosnuzki tüylerden :D daha pratik bi yöntem bi kere yapın kurtulun gitsin işte :D

Back