Gebeliğe Hazırlık Göbek çektirme

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ben çok duydum hamile kalan etrafımda da var. Kendim de çektirdim 3 ay önce hamile kalamadım eşimde Bi kaç sıkıntı olmuştu onun düzelmesini bekliyoruz . ama her ay çok şiddetli yaşadığım adet agrılarım yok oldu diyebilirim. Zaten adetleriniz agrılı geçiyorsa bilin ki düşmüştür. Sadece hamilelik değil normal sağlık açısından da yapılması gereken bişey bence bilmeyenler önyargılı oluyo Baska sına yaptıramıyosanız bile kendiniz de yapabiliyorsunuz tam anlamıyla kadıramasanız bile yararı var bunu kimisi sabunla yapıyo kimisi adet dönemi boyunca zeytinyagıyla masaj yaparak onun da faydası oluyo diye duydum .

Adet döneminde oluyormuş kasık çekme bende Aralık ayında klomen kullandım ama faydası olmadı erken adet oldum birkaç gün içinde gidicem bakalım hayırlısı
İnşallah faydasını görürsünüz Allah'ım hiç birimizin kucağıni boş bırakmasın. Faydası olursa yazar mısınız lütfen

Yani deneyin aklınızda kalmasın ama 1 yılı geçmiş eşiniz de doktora gitti mi?

Bana umut oluyor böyle mesajlar çok teşekkür ederim benim de adetlerim ağrılı geçiyor ondan mı acaba? Allah'ım sizinde kucağınızi boş bırakmasın tez vakitte hamilelik haberlerimizi buradan yazmak nasip olur inşallah

Göbeğin düştüyse çektirebilirsin.. Düşmediyse çektirmek hem sakıncalı hem de hamileliğe faydası yok...

bazen göbek düştüğü nedeniyle hamile kalınamıyor ya da gebelik düşükle sonuçlanıyor teyzemin çocuğu bir türlü tutunamıyormuş 4 düşükten sonra göbeğinin düştüğünü farketmişler çektirdiği ay hamile kalmış. Ama dediğim gibi göbek Düşmediyse çektirmek anlamsız ve sakıncalı.

Amin.. Rabbim tüm isteyenlere hayırlısıyla versin inşallah valla benim adetim genelde agrılı geçerdi ağlatıcak derecede. Ben de bu göbek çektirme olayını biliyodum zaten 1 sene sonunda bizim de olmaynca gideyim dedim bnmde tahlilleri m filan temz çıktı. Bu sekil etrafımda hamile kalan da çok. Tabi bu işi iyi bilen söylenilen birine gittim. Bana adet düzenimi sordu agrın var mı VS. Herseyimi anlattım. Adetimin ilk gununden bitene kadar hergece zeytinyagıyla masaj yaptım karnıma.. sabahları sıcak suya yine Zeytinyagı damlatıp üzerine oturdum... adetimin bittiği gün de kadına gittim. Burda maksat iltihap varsa atıyo sıcak su. Zeytinyagı masajı da karnı yumusattıgı için göbeği çektirmek kolay oluyomuş. Dediğim gibi canm hamile kalamadım ama adetim çok rahat geçiyor çok şükür

Merhaba, ben bu göbek çektirme olayını dün yaptırdım. Kesinlikle işinin ehli, bilen, eğitimli birinin yapması gerekiyor.

Benim olayım şöyle gelişti; Geçen ay çok fazla bel ağrılarım oldu, hatta belim kilitleniyordu, oturduğum yerden kalkamıyordum, ayrıca adetim de 1 hafta gecikmişti. Çocuk olayına çok kafayı taktığım için, stres yapmıştım, tüm vucudum kaskatı kesilmişti. Tanıdığımız işinde uzman bir fizyoterapist vardı, eşim ısrarla ona gidelim diyordu, ben de ya hamileysem olmaz diyordum, test yapıyordum, testler hep negatifti, ama yine de emin olamıyordum, ya geç döllenme olduysa diyordum.

Önce jinekoloğumdan randevu aldım, ona göre gidecektim. Tabi gebelik yoktu, bana söktürücü ilaç verdi, ama yine de 1 hafta bekle öyle kullan dedi. Onun üzerine ben de bel ağrım için fizyoterapistime gittim. Önce omurgamı düzeltti, eklemler yerinden oynamış, eklemleri olması gereken yerlerine getirdi. Kendisi aynı zamanda osteopatmış. Her fizyoterapistin osteopati eğitimi olmuyormuş, gidecekseniz mutlaka araştırın ikisi birlikte olsun..

Neyse belimi, omurgamı, boynumu rahatlattıktan sonra, sırtüstü yattım, göbek bölgemi kontrol ederken, burası çok gerilmiş ve sağ tarafta da bir şişlik var dedi, onun üzerine ben anlattım, adet olmadım, böyle böyle diye, çocuk istediğimden, 1 kez kimyasal gebelik geçirdiğimden bahsettim. O da bunun üzerine dedi ki, kanıtlanmış bir bilgi değil, ampirik bir bilgi ancak organlar tam yerlerinde olmadığından dolayı da yerleşme olmayabiliyor dedi. O gün karnıma masaj yaptı, karnımın belirli yerlerine baskı uyguladı, bastırdığı yerler sonra acıdı. Ertesi sabah adetim gelmişti ki ben hiç adetim gelecek gibi hissetmiyordum, hani hissedersiniz ya normalde, 1 gün önce o his, karın ağrısı, akıntı hiçbir şey yoktu.

Adetim geçtikten sonra dün yeniden gittim. Kontrolleri yaptı, karnım yine çok gergin ve sertti, masaj ve baskı uyguladı, sonra göbeğimi önce saat yönünde, sonra saatin aksi yönünde baskı uygulayarak çekti, bu dedi halk arasında göbek çekme olarak bilinir, tüm karın bölgesindeki fasya dokusu burada birbirine bağlanıyormuş, teknik açıklamalar yaptı, çok aklımda kalmadı, aklımda kalan organların olması gereken yerlerde olmadığı zaman bunu yapmak gerekiyormuş. Bu sabah da yoğun bir bağırsak boşaltımı yaşadım, sanki içerde ne varsa harekete geçmiş gibi hissediyorum.

Gebeliğin oluşmamasının çok fazla nedeni var, hepsini teker teker bulup elimine etmek gerekiyor. Bu da yöntemlerden sadece bir tanesi.. Bunu yaptırdık diye gebelik hemen oluşacak değil elbette.. sağlık için denenebilir. Ancak öyle kırık çıkıkçılara değil, konusunda uzman eğitimli fizyoterapist ve osteopat olmalı. Umarım okuyanlara bir faydam dokunur.. Siz de hayırlısıyla tez vakitte mucizenize kavuşursunuz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…