Merhaba bayanlar biz 13 aydır çocuk denememize rağmen nasip olmadı geçenlerde de birinden duydum kızının göbeğini çektirdiği ay kız hamile kalmış. Bana da umut olduetrafında hiç göbek çektirip hamile kalan veya çevresinde bu gibi olaylar olan oldu mu. Olumsuz bir etkisi olan da yazabilir mi lütfen . Ben çok kararsız kaldım ama denemek istiyorum ve korkuyorum
Merhaba, ben bu göbek çektirme olayını dün yaptırdım. Kesinlikle işinin ehli, bilen, eğitimli birinin yapması gerekiyor.
Benim olayım şöyle gelişti; Geçen ay çok fazla bel ağrılarım oldu, hatta belim kilitleniyordu, oturduğum yerden kalkamıyordum, ayrıca adetim de 1 hafta gecikmişti. Çocuk olayına çok kafayı taktığım için, stres yapmıştım, tüm vucudum kaskatı kesilmişti. Tanıdığımız işinde uzman bir fizyoterapist vardı, eşim ısrarla ona gidelim diyordu, ben de ya hamileysem olmaz diyordum, test yapıyordum, testler hep negatifti, ama yine de emin olamıyordum, ya geç döllenme olduysa diyordum.
Önce jinekoloğumdan randevu aldım, ona göre gidecektim. Tabi gebelik yoktu, bana söktürücü ilaç verdi, ama yine de 1 hafta bekle öyle kullan dedi. Onun üzerine ben de bel ağrım için fizyoterapistime gittim. Önce omurgamı düzeltti, eklemler yerinden oynamış, eklemleri olması gereken yerlerine getirdi. Kendisi aynı zamanda osteopatmış. Her fizyoterapistin osteopati eğitimi olmuyormuş, gidecekseniz mutlaka araştırın ikisi birlikte olsun..
Neyse belimi, omurgamı, boynumu rahatlattıktan sonra, sırtüstü yattım, göbek bölgemi kontrol ederken, burası çok gerilmiş ve sağ tarafta da bir şişlik var dedi, onun üzerine ben anlattım, adet olmadım, böyle böyle diye, çocuk istediğimden, 1 kez kimyasal gebelik geçirdiğimden bahsettim. O da bunun üzerine dedi ki, kanıtlanmış bir bilgi değil, ampirik bir bilgi ancak organlar tam yerlerinde olmadığından dolayı da yerleşme olmayabiliyor dedi. O gün karnıma masaj yaptı, karnımın belirli yerlerine baskı uyguladı, bastırdığı yerler sonra acıdı. Ertesi sabah adetim gelmişti ki ben hiç adetim gelecek gibi hissetmiyordum, hani hissedersiniz ya normalde, 1 gün önce o his, karın ağrısı, akıntı hiçbir şey yoktu.
Adetim geçtikten sonra dün yeniden gittim. Kontrolleri yaptı, karnım yine çok gergin ve sertti, masaj ve baskı uyguladı, sonra göbeğimi önce saat yönünde, sonra saatin aksi yönünde baskı uygulayarak çekti, bu dedi halk arasında göbek çekme olarak bilinir, tüm karın bölgesindeki fasya dokusu burada birbirine bağlanıyormuş, teknik açıklamalar yaptı, çok aklımda kalmadı, aklımda kalan organların olması gereken yerlerde olmadığı zaman bunu yapmak gerekiyormuş. Bu sabah da yoğun bir bağırsak boşaltımı yaşadım, sanki içerde ne varsa harekete geçmiş gibi hissediyorum.
Gebeliğin oluşmamasının çok fazla nedeni var, hepsini teker teker bulup elimine etmek gerekiyor. Bu da yöntemlerden sadece bir tanesi.. Bunu yaptırdık diye gebelik hemen oluşacak değil elbette.. sağlık için denenebilir. Ancak öyle kırık çıkıkçılara değil, konusunda uzman eğitimli fizyoterapist ve osteopat olmalı. Umarım okuyanlara bir faydam dokunur.. Siz de hayırlısıyla tez vakitte mucizenize kavuşursunuz..