Yarışma Gnocchi- İtalya Mutfağı

yenGEnC

Nirvana
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2011
22.266
139.215
Herkese Merhabalar
yine son gün son saatlerde tarifimi yetistirmeye çalışıyorum:)
Dunya Mutfagi konusunu hevesle bekliyordum, en sevdigim sey dünyayı gezmektir. Paylasilan tariflerin hepsine de bayıldım yapmaya da heves ettim, soylemeden gecemeyecegim :)
geçtiğimiz ay yapilan yarismada sonuncu olmustum. sevgilim cok üzüldü bu ay birinci olacaksin diye heveslenip cok iddiali oldugu bir tarif secti ben yapayim diye. cok keyif alarak yaptim, cok da afiyetle yedim ama nedense sosun rengi bir acayip oldu. bir de sunumda eksiklerimizi farkettik (eksik derken evde tabak disinda bir sey yok) bir dahaki yarismadan önce sunum malzemesi almaya karar verdik. bu sefer yine sonuncu olabilirim ama en azindan sonraki ay iddialiyim
yemeğime gecersek ismi Gnocchi. Ev yapimi bir makarna ama diger makarnalardan farki icine patates de katiyorsun.
genelde feslegen sosuyla ya da domates sosuyla servis ediliyor.
malzemelere geçiyorum.
bu tarif ortalama 6 kişi için. biz birazini yedik fazlasini buzluga koyduk baska baska zamanlarda yemek için
Gnocchi:
1kg patates
5 çorba kaşiğı irmik
10 çorba kaşiğı un
1 yumurta
muskat
tuz
Karabiber

Sos:
2 çorba kaşiğı tereyağ
4 çorba kaşiğı un
1 litre su
2 diş sarimsak
200g labne
1 paket krema
tuz
karabiber
Tatlı biber
feslegen (taze feslegen bulabilirseniz harika olur, ben bulamadim kuru feslegen kullandim)

oncelikle patatesimizi haslayalim. patatesi bütün halde haslayip icine tuz atinca daha lezzetli oluyor, bu bilgiyi de ekleyeyim:)
bir kapta ezdigimiz patatesin ustune yumurtamizi kiralim. tuz, muskat rendesi ve karabiberi ekleyelim. sonra yavasca 1e 2 oraninda irmik ve un atalim. Ama patatesin sağı solu belli olmaz, siz yavas yavas atmaya baslayin. baktiniz ihtiyaci var toparlanmiyor, bire iki oraninda tekrar bir kasik irmik iki kasik un atin. boyle boyle hamur kendine gelecektir. çok kati bir hamur olmasına gerek yok. resimde gördüğünüz gibi parmakla bir bastirin. bosluk oyle duruyorsa olmus demektir.
üstünü kapatip yirmi dakika dinlendirin
sonra hamurdan bir parca alip un serpip rulo haline getirin. minik dikdortgenler kesin. Ve meshur gnocchi seklini verin:)
cok basit ve keyifli aslinda şekil vermek. catalin dibinden ucuna dogru kaydirin
birkac seferde kolayini bulacaksiniz zaten.
tabii istediginiz sekli vermekte özgürsünüz ama boyle girintili cikintili olunca sosu daha iyi cekiyor.

makarnalarimizi yaptiysak sosumuza geçebiliriz.

önce kuymak yapar gibi 2 corba kasigi tereyagi eritiyoruz. eriyince ustune 4 corba kasigi unu koyup devamli karistiriyoruz. yavas yavas 1 litre suyumuzu içine döküyoruz.
un acildiktan sonra icine kalan tüm malzemelerimizi, labnemizi, kremamizi, püre yapilmis sarimsagimizi ekliyoruz. sos iyice bir kendini bulana kadar karistiriyoruz.
o arada makarna haslar gibi kaynar suya tuz ekleyip gnocchilerimizi icine döküyoruz

manti gibi, olanlar yüzeye çiktilarsa olmus demektir. bir sure sonra olanlari alip kenarda birkac dakika bekletin.
iyice kivam alan sosumuza tuz, kirmizi biber, kara biber ve feslegeni ekleyelim.
sonra tüm gnocchilerimizi icine atip kisik ateste 5 dakik kadar sosunu icine cekmesini bekleyelim.

ve ta ta ta taaaaaaammm
gnocchiler istahla yenmeye hazır

nedenini bilmediğim bir sebepten dolayi rengi biraz garip oldu ama tadi gercekten cok lezzetli.
yapacak olan herkese simdiden afiyet olsun.
yeni yarismalarda görüşmek üzereeee

Son düzenleme:
Eline sağlık. Ben bu tarifi hep yerken ağıza hamur gibi gelir diye yapmaya cesaret edemiyordum hiç. Ama niyet ettim bu yarışmadan sonra denemeye çekindiğim tarifleri denemeye

teşekkürler Nevreste ASSOSyal
Oydar 'cim hic hamur tadi gelmiyor merak etme. ev yapimi makarna gibi oluyor. zaten suda cok fazla hamurlasacak kadar kalmiyor hemen yukari cikiyorlar
ben de heves ettim tariflerden bazilarini yapmaya. zor zannettigim seyler kkda görünce sanki hemencecik yapabilecekmisim gibi geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…