Gne55 le ay Saati...

İZMİR AKŞAMLARI

E. Ekrem Talu'nun aziz ruhuna

Sardıkça güzel İzmiri bir tatlı kızıllık
Giymiş yine al fistanı süslenmiş ufuklar.
Körfez içiyorken bu güzellikleri lık.. lık..
Birlike misafir getirir akşamı rüzgâr.

Enginlere kotrayla açılmış pupa yelken,
Sevdalı gönüller yeni mehtabı ararken.

Sahilde soyunmuş suya girmiş diye mehtap
Dalmış bu güzel manzaranın seyrine İzmir,
Akşamları sessiz gezinirmiş diye mehtap
Hasretle arar dalgalar enginleri bir bir...

Enginlere kotrayla açılmış pupa yelken,
Sevdalı gönüller yeni mehtabı ararken.

Ercümend Alacakaptan ©1942

iyi geceler günescim ne kadar güzel anlatilmis canim bayildim emegine saglik öptüm cok görüsürüzopuyorumnanaktan

canım hoşgeldin nasılsın nasıl işler çok sıkıldın yoruldun kıyamam ben ya birde sıcak ki sibelde klimayı açıyor tutuldu her tarafım

canım hoşgeldin nasılsın nasıl işler çok sıkıldın yoruldun kıyamam ben ya birde sıcak ki sibelde klimayı açıyor tutuldu her tarafım

CANIM HG 2 gündür kızım yaptı yavrum çok yoruldu cam kapı hepsini sildi,,yarında balkon ve merdivenler boyancak,,halılarım geldi yıkamaktan ,dünde yorgan ve battaniyeleri verdim yıkamaya,,,
ay sorma çok sıcak ya ,klima durmadan çalışıyor,,yoksa durulcak gibi değil,,ben klimayı açınca her yeri kapamıyom oda kapısı mutfak camı yatak odası camı açık ,bir tek salonun camları kapalı o kadar
her yer kapanınca sıkıntı basıyor bana ,birde dokunuyor

çeşmeye denize gitcektik vazgeçtik,,çok sıcak diye,
birazdan bornova parka gitçez ,hiç görmedik orayı çok methetti oğlan bi gidip bakalım

oh tertemiz oldu sıkıldın ama mis gibi ramazanada hazır oldun inşallah birde hayırlı misafirlerde gelecek Allah tamamaına erdirsin benimde iç kapılar açık kapalı kalma fobim var zaten
darısı başıma bende dönüşte inşallah şimdilik eve gelince ne yalan söyliyim bişey yapmıyorum halılar falanda kalkık zaten bi yemek birde çamaşır ütü oğlan çocuğu çok dağıtıyor bilirsin her gün ayrı kıyafet haklı çocuk çokta sıcak anacım ya bu hafta kaldım burda eşimin işleri bitmedi bende seviniyorum sizlere doyamamadn gidiyordum

bendede var kapalı kalma fobisi,asansöre bile binemem
aman yaparsın iş allah sağlık versin,,
bilmemmi 3 tane oğlan büyüttüm ,gerçi şimdi kızlarda dağınık
allah ömür versin evlatlarımıza

kısırda çok nefis görünüyor epeydir yemedim eline sağlık canımmm

birazda gülelim buğün fıkra okumaya sardım
ıki velet karar vermişler ki, bütün büyüklerin hayatlarında sakladığı en azından bir büyük sır var. Bir tanesi bu varsayımı denemeye kalkmış.. - "Anne ben her şeyi biliyorum." Annesi: - "Tamam anladım, al şu 1 milyonu babana hiçbir şey söyleme" demiş. Ufaklık çok memnun, babasına gitmiş: - "Baba ben her şeyi biliyorum!" Babası: - "Sus tamam, al şu 5 milyonu, annene hiçbir şey söyleme" demiş. Bizimki zevkten dört köşe, bütün büyüklere işleyen bir sistemi keşfetmenin keyfiyle... Ertesi sabah kapı çalınmış postacı gelmiş, ufaklık açmış kapıyı: - "Postacı amca ben artık her şeyi biliyorum." Postacı dizleri üzerine çöküp, kollarını iki yana açmış: - "Madem öyle gel bakalım baba sana bir sarılsın!"

Sabah anne, oğlunun odasına girdi ve onu uyandırdı. "Haydi oğlum, uyan artık. Okula geç kalacaksın..." Oğlu, yarı açık gözlerle annesine baktı ve uykulu bir sesle "fakat anne, bugün okula gitmek istemiyorum" dedi. Anne, oğlunun isteğine karşı çıktı: "Okula neden gitmek istemiyormuşsun bakayım?" dedi. "ıki ciddi neden söyle bana..." Oğlu bir yandan esnerken, bir yandan da annesini yanıtladı: "Okuldaki tüm öğretmenler benden nefret ediyorlar, biiir... Tüm öğrenciler de nefret ediyorlar, ikiii... Bu iki ciddi nedenim yeter mi, anne?" Annesi oğlunun nedenlerini geçerli bulmadı; "bunlar okula gitmemen için neden olamaz" dedi. "Şimdi hemen kal ve çabuk hazırlan..." Bu kez oğlu iki ciddi neden göstermesini istedi annesinden: "Sen de bana, okula kesinlikle gitmemi gerektirecek iki ciddi neden gösterebilir misin, anne?" dedi. Sabrı tükenme noktasına gelen anne, oğlunun üstündeki yorganı hızla çekti ve oğlunun istediği iki ciddi nedeni ondan sonra açıkladı: "Birinci ciddi neden, 52 yaşında koskoca bir adamsın..." dedi şöyle devam etti: "ıkinci ciddi neden ise, sen okulun müdürüsün, oğlum..."

iyi aksamlar canim bayagi yoruldunuz valla olsun simdi iyi bir dinlenirsiniz misler gibin olmustur güzel güzel oturmalar günescimopuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…