- 29 Ocak 2017
- 1.025
- 2.659
- 133
- Konu Sahibi Slayer Witch
-
Ara ara ben de glutensiz besleniyorum ama çalıştığım için uzun süreli olamıyor malesef. 2 gündür ben de gluten diyetindeyim. Glutenin bana gözle görülür bir şekilde yan etkisi var. 1.si malesef saçlarım da geçmeyen seboraik dermatitin sebebi2. De regl dönemlerinde çok kötü oluyordum meğersem beni etkileyen glutenmiş beslenmeden çıkartınca anladım.
bugun ben de mercimek ve nohut unundan yaptığım krebi domates peynirle sarıp yedim kahvaltıda :) öğle ve akşam yemeğinde de sebze yemeği vardı. Hadi bakalım inş başarabiliriz:)
Gluten konusunda kime bunları anlatsam gülüp geçiyor. Kimse anlamıyor malesef.. çevredekiler böyle olunca diyet baltalanıyor keşke herkesin çevresinde glütensiz beslenene olsa daha kolay olurdu o zamanben de romatizmal hastalıklarımı, tuhaflaşan barsak hareketlerimi ve mide hassasiyetimi buna bağlıyorum. Gluten mideyi ağdalıyor tüm duyargaları alıyor resmen ve yediklerimizdeki vitamin emilimini düşürüyor. Çok araştırma yaptım bu konuyla ilgili ve glutensiz hayat mümkün gerçekten. yalnız biraz zor, çünkü mayalı yiyecekler ve içecekler; kahve, pirinç, mısır, glutensiz yulaf bile gluteni taklit edip aynı proteinlere bağlanıyor. ben bunları da kestim dünden itibaren. düzgün, faydalı bir diyete girmeye çalışıyorum. sabah halsizliğini, depresyonu, mide sorunlarını ve cilt problemlerini bu şekilde yeneceğime inanıyorum. Hiçbir şey sağlık kadar lezzetli değil. sen de her gün yediklerini paylaşırsan birbirimize fikir olur hadi bakalım :))
ne yazık ki, benim eşim de yapamazsın diyip duruyor ama o öyle konuşunca bende daha çok inada biniyor. ikinci beyin dedikleri bağırsağın yapısını bozuyor gluten bu konuda fazlaca akademik çalışma taradım. bağırsağın yapısı bozulunca psikoloji de bozuluyor, sindirim de, bağışıklık da. çok çok önemli bir etmen diye düşünüyorum.. keşke benim de etrafımda byöle düşünen birileri olsa o zaman daha kolay olurdu muhtemelen ama oldum olası bu tarz düşüncelerim pimpiriklilik olarak yorumlanıyorGluten konusunda kime bunları anlatsam gülüp geçiyor. Kimse anlamıyor malesef.. çevredekiler böyle olunca diyet baltalanıyor keşke herkesin çevresinde glütensiz beslenene olsa daha kolay olurdu o zaman
Hehe sizi çok iyi anlıyorumne yazık ki, benim eşim de yapamazsın diyip duruyor ama o öyle konuşunca bende daha çok inada biniyor. ikinci beyin dedikleri bağırsağın yapısını bozuyor gluten bu konuda fazlaca akademik çalışma taradım. bağırsağın yapısı bozulunca psikoloji de bozuluyor, sindirim de, bağışıklık da. çok çok önemli bir etmen diye düşünüyorum.. keşke benim de etrafımda byöle düşünen birileri olsa o zaman daha kolay olurdu muhtemelen ama oldum olası bu tarz düşüncelerim pimpiriklilik olarak yorumlanıyor
1 ay kadar sürdürebildim ne yazık ki çok zor glutensiz diyetne yaptınız diyet başarılı mı merak ett,m
ben de 3 gündür sıfır gluten ve şeker beslenyorm
peki sonuç? kaç kilo1 ay kadar sürdürebildim ne yazık ki çok zor glutensiz diyetinsanın bir yerden sonra eli ayağı boşalıyor gözünün feri gidiyor
kiloyu düşünerek yapmamıştım aslında ama ben 2 kilo verdim o süreçtepeki sonuç? kaç kilo
ben hem sağlık hem kilo amaçlı başladımkiloyu düşünerek yapmamıştım aslında ama ben 2 kilo verdim o süreçte
Bende konuyu güncel sandım hiç tarihe bakmamıştım dedim hamile hamile iyi yapıyor1 ay kadar sürdürebildim ne yazık ki çok zor glutensiz diyetinsanın bir yerden sonra eli ayağı boşalıyor gözünün feri gidiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?