Normalde hiç yemeyecektim de çok güzel koktu, göz hakkı aldımTadı tuzu nasıl diye baktığımda pilavı daha çok yiyorum bundan hahshshs
ooof hayranım pilavdan uzak durabilenlereNormalde hiç yemeyecektim de çok güzel koktu, göz hakkı aldım
Ben de çok severim, çok da güzel yaparım.ooof hayranım pilavdan uzak durabilenlereben çok seviyorum çok ama çok seviyorum hatta o gün pilav yiyeceksem sabah bir şey yemiyorum akşama kadar 5 kaşık falan yiyebileyim diye
Yaaa hazır seni bulmuşken bana pilav ölçülerini verir misinBen de çok severim, çok da güzel yaparım.ama yemiyorum işte ekmek de yemiyorum. Bir süre böyle.
Sefanız olsun yarın dengelersiniz olur biterÇok yanlış bişey yaptım yarın kesin cezalıyımablam gelmişti şehir dışından doğumunu pastasi kestik bi dilim pasta yedim
Ben göz kararı yapıyorumYaaa hazır seni bulmuşken bana pilav ölçülerini verir misinben biraz lapa yapıyorum.
Geçen eşim ek gıdaya geçtik galiba dedi azıcık üzüldüm hahshshshd
Ben pirinçleri soğuk suda bekletiyorum yarım saat 45 dakika kadar. Daha sonra 5 dakika kavuruyorum beyazlıyor baya sonra da sıcak su ekliyorum kısık ateşte pişiriyorum. 1 su bardağı pirince 1.5 su bardağı su ekliyorumBen göz kararı yapıyorumbir de pirinci öyle saatlerce ıslatmadan yapıyorum. Önceden ölçülü yapardım o zaman da 1 bardak pirince 2 bardağa yakın su koyuyordum. Şimdi pirinçlerin üstü geçene kadar koyuyorum. Ama önceden suda beklediyse bire birdir ölçüsü bilemedim 1,5 yağını da, tereyağ zeytinyağı karışık koyuyorum.
Sen nasıl yaptın?
1 bardak ekle bi dahakine o zaman. Suda bekletince şişiyor zaten pirinçler. O zaman lapa olmaz.Ben pirinçleri soğuk suda bekletiyorum yarım saat 45 dakika kadar. Daha sonra 5 dakika kavuruyorum beyazlıyor baya sonra da sıcak su ekliyorum kısık ateşte pişiriyorum. 1 su bardağı pirince 1.5 su bardağı su ekliyorum
Bir de öyle deneyeyim. Annemde sıcak su da beklet diyor kendisi öyle yapıyor tane tane oluyor ama ben yapsam iyice lapa olur ya. Sıcak su daha da şişirmez mi1 bardak ekle bi dahakine o zaman. Suda bekletince şişiyor zaten pirinçler. O zaman lapa olmaz.
Pirincin cinsi de önemli. Fazla nişastalıysa suda bekletmeyince yapınca lapa olur. Sen sıcak suda bekletip 1 bardak suyla dene bakalım nasıl olacak.Bir de öyle deneyeyim. Annemde sıcak su da beklet diyor kendisi öyle yapıyor tane tane oluyor ama ben yapsam iyice lapa olur ya. Sıcak su daha da şişirmez mi
Ben atmıcam canım çok kötü beslendim bugün deNeyse bu hafta deprem, yoğunluk vs derken artılar görebiliriz. Önemli olan bırakmamak. Motivasyonu düşürmek istemeyen bu pazar tartı atmayabilir. Ama bunu söyleyip. Ben artı çıkacağım ama veririm yine tartıönemli olan devamlılık, bırakmayalım yeter
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?