merhaba kızlar bu kurabiyenin mucidi benim prensesim ve yakuşuklu oğluşumdur:)) bir gün kurabiye yaparken anne içine bunlardanda koyalım dediler bizde yaptık tabiki ve paylaşmak istedik.. inşallah beğenirsiniz:))
herzamanki gibi kullanılacak malzemeleri oda ısısna getirmeli okadar...
yarım paket margarin veya ona eşdeğer de tereyağ 1 su bardağı mısır yağı 1 yumurtanın sarısı 1 çay bardağı pudra şekeri yarım paket kabartma tozu ve 1 pkt vanilya alabildiğine un(yaklaşık 3 bardak kadar) içi için ve süslemek için: kakaolu mısır gevreği ve meyve kabukları(limon portakal vs.)
öncelikle oda ısısndaki margarin yumurta sarısı ve sıvı yağımızı şekerle iyice karıştırıp krem haline getiriyoruz.daha sonra içine kabartma tozu vanilya ve unumuzuda ekleyip yumuşak bir hamur yoguruyoruz..hamurlardan 2 ceviz büyüklüğünde bezeler alıp elimizin içinde çanak şeklinde açıp içine kakaolu mısır gevreklerinden bir kaç tane yani aldıgı kadar koyup kenarlarını kapatıp yavaşça yuvarlıyoruz.daha sonra bu işlem bittikten sonra meyve kabuklarından ağız şeklinde parçalar kesip kurabiyelerimizi mısır gevrekleri ve meyve parçalarıyla yüz ifadesi yapıp süslüyoruz.dilerseniz yumurtanın akınıda üstüne sürebilirsiniz ama ben sürmedim gerek duymadım daha doğrusu..170 derecede 25 ,30 dkk kadar pişirip soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz...miniklerime afiyet olsun:))