ÇOk beğendim,teşekkürler.
üzülerek söylüyorum ki, teknolojiyi bukadar biliçsizce kullanan bir millet daha yoktur üstümüze... çocukluğumdan hatırlıyorum, otomatik telefonlar henüz ilçelere yayılmamıştı ve yeşil bir telefon,sağ alt köşede siyah bir tuşa basarak postaneyi arar ,falanca numarayı bağlarmısınız derdik ptt memuruna ve o şartta konuşulurdu telefonla... ve birgün otomatik telefon şebekesi geldi çocukluğumu geçirdiğim ilçeye ve insanlar sanki içlerinde ki o manasız olguları telefondan çıkarırcasına, rastgele numara çevirip birbirini işletmeye başlamışlardı, nasılsa kimse kimsenin kim olduğunu bilmiyordu...ardından bunada alışıldı zamanla ve denge kısmen sağlandı derken cep telefonları girdi devreye... aman Allahım bu ne görgüsüzlüktür yada israftır, cebinde ekmek parası bulunmayan insanlar, son model telefonlarla iştirak ettiler bu teknolojiye.. çoluk-çocuk ana- bana bir ailede 5 telefon... bi anektot aktarayım size;
Fransada iki iş adamı yolda arabaları arıza yaptığı için, geçen arabalardan cep telefonu istemeye başlamışlar ve o dönem henüz avrupada dahi çok nadir bulunuyor cep telefonu, ve cevirdikleri araçlardan hiç birinde cep telefonu bulamamışlar.. ardından bir türk ailesi durmuş aracın yanına ve cep telefonu bulunur mu, yolda kaldık bir yeri aramamız lazım deyince, bizim gurbetçi ailemiz anında 3 telefon birden uzatmış adamlara... çok düşündürücüdür bu. ha konuya mukabele etmek istediğim ayrıntı bun da saklı.maalesef alımdada-kullanımdada cılkını çıkarmakta üstümüze yok. gizli numara hususu da bunların meyveleri.