T Tarotika Dediğiniz çok doğru, muhakkak Allah vergisidir. :) Öncelikle içten gelmesi gerekiyor zaten.
Yazdıklarınızdan hareketle benim renk uyumu sorunum yok sanırım. Yani giydiklerim uyumsuz şeyler değil ama nasıl anlatayım basit şeyler. Basitten kastım düz. Alelade.
Bunun da çözümü yine dediğiniz gibi kıyafet almaktan geçiyor sanırım. Tabi ki herkes frapan giyinmeli diye bir şey yok. Kimine yakışır kimine yakışmaz. Önemli olan vücuda uygun kıyafeti, kendine yakışanı giyebilmek.
En basitinden spor giyimi ele alacak olursak bir kısım eşofman-tişört şeklinde kombin yapar, bi kısım tayt-atlet kombini ama ikisinde de vücuda uymayan ve kalitesiz-basit duran şekilde giyinilirse, ikisi de kötü durur. Benim problem buradan çıkıyor sanırım.
Çünkü tarz çok fazla üstünde oynanabilecek bir şey değil - biri sizi giydirmediği sürece- belli bir algınız vardır o doğrultuda ilerlersiniz. Ama elimizdekileri biraz değiştirirek aslında o tişört- kot dediğimiz kombin bir anda gömlek-kot-topuklu şeklinde hem şık hem günlük bir kombine dönüştürülebilir. Ama o kot dediğiniz gibi penye tişört ve spor ayakkabı ile giyilirse... :) Onun da yeri gelir elbet, yakışanı da vardır.
O zaman önce kendimizi tanıyacağız, sonra da kendimize uygun kıyafetler alacağız demekki :)