• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Giyim-Kuşam Ne Derece Önemlidir?

Koalina

Başlangıç:62.5 Güncel:60.85 Hedef:48
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2010
17.480
32.651
798
Yeni bir eğitim-öğretim yılı başladı kızlar.
Bu seneye kadar hep rahat ettiğim kıyafetleri tercih ettim, malum çocuklarla atlıyoruz, zıplıyoruz, oyunlar oynuyoruz vs...Şık olmak gibi hevesim olmadı, topuklu falan hiç giymedim...Dışarıdan bakınca da öğretmenmişim gibi bir tipim yok sanırım ki gelir gelmez "çılgın öğretmen" gibi bir sıfatla karşılandım:KK35: Halbuki öyle girişken ve hareketli bir tip de değilim...
Şimdi büyük bir okula geldim ve bu giyim-kuşam işini bir kere daha sorguladım. Size sorum giyim-kuşam bu meslekte ne derece önemli sizce? Rahat olmadığım kıyafetlerle şık olmak mı, yoksa rahat olmak mı?

Valla giyim kuşam önemli tabi hem şık hem de rahat olabilirsiniz?
İlla etek giymenize gerek yok bence.
Hem ben küçükken hep öğretmen ne giymiş diye merakla bakardım :KK71:

Valla giyim kuşam önemli tabi hem şık hem de rahat olabilirsiniz?
İlla etek giymenize gerek yok bence.
Hem ben küçükken hep öğretmen ne giymiş diye merakla bakardım :KK71:

İkisinin ortası yok mu ,şık rahat ol.
Misal nasıl olabilir bu?
Öyle güpürlü, dantelli, şifon bluzlar vs hiç tarzım değil. Elbise ve etek zaten giymem.
Spor bir tarzım varken şık görünmek pek mümkün olmuyor maalesef

Okul Öncesi eğitimcisi isen eşofmanla bile gitma hakkınız var zaten.
Sizin rahat hareket etmeniz önemli mesleğinizde.
bazı günlerde şık babet ,bluz giyersiniz.

öğretmenliğin bir ağırlığı oluyor nedense. yani daha ağır, daha olgun bir tarzları oluyor.

yani eskisi gibi dopyes, tayyör giymeniz gerekmez sanırım. zaten gençsiniz abes olur ama benim bir arkadaşım var 33 yaşında tayt üstü kısa elbise giyiyor okula ben onu da çok uygun bulmuyorum.

çok tutucu bir düşünce tarzı olabilir benimki ama bir bankacı kadın kadar olmasa da öğretmenler de bence şık olmalı ama asla rahatsız, yüksek topuklu, ceketli tarzlardan bahsetmiyorum.
mesela klasik pantolon üstüne şık bir bluz ve babetler filan hoş bence.
ya da bol kesim pantolon üstüne düz bir tişört altına yine babet ya da az topulu bir ayakkabı.

Bu seneye kadar hep rahat ettiğim kıyafetleri tercih ettim, malum çocuklarla atlıyoruz, zıplıyoruz, oyunlar oynuyoruz vs...Şık olmak gibi hevesim olmadı, topuklu falan hiç giymedim...Dışarıdan bakınca da öğretmenmişim gibi bir tipim yok sanırım ki gelir gelmez "çılgın öğretmen" gibi bir sıfatla karşılandım:KK35: Halbuki öyle girişken ve hareketli bir tip de değilim...
Şimdi büyük bir okula geldim ve bu giyim-kuşam işini bir kere daha sorguladım. Size sorum giyim-kuşam bu meslekte ne derece önemli sizce? Rahat olmadığım kıyafetlerle şık olmak mı, yoksa rahat olmak mı?
İnsan kendisini nasıl hissediyorsa öyle giyinmeli, tabi resmi durumlarda fazla rahat giyinmek doğru olmaz.
Ben fiziksel olarak topuklu ayakkabıyla çok rahat değilim ama psikolojik olarak daha iyi hissediyorum, seviyorum.
Topuklu giymek gerekmiyor ama çiçekli elbiseler, yüksek bel etekler, streç pantolonların üzerine şık bluzlar hiç mi ilginizi çekmiyor?
Çeşit çeşit giyinmek çok zevkli aslında.

Misal nasıl olabilir bu?
Öyle güpürlü, dantelli, şifon bluzlar vs hiç tarzım değil. Elbise ve etek zaten giymem.

Öğretmenler kot giyemiyor değil mi?
Kumaş pant. ve şifon gayet rahat ve şık bence gömlekte giyilebilir.
Dantelli güpürlü ben de giyinmem.
Etek te çok sık olmamakla beraber giyilebilir.
Arada sırada topuklu giyersiniz boyunuz kısaydı sanırım.
Takılarla sadelikten çıkabilirsin.
Saç modeli bile değiştiriyor insanı yahu :KK37:

okul öncesi öğretmen misiniz yoksa sınıf/ders öğretmeni mi?

Hem rahat hem şık olunabilir. Rahat olmak adına salaş giymemeli bence.
İyi giyim çok çok çok önemlidir. Karşımızdaki insan kaç yaşında olursa olsun giyim kuşamdan etkilenir.
Ben mesela her zaman bakımlı, makyajlı, iyi giyimli hocalarıma hayranlık duyardım.
Ve bu şekilde olan hocalarım genelde İngilize öğretmenleriydi.
Hatta o yüzden ben de hep İngilizce öğretmeni olacağım derdim. Çok önemli işte. =D

Bence önemli. Ama önemli olan paspal olmamak. Yoksa topuklu vs. giymek mesele değil. Dalga geçmek için söylemiyorum kesinlikle yanlış anlaşılmasın ama biz lisede fizik öğretmenimizi temizlik görevlisi sanmıştık.

hem rahat hem şık olabilirsin. illa topuklu ya da etek elbise giymen gerekmez.

üstüne gömlek olabilir daha şık bluzlar olabilir, altına keten ya da kumaş pantolonlar olabilir ve altına da şık bir babet giysen şık olursun. daha beyaz gri açık kahve krem rengi siyah bordo gibi daha ciddi tonları tercih edersen daha iyi olabilir.

saç makyaj da önemli. saçına uygun bir model belirleyebilirsin. düze yakınsa düzleştirebilirsin mesela. hafif bir makyaj da yaptın mı tamamdır.

bence mesleğine uygun giyinmek önemli. kimi mesleklerde giyim önemli değildir kot bile giyerler ama öğretmen biraz daha resmi giyinmeli bence. çok resmi olmasa da çok spor giyim olmaz öğretmende bence.

Misal nasıl olabilir bu?
Ama sende hiç birşeyden hoşlanmıyormuşsun ki:KK48:
nasıl fikir verelim şimdi sana,diyecektim ki normalde şifon bluz altına,dar paça skinny pantolon giy,uzun dar kesim elbise giy üzerine de tak takıştır sade şık takılar hem şık olursun hem rahat edersin.

mesela bu tarz giymek için çok zorlamaya gerek yok..
siyah dar bir pantolon..
üzerine şık bir bluz.. güzel bir babet bile şık olur..
bence şık görünmek önemli..
imagesN6R6O7B3.jpg

Okul Öncesi eğitimcisi isen eşofmanla bile gitma hakkınız var zaten.
Sizin rahat hareket etmeniz önemli mesleğinizde.
bazı günlerde şık babet ,bluz giyersiniz.

Değilim sınıfçıyım maalesef belirli kurallar var:(

öğretmenliğin bir ağırlığı oluyor nedense. yani daha ağır, daha olgun bir tarzları oluyor.

yani eskisi gibi dopyes, tayyör giymeniz gerekmez sanırım. zaten gençsiniz abes olur ama benim bir arkadaşım var 33 yaşında tayt üstü kısa elbise giyiyor okula ben onu da çok uygun bulmuyorum.

çok tutucu bir düşünce tarzı olabilir benimki ama bir bankacı kadın kadar olmasa da öğretmenler de bence şık olmalı ama asla rahatsız, yüksek topuklu, ceketli tarzlardan bahsetmiyorum.
mesela klasik pantolon üstüne şık bir bluz ve babetler filan hoş bence.
ya da bol kesim pantolon üstüne düz bir tişört altına yine babet ya da az topulu bir ayakkabı.

Tayt, kot vs ben de çok uygun bulmuyorum zaten yasak onlar. Aslen yönetmeliğe bakınca kırmızı oje dahi yasak ama işte... Misal spor ayakkabı ile çok rahatım ben, beden derslerinde yakan top oynuyorum rahatlıkla. Yahut spor bir gömlekle istediğim gibi eğilip, doğrulup, uzanabiliyorum.

İnsan kendisini nasıl hissediyorsa öyle giyinmeli, tabi resmi durumlarda fazla rahat giyinmek doğru olmaz.
Ben fiziksel olarak topuklu ayakkabıyla çok rahat değilim ama psikolojik olarak daha iyi hissediyorum, seviyorum.
Topuklu giymek gerekmiyor ama çiçekli elbiseler, yüksek bel etekler, streç pantolonların üzerine şık bluzlar hiç mi ilginizi çekmiyor?
Çeşit çeşit giyinmek çok zevkli aslında.

İlgimi çeken şeyler olmuyor değil ama çekenlerde de beden sorunu oluyor genelde. Zaten hadi denice ayakkabı ve kıyafet bulmam da mümkün değil 34,5 ayak numarası ile...Bakıyorum herkes gayet şık güne gider gibi giyiniyor bir ben kalıyorum öyle:)

Sadece öğretmenlikte değil her meslekte giyim kuşam oldukça önemli. Hatta çalışmayan ev hanımları için bile. Ama öğretmenlikte biraz daha önemli sanırım çünkü çocuklara da örnek olacaksınız. Rahat giymek için salaş olmanıza gerek yok. Oldukça rahat ama bir o kadar da şık kıyafetler var deneyebilirsiniz. Ya da topuklu ayakkabı şık olmak için şart değil. Çok rahat ve oldukça güzel görünen makosen tarzı ayakkabılar var.

Tarzım değil demekle olmuyor. Çoğu çalışan zaten iş yerinde pek de tarzı olmayan şeyler giyinmek durumunda kalabiliyor. Benim de tarzım değil kumaş pantolon + bluz falan ama öğretmen olsam tabii ki öyle giyinirim.
Elbise, etek gibi şeyler yakışıyorsa giyinmeye başlayınca alışkanlık olur.
Zaten altına ince taytla , çizmelerle çok rahat oluyor artık elbiseler.

o zaman siz en basidi bir koton'a gidin sade ve şık kesimler bütçeyi zorlamadan temin edebilirsiniz.
ben okul öncesi sandım.
Yoksa biraz daha özenli olabilirsiniz.

Ama sende hiç birşeyden hoşlanmıyormuşsun ki:KK48:
nasıl fikir verelim şimdi sana,diyecektim ki normalde şifon bluz altına,dar paça skinny pantolon giy,uzun dar kesim elbise giy üzerine de tak takıştır sade şık takılar hem şık olursun hem rahat edersin.
Skinny pantolon diye bir şey yok benim için:) Geçenlerde dar paça 34 beden aldım bir tane, çuval gibi oldu yani 34'ten kçük üretim var mı bilemem. oxxoyu önerdiler orada da herhalde ilk önce en küçükler bitiyor ne zaman gitsem beden yok:)

Back