- 4 Ağustos 2012
- 3.180
- 3.464
- 133
- Konu Sahibi Buhayatbenim
-
Nereli olursa olsun , büyük çirkinlik ..arada ne yaşandı bilmiyorum ama düğün salonunda cekismemeli ve para davasına girmemeliydiler. .ben o anneyle uzunca bır süre görüşmezdim sanıyorum ..Ben gordugum.kadarini anlattim ama kizin annesine kizdim yani kizima onu yaptim bunu aldim diyecegine keske bastan benim gucum yok deseydi... İlk olay orda basladi kadin kizin ustundekileri isteyince karisti ortalik erkek tarfida neye ugradini sasirdi zaten kimse takiya cikamadi once kiz tarafi takacak dediler kiz tarafi ... Erkek tarafi zarfla verdiler ortalik karisinca .... Kiz ve cocuk birbirini seviyordu gozlerinden belli kiz gitmedi benim.annem o parayi almadan gitmez demis hatta aglayarak... Kizin annesi olay cikarinca erkek tarafi bikac kisi kizin ustundeki parayi ben sana vericem yeterki sus demisler ... Kadin hic susmuyordu....
Ben bu konuyu giresunlularda adet nasil acaba diye merakimdan actim... Olaya cok uzuldum ayrica... İsin icini bilmiyoruz ki kim.hakli kim haksiz ... Gorunen gelinin annesi karistirdi ortaligi ama gercek ne bilemiyorum..
Nereli olursa olsun , büyük çirkinlik ..arada ne yaşandı bilmiyorum ama düğün salonunda cekismemeli ve para davasına girmemeliydiler. .ben o anneyle uzunca bır süre görüşmezdim sanıyorum ..
Sanmıyorum ama inşallahOyle tabi... En guzel gunleri mahvoldu gelinlikle agladi bayildi dugunu olmadi kotu seyler oldu ... İnsallah mutlu olurlar..
Tabiki oyle bi adet yok giresunda.hele su devirde hic bi yerde yoktur boyle seyler herhalde.o kisinin kendi ayibi
Adet var hala... Benim.kuzenim sakaryalilarla evleniyor bu hafta dugunde kiza takilan kizin ailesine erkege takilan erkegin ailesine olacakmis.nisanda da oyle olmus ..cok sacma ama iste...
Dugunun mantigi yeni yuva kuranlara destek olmak icin herkesin yardim etmesidir aslinda.onun ailesi bunun ailesi derken yeni cifte ne kaliyor ne kadar sacmaymis hakikaten:) herkesin kendi kulturu ama ben begenmedim
Yaaa yuhhh yaaa yuuhhh. Koysaymış her ay kenarına 100 lira kızına masraf yapacaksa. Ne bu ya yazik günah Allah ıslah etsin. Rezalet Allahim düşmanıma yasatmasin. Ben okurken utandim.
Bu yüzden hep diyorum kizlar. Çalışın kendi masrafınızı kendiniz yapin. Bana nisanimda kendi tarafım bir b.k takmadi. Güya biri taki olmicak demis. Erkek tarafi hepsi çeyrek takti. Odaya gittik nisanlim hepsini cikardi ben birsey demeden elime verdi. Ailemde az bi masraf yapti ama istemediler tabikide. Deli paralar harcadim herşey güzel olsun diye benim tarafım beni erkek tarafına rezil ettineyse canları sagolsun. Nefret ettim bu taki muhabbetinden
Uzun süre konuşulur o dugun. O kızı her gören bunu düşünür yazik olmus valla bende çok uzuldum:) :) kiza uzuldum en cok... Hep boynu bukuk kalacak..dugunu ne hale geldi ..
Giresunluyum.. Malesef :) ama yoktur öyle bir adet. nişanda kız tarafı alır düğünde erkek tarafı. O biraz çirkefmiş ama hiç şaşırmadım giresunlular para göz olur nerede para var oraya giderler ve gelinlere çok çektirirler.. Giresunlu bir erkek Giresunlu bi kızla evlenmeli.. Ben Düzce yöresi adabına göre yetiştiğim için açık net söyleyebiliyorum bunları :) annem sağ olsun kurtardı bizi "Giresunlu" olmaktan :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?