• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Giresunlu kizlara bir sorum var ...

Buhayatbenim

Can parçam oğlum
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2012
3.180
3.464
133
Merhaba kizlar ben gecen hafta esimle uzaktan akrabamiz birinin dugune gittik... Neyse nikah kiyildi takida basladi bir tuhafliklar...anlamadik tabi .. Sonra gelin damat gelin odasina gittiler kizin annesi (giresunlu aile) gelinin uzerine takilanlari almak icin yukari cikmis orda cikti mi bi kavga ... Polisler kadin bayildi kizi bayildi .. Neyse araya bieileri girdi gelin damat asagi indi bi kere halay cekildi sonra kizin annesi gelip bu kizi alip gidicem diye olay cikardi kiz bayildi annesi bayildi yine...(ben bi suru masraf ettim alicam demis annesi kizin takilarini ) bu arada nisanda tum taki kiz tarfina verilmis... Dugun dagildi neyse saat 10da ...polis eslik etti gelin arabasina evlerine gittiler...

Simdi gelelim. Soruma kizlar aklima takildi adetler nasildir giresunda ? Yani damatla geline cok uzuldum ben... En mutlu gunleri neye dondu ... Acaba kim hatali anlayamadim ki..erkek tarafi mi kiz tarafi mi ?

İki taraf da birbirinden çirkef ..daha düğün bitmeden takının peşine mi düşmüşler ? Hem de o kadar misafirin önünde ! Çiftin en güzel günleri berbat olmuş ..

Gelinin yerinde olsam düğünden kaçardım .büyük rezillik ..

Ben gordugum.kadarini anlattim ama kizin annesine kizdim yani kizima onu yaptim bunu aldim diyecegine keske bastan benim gucum yok deseydi... İlk olay orda basladi kadin kizin ustundekileri isteyince karisti ortalik erkek tarfida neye ugradini sasirdi zaten kimse takiya cikamadi once kiz tarafi takacak dediler kiz tarafi ... Erkek tarafi zarfla verdiler ortalik karisinca .... Kiz ve cocuk birbirini seviyordu gozlerinden belli kiz gitmedi benim.annem o parayi almadan gitmez demis hatta aglayarak... Kizin annesi olay cikarinca erkek tarafi bikac kisi kizin ustundeki parayi ben sana vericem yeterki sus demisler ... Kadin hic susmuyordu....

Ben bu konuyu giresunlularda adet nasil acaba diye merakimdan actim... Olaya cok uzuldum ayrica... İsin icini bilmiyoruz ki kim.hakli kim haksiz ... Gorunen gelinin annesi karistirdi ortaligi ama gercek ne bilemiyorum..

Ben gordugum.kadarini anlattim ama kizin annesine kizdim yani kizima onu yaptim bunu aldim diyecegine keske bastan benim gucum yok deseydi... İlk olay orda basladi kadin kizin ustundekileri isteyince karisti ortalik erkek tarfida neye ugradini sasirdi zaten kimse takiya cikamadi once kiz tarafi takacak dediler kiz tarafi ... Erkek tarafi zarfla verdiler ortalik karisinca .... Kiz ve cocuk birbirini seviyordu gozlerinden belli kiz gitmedi benim.annem o parayi almadan gitmez demis hatta aglayarak... Kizin annesi olay cikarinca erkek tarafi bikac kisi kizin ustundeki parayi ben sana vericem yeterki sus demisler ... Kadin hic susmuyordu....

Ben bu konuyu giresunlularda adet nasil acaba diye merakimdan actim... Olaya cok uzuldum ayrica... İsin icini bilmiyoruz ki kim.hakli kim haksiz ... Gorunen gelinin annesi karistirdi ortaligi ama gercek ne bilemiyorum..
Nereli olursa olsun , büyük çirkinlik ..arada ne yaşandı bilmiyorum ama düğün salonunda cekismemeli ve para davasına girmemeliydiler. .ben o anneyle uzunca bır süre görüşmezdim sanıyorum ..

Nereli olursa olsun , büyük çirkinlik ..arada ne yaşandı bilmiyorum ama düğün salonunda cekismemeli ve para davasına girmemeliydiler. .ben o anneyle uzunca bır süre görüşmezdim sanıyorum ..

Oyle tabi... En guzel gunleri mahvoldu gelinlikle agladi bayildi dugunu olmadi kotu seyler oldu ... İnsallah mutlu olurlar..

Tabiki oyle bi adet yok giresunda.hele su devirde hic bi yerde yoktur boyle seyler herhalde.o kisinin kendi ayibi

Tabiki oyle bi adet yok giresunda.hele su devirde hic bi yerde yoktur boyle seyler herhalde.o kisinin kendi ayibi

Adet var hala... Benim.kuzenim sakaryalilarla evleniyor bu hafta dugunde kiza takilan kizin ailesine erkege takilan erkegin ailesine olacakmis.nisanda da oyle olmus ..cok sacma ama iste...

Adet var hala... Benim.kuzenim sakaryalilarla evleniyor bu hafta dugunde kiza takilan kizin ailesine erkege takilan erkegin ailesine olacakmis.nisanda da oyle olmus ..cok sacma ama iste...

Dugunun mantigi yeni yuva kuranlara destek olmak icin herkesin yardim etmesidir aslinda.onun ailesi bunun ailesi derken yeni cifte ne kaliyor ne kadar sacmaymis hakikaten:) herkesin kendi kulturu ama ben begenmedim:KK20:

Yaaa yuhhh yaaa yuuhhh. Koysaymış her ay kenarına 100 lira kızına masraf yapacaksa. Ne bu ya yazik günah Allah ıslah etsin. Rezalet Allahim düşmanıma yasatmasin. Ben okurken utandim.
Bu yüzden hep diyorum kizlar. Çalışın kendi masrafınızı kendiniz yapin. Bana nisanimda kendi tarafım bir b.k takmadi. Güya biri taki olmicak demis. Erkek tarafi hepsi çeyrek takti. Odaya gittik nisanlim hepsini cikardi ben birsey demeden elime verdi. Ailemde az bi masraf yapti ama istemediler tabikide. Deli paralar harcadim herşey güzel olsun diye benim tarafım beni erkek tarafına rezil etti :D neyse canları sagolsun. Nefret ettim bu taki muhabbetinden

Yaaa yuhhh yaaa yuuhhh. Koysaymış her ay kenarına 100 lira kızına masraf yapacaksa. Ne bu ya yazik günah Allah ıslah etsin. Rezalet Allahim düşmanıma yasatmasin. Ben okurken utandim.
Bu yüzden hep diyorum kizlar. Çalışın kendi masrafınızı kendiniz yapin. Bana nisanimda kendi tarafım bir b.k takmadi. Güya biri taki olmicak demis. Erkek tarafi hepsi çeyrek takti. Odaya gittik nisanlim hepsini cikardi ben birsey demeden elime verdi. Ailemde az bi masraf yapti ama istemediler tabikide. Deli paralar harcadim herşey güzel olsun diye benim tarafım beni erkek tarafına rezil etti :KK70: neyse canları sagolsun. Nefret ettim bu taki muhabbetinden

:) :) kiza uzuldum en cok... Hep boynu bukuk kalacak..dugunu ne hale geldi ..

Giresunluyum.. Malesef :) ama yoktur öyle bir adet. nişanda kız tarafı alır düğünde erkek tarafı. O biraz çirkefmiş ama hiç şaşırmadım giresunlular para göz olur nerede para var oraya giderler ve gelinlere çok çektirirler.. Giresunlu bir erkek Giresunlu bi kızla evlenmeli.. Ben Düzce yöresi adabına göre yetiştiğim için açık net söyleyebiliyorum bunları :) annem sağ olsun kurtardı bizi "Giresunlu" olmaktan :)

Giresunluyum.. Malesef :) ama yoktur öyle bir adet. nişanda kız tarafı alır düğünde erkek tarafı. O biraz çirkefmiş ama hiç şaşırmadım giresunlular para göz olur nerede para var oraya giderler ve gelinlere çok çektirirler.. Giresunlu bir erkek Giresunlu bi kızla evlenmeli.. Ben Düzce yöresi adabına göre yetiştiğim için açık net söyleyebiliyorum bunları :) annem sağ olsun kurtardı bizi "Giresunlu" olmaktan :)

Anladim..demekki adet degil aile oyle istemis.cok sagolun... :)

ben giresunluyum ama ankarada yaşıyoruz. bizde nisanda takılar bize kaldı altınlar falan ben onla eksiklerimi aldım. düğündede ne eşimin ailesi nede benim ailem almadı. bize kaldı bizde onunla üstüne kredi çektik ev aldık :) amaan iş altın askıya kalmasın yani evlenince ne sorunlar oluyo bitiyor altın askı önemli değil

Back