• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gıda takviyeleri ve vitaminler

mutemadiyenuzgun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2015
1.808
1.223
133
Malum korona dolayısıyla vitaminler daha çok anılır oldu ben de kendime uygun bir gıda takviyesi kullanmak istiyorum ama çok bilgim yok bir de kullanıp da memnun kalanların yorumu benim için önemli
Bazen çok halsiz uyanıyorum ve o gün öyle sürüklenerek geçiyo bazen açıkçası bağışıklık sistemini güçlendirecek enerji verecek bir gıda takviyesi önerisi istiyorum bir de Rossmann dan bu tarz ürünler alan oldu mı önerir misiniz

Malum korona dolayısıyla vitaminler daha çok anılır oldu ben de kendime uygun bir gıda takviyesi kullanmak istiyorum ama çok bilgim yok bir de kullanıp da memnun kalanların yorumu benim için önemli
Bazen çok halsiz uyanıyorum ve o gün öyle sürüklenerek geçiyo bazen açıkçası bağışıklık sistemini güçlendirecek enerji verecek bir gıda takviyesi önerisi istiyorum bir de Rossmann dan bu tarz ürünler alan oldu mı önerir misiniz

Bunun tavsiyesini ancak doktor verir, o da kan değerlerinize bakar öyle önerir. x kişisi şunu bunu al dedi diye vitamin, takviye alınmaz.

Bağışıklık güçlendiriciler özellikle çok tehlikelidir. İmmün sisteminize kalıcı zararlar verebilirsiniz, kanser hücrelerinin hızla çoğalmasına sebep olabilirsiniz. Sağlıklı bir insanın bağışıklığı yeterli düzeydedir, takviye almanıza gerek yok.

Doğru beslendiğiniz sürece takviye almanıza gerek kalacağını sanmıyorum. Eğer bir vitamin eksikliği varsa sebebi bellidir yani takviyeye gerek yok.

Once kan tahlili yaptirin doktorunuz zaten gerekli gorurse verir.
Ben hic bilmeden b12 ve demir eksikligiyle yasamisim bi sure sonra tahlil yaptirinca cikti tabi. Beslenmeme dikkat ettim ve doktor onerisiyle bikac takviye kullandim. En onemlisi beslenmeye dikkat etmek. Protein ve sebzeyi eksik etmemek cok muhimmis yani kendi adima bunu ogrendim.

Ben çocuklar için doktorlarından her gidişimde bir şey önermesini istiyorum, çünkü neredeyse tanıdığım herkes bir şeyler kullanıyor.
D vitamini hariç hiçbir şey söylemedi adam yıllardır.
D vitaminini aile boyu kullanın, teste gerek yok diyor.

Mart nisan ayinda ogluma multivitamin takviyesi kullanmistim. Sonra kaninda b12 seviyesi cok yüksek cikti ve doktor acilen bırak dedi. Herseyin fazlasi zarar. Ben karısık narenciye receli yaptim. (Portakal mandalina limon kabuguyla) bu haftada kuşburnu marmelati yaptim.
D vitamini icin her öglen el bileklerimizi 20 dakika güneslendiriyoruz.
C vitamini icin bütün salata ve corbalara limon ekliyorum
Her yemege bol sarimsak atiyorum.

Doğal yollardan alınsa aslında daha iyi değil mi

Arkadaşların da dediği gibi önce bir kan tahlili yaptırıp değerlerinize baktırmak daha doğru olur
Ona göre de eksikler için çare ararsınız

Takviyeler doktor kontrolünde ve tahliller sonucu gerektiğinde verilmeli..
Her bedenin reaksiyonu farklı..

Bence sadece propolis kullan en azindan dogal

Çok insanların vitamin eksikliği var, ne kadar sağlıklı beslenmede. Cünkü topraklarda, zehir (Pestizid) yüzünden, hava pisliği yüzünden vitamin ve mineral diye birşey kalmadı ki, o toprakta yetişen meyvala meyvalar ve sebzeler vitaminli olsun. Sonra topraklar artık yoruldu. Bastan tarlaların yarısı ekilirdi ve öbür yarısı dinlendirilirdi, soluk alsın toprak diye. Simdi bir senede aynı topraklara 3 defa ekip biciyorlar. Nereden gelecek vitaminsiz topraktan vitamin srbzeye. Hayvanlara geçersek aynısı. Bastan bir tavuk hiç hormonsuz kendi kendine büyürdü, simdi çabuk büyüsün diye büyütme hormonu, hasta olmasın diye antibiyotik, en önemlisi olan bir kriter, hayvanlar eziyet içinde yaşıyorlar, kesilesiye kadar ve her gün her saat stres hormonu adrenalin üretiyorlar. Kesilmeye giderken de, vücutlarında çok büyük bir miktarda adrenalin uyor. Bu türlü etden ve sütten, peynir den, yogurtdan, hiçbir iyi birşey beklenmez. İnsanı hasta yapar ama iyi gelmez. O yüzden, cok i sanlarda vitamin eksikliği var. En iyisi doktora git ve baktır, neyin eksik. Eger halsizsen demir eksikliği olabilir, B vitaminleri eksikliği olabilir, magnezyum olabilir yada B12.

Çok insanların vitamin eksikliği var, ne kadar sağlıklı beslenmede. Cünkü topraklarda, zehir (Pestizid) yüzünden, hava pisliği yüzünden vitamin ve mineral diye birşey kalmadı ki, o toprakta yetişen meyvala meyvalar ve sebzeler vitaminli olsun. Sonra topraklar artık yoruldu. Bastan tarlaların yarısı ekilirdi ve öbür yarısı dinlendirilirdi, soluk alsın toprak diye. Simdi bir senede aynı topraklara 3 defa ekip biciyorlar. Nereden gelecek vitaminsiz topraktan vitamin srbzeye. Hayvanlara geçersek aynısı. Bastan bir tavuk hiç hormonsuz kendi kendine büyürdü, simdi çabuk büyüsün diye büyütme hormonu, hasta olmasın diye antibiyotik, en önemlisi olan bir kriter, hayvanlar eziyet içinde yaşıyorlar, kesilesiye kadar ve her gün her saat stres hormonu adrenalin üretiyorlar. Kesilmeye giderken de, vücutlarında çok büyük bir miktarda adrenalin uyor. Bu türlü etden ve sütten, peynir den, yogurtdan, hiçbir iyi birşey beklenmez. İnsanı hasta yapar ama iyi gelmez. O yüzden, cok i sanlarda vitamin eksikliği var. En iyisi doktora git ve baktır, neyin eksik. Eger halsizsen demir eksikliği olabilir, B vitaminleri eksikliği olabilir, magnezyum olabilir yada B12.
Aynen katılıyorum.
Soğan sarımsak yemeklerde bol kullan. Bulabilirsen doğal keçiboynuzu pekmezi sabahları bir kaşık içebilirsin.
C vitamini B12 magnezyum dönem dönem kullanıyorum. Sürekli değil üç dört ay ara vererek. Solgar Tavsiye ederim.
Karışık vitaminler tavsiye edilmiyor.
En doğrusu tabi doktor tavsiyesi. Demir eksikliğin olabilir bakılması lazım. Demir takviyesini kafana göre alamazsın.

Back
X