gıcık tutması nasıl geçer?

nesscaffee

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Mart 2009
476
37
123
35
Kayseri
merhaba arkadaşlar şu sıralar bende gıcık başladı bu kuru öksürük beni geceleri uyutmuyor bunun için ne yapabilirim?

Vallahi bende de var.. soğuk su içmeyeceksin ASLA!!
Ilık su içmelisin... kaygan şeyler rahatlatıyor ben yohurt çorbasını tavsiye ediyorum. Geceleri de naneli papatyalı çaylar. Limon kesinlikle atma.

nefret ederim ama ben her gece bir corba kasigi pekmezle gecirdim kuru oksurugu.tbi hemen arkasina su icilmemeli.

Şimdi çok sıcak zor olur belki ama ayak tabanına vic.ks sürüp çorap giyip yatabilirsin. O gece bebek gibi uyursun. Çorapla yatamıyorsan da uyumadan önce sürüp bir kaç saat giy.

Bende de vardı kaç hafta sürdü. Hatmi çiçeği içtim göğsüme bal sürdüm bir de bir kaç damla çörekotu yağı içtim hangisi iyi geldi bilmiyorum ama geçti :)

Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler...

yatarken oluyorsa yatmadan ayak tabanına vics sür geçer 5 dk da

Kronik zatürreli biri olarak bende yöntem çok.

1- bal ve karabiberi karıştır bi tatlı kaşığı yut gece yatmadan. Pekmezle de yapabilirsin bunu.

2- bi çay bardağı süte bi iki tane hatmi çiçeği koy kaynat. Sütün rengi değişene kadar. Sıcak sıcak iç.

3- sıcak suyun içine yarım limon bi tatlı kaşığı bal, bi çay kaşığı tarçın ya da zencefil koy, karıştıra karıştıra iç.

4- bir çay kaşığı çörek otunu bi çay bardağı suda 15-20 dakika kaynat. Tadı kötü gelirse içine az bişey bal koy, sıcak sıcak iç.

5- ayaklarının altına vicks sür, çorap giy yat.

6- bir yudum zeytinyağı ile gargara yap sonra yut.

Yazın hepsi biraz zor olur ama benim tarafımdan test edilip onaylanmış şeylerdir. Bi de gece başucumda mentollü olips tutarım ben, gece başlarsa öksürük atarım ağzıma bi tane keser hemen.

Bu gıcığın sebebi boğazla ilgili değil Reflüden kaynaklanıyor benim de başıma geldi hatta aile hekimi söylediğinde ne alaka bile dedim içimden ama verdiği ilaçla iyileştim

merhaba arkadaşlar şu sıralar bende gıcık başladı bu kuru öksürük beni geceleri uyutmuyor bunun için ne yapabilirim?

Doktora gitseniz daha iyi olur sonuçta geçmeyen öksürük hastalık habercisi olur,öksürük zaten gündüz pek etki etmez hep geceleri çoğalır.

Back
X