Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Taksim gezi parkında ağaçlar sökülüyor............

Meclis'in vermiş olduğu bir kararda MHP ve CHP kol kola girip yine yapıyor muhalefetliklerini....
O karar tek başına AK Parti tarafından verilmedi bu 1...

CHP iktidarında Koç üniversitesi yapılırken telef edilen Zekeriya köy ağaçlarını hatırlatmakta fayda var bu 2.....

efsaaa dünden beri akp dedin chpyi yerdin bıkmadın be kardesim burada kim hangi partili bunu mu tartısıyoruz?
Allah askına bi sus ya

İyi de sizlerin anlamak istemediği şu bu olaylara zemin hazırlayan Türkiyeme değil sadece % 50 sine başbakanlık yapan lideriniz !
Sen orta yolu bulsana sen nasıl tehditkar konuşursun
Aklınız alıyor mu söylediklerini.
Ya siz gerçekten düşünmeden konuşuyorsunuz.

aa öylemi? herkes herseyi istedigi gibi görüyor!

ben bu eylemi destekliyordum, ama sonunda kendilerinden nefret ettirdiler
kusura bakma ama peki polis arabalarini ve araçlarinidami sivil polis yakti?
gözümüzün önünde bir sürü otobüs yaktilar ellerinde bayraklarla bunudami sivil polis yapti Allah askina...

heleki "biz iyi insanlariz" demek adina heryeri mahfedipte eline posetini alan yaptigi pisligi temizlemeye gidiyorya pes dogrusu diyorum!!!! suçlarini bildikleri için yaptilar açik ve net ortada, ben batirdim ben temizliyorum iste o kadar!

Ya size '' Turkum , Ataturkçuyum '' diye saldıran polise çıcek atılmasını mı beklıyordunuz ?
O kargaşada zarar gören tabıkı olucaktı ve olduda ama kusuran bakmayın 5 polisin bir kadını sıkıştırmasını görmeyip polis aracını değerli gorup dırenişçileri suclu buluyorsanız lutfen zaten dirençilerin yanında olmayın ! .. lutfen gıdın polisin yanında olun ..
Gölge etmeyin..

Meclis'in vermiş olduğu bir kararda MHP ve CHP kol kola girip yine yapıyor muhalefetliklerini....

CHP iktidarında Koç üniversitesi yapılırken telef edilen Zekeriya köy ağaçlarını hatırlatmakta fayda var bu 2.....

Biz burda hic bir partinin sempatizanlığını yamıyoruz bu da 3.

maalesef acamıyorum evden bakıcam. teşekkürler

bu kadar zararı tabii ki tek taraf yapmıştır diyemeyiz.
ama ''ben yapmamalıyım'' demeliyiz.
ben bunu yapan polisi ya da tarafları suçlayacak şekilde zarar verenleri de kınıyorum.
yanlış anlamayın.

hatta bunu yapanı kaydet ve sen ver polise işte bu adam yaptı diye.
ben zarar verenleri eylem yapanları durdurmasını isterim hatta yapan da varsa tebrik ederim.
ki duyarlı vatandaşımız da çok.
poliste yapsa kim yaparsa yapsın çevrey zarar verenler diye ifşa edilmeli.

hepimizin ortak amacı çevre.

Valla canım eyleme katılmış biri olarak söylüyorum.

Milletin elinde taş, sopa vs yokken

Gazı sıkan da suyu veren de onlardı.

Silah samsunda kullanılmadı.

İstanbulda dükkana gelen mermilerin fotoğrafları var.

Polisin evlere gaz bombası atarken videosu var.

Sokakları yakarken videosu var yukarda paylaştım herkes izlesin.

Haa halktaki aşırı uçların yaptığı tek yanlış dün eylemde ben bizzat yaşadım.

Polise yerdeki taşları attılar.

4-5 kişilerdi burada.

Bizim grup da hemen uzaklaştırdı yani

Toplum içinde sağa sola zarar veren gruplar genelde şapkalı idi bunların %90'ı sivil polisti halkı kışkırtmak için yapılan bir düzmece
bunun kanıtları videolar ve fotoğraflar var hala idda eden üşenmeyip bi araştırsın

birde toma aracını iş makinası ile kovalayan bir görüntü vardı az önce cidden gülümsetti paylaşmak istedim
Eki Görüntüle 727283

çarşı'nın poma' sı ' polis olaylarına müdahale aracı ' :9:

burda chp yi savunan var mı ???

Başbakana soru soran gazeteci niye içki yasağı var gençler sokakta yorumluyoruz diyor chp ve diğer siyasi partilerden kimse yokmuş sokaklarda .Eğitim protestosu diyor.
Başbakanda çok güzel cevap verdi .

Duyan kulakları sağır arkadaşım , muhabir demek istedi ki bu ve bunun gibi şeylerin sonunda sokak artık gençlerle dolu.
Ama sizin demogoji ustası başbakanınız çevir kazı yanmasın yaptı.

Ya var ya öyle şeyler yazıyorsunuz ki lanet okuyasım geliyor..Rabbim gözünüzü de gönlünüzü de açsın..

Evet Ak Partiliyim..Her yaptığını onaylamasam da Ak Partiliyim..Herkes ile tek tek sabaha kadar tartışabilirim..Ama maşallah ne saygı var ne de anlayış..Ben size haklısınız diyebiliyorum haklı olduğunuz yerlerde siz anca diğer yorum yapanlar için de konuşuyorum saygısızlık edin saçmalamayın kafan mı basmıyor diye konuşun..Bu kadarsınız işte.. <( şimdi herkes üzerine alınır ama alınmayın sadece böyle konuşanlar için sözüm hepinize değil..!! )

Ayrıca Ailesi hakkında ki yanlış yorumum için de özür diledim..Sizin gibi değilim olmam da inşallah..Hata ise kabul edebiliyorum ama siz aslaa...Adanada eylemcilerden biri polise gül veriyor istenilince kaldırım taşları sökülmeyebiliyormuş insan gibi adam gibi eylem de yapılabiliniyormuş benim öfkem ayarı olmayanlara..

Hepinizin yolu açık olsun..

Rabbim hepimizin hakkında hayırlısını nasip etsin inşallah..

Konu kapatıldı.
Zannetmeyin konu kapandı ama kibler havaya gitti, kiblerle bizzat ilgileneceğim ve gözden kaçan tüm yorumlarla...

Öncelikle beni düşünen avukat arayan yardımcı olan merak eden herkese teşekkürler. Eve geldim iyiyim. Yaşadıklarımı yazmak istiyorum tek amacım gözaltında yaşananlardan herkesin haberi olsun. Başka bi amacım yok baştan söylemek istiyorum. Olayları en başından ve edilen tüm küfürler ve hakaretleri belirterek yazacağım. Tüm açıklığı ile..

Dün akşam (03.06.2013 tarihinde) saat 21:00 civarında Beşiktaş barboras bulvarı ışıkların orda gözaltına alındım. Ne bir küfür etme veya taş atma gibi bir eylemde bulunuyordum. Görür görmez kolumdan kıvırarak aldılar. Nasıl gözaltına alındığımı bazı arkadaşlarda televizyonda görmüş. Ardından cehennem başladı. Sahil tarafında ki ışıkları geçip sahil tarafında ki iett durakların başındayken gören her polis ve çevik kuvvet tekme yumruk atmaya başladı. Yaklaşık 100 150 metre boyunca yani kadıköy iskelesinin oraya gelene kadar önüne gelen yumruk tokat tekme atıyordu. Bu vatanı siz mi kurtaracaksınız .mına koyduğumun çocukları, .rospu çocukları gibi küfür ve hakaretlerin sonu gelmedi. Gözaltı otobüsüne gidene kadar kaş kişinin vurduğunu sayamadım bile. Tam otobüslerin yanına geldiğimde bir otobüsün arkasında bir kaç seslendi getir buraya. Otobüsün arkasına alıp onlarda tekme yumruk atmaya başladılar. Sonradan öğrendim kamera olduğu için otobüsle duvar arasına almışlar dövmek için. Gözaltı otobüsüne(iett) geldiğimde ışıklar sönüktü ve içerken bi kızın yalvarış sesleri geliyordu:"Ben bişey yapmadım abi" Otobüse binerken ve bindikten sonra vuranları göremedim bile. Karanlıkta tek yapabildiğim kafamı tutmaktı. Küfürler hakaretler devam ediyordu. Oturdum yanımdan geçen herkes vuruyordu. Ayağa kalktım ve köşeye geçtim. Oturmamı istediler oturunca her geçen vuruyor dedim yine küfür edip tokat yumruk atıp oturttular. Kıza vuruyorlardı boğazını sıkıyorlardı. İsmi Süleyman olan bir sivil polis kıza aynen şunları söyledi: Seni burda domaltıp .ikerim. Ve kızın verdiği cevap içler acısı idi. Kız kısık bi sesle: &#8220;Tamam abi&#8221;, diyebildi. Ve ardından otobüste bulunan 3 kişiydik üçümüze zorla &#8220;Türk polisini seviyorum. &#8220;Vatanımı seviyorum&#8221; diye bağırttılar. Daha yüksek daha yüksek diyerek defalarca. Hakaretlerin dayağın ardı arkası kesilmiyordu. Ortam biraz durulur gibi oldu bu sefer başka bir arkadaşı getirdiler. Çocuğun burnu kırılmıştı. Çoçuğa neden yüzünü korumadın dediğimde iki kişi zorla tuttu üçüncü kişi üç kere burnuma yumruk attı dedi. Ara ara getirilenler oluyordu. Ardından getirdikleri Bahçeşehir üniversitesinden Mustafa diye bi arkadaştı. 20 tane çevik saldırmıştı ayakta durmaya hali yoktu ve gözaltı otobüsünün yanında tokat yumruk yetmedi kafasına kaskla vurdular o da yetmedi kafasını otobüsün camına vurdular. Otobüse vurarak soktular. Elleri arkadan kelepçeli, başı kanayarak yere oturdular. Başının kanadığını gördük yanına gittim bez ile(burnu kırılan arkadaşın kanlı tişörtü) ile başında ki kan dinsin diye tutuyordum Süleyman denilen polis bana küfür etti ve s.ktir git yerine dedi. Kanıyor dedim. Kanasın dedi. Umrunda değildi. Adamı o yaralı halde kelepçeli tutuyorlardı bi kaç polise söyledik en sonunda birisi açtı kelepçeyi. Ve asıl ikinci içler acısı olay karakolda ifade için konuşurken oldu. Mustafa bana şöyle sordu: &#8220;Otobüste bana vurdular mı ne oldu?&#8221; dedi. Arkadaşımız hatırlamıyordu. Aklı tam olarak yerinde değilmiş otobüste iken. Son olarak gözaltı otobüsünde tuvalet ihtiyacımızı karşılamaydk sadece bir şişe su verdiler. Ardından rapor için hastane ve ardından karakola götürüldük. Karakola götürüldüğümüzde avukat ordusu vardı. Ve polisler artık bize ricayla konuşuyorlardı. Avukatlara, avukatlara çağrı yapan arkadaşlarımıza dostlarımıza ve bizim için endişelenen herkese çok teşekkür ederim. Bu yazıda en ufak bir abartma yoktur, yaşanan herşey gerçektir ve tek amacım gerçekleri herkesin birinci ağızdan duyması.

Zulme isyan devam ediyor. Bu faşist düzen bozulacak.

Erkan...

Sizin tabiriniz ile bu cahiller, yobazlar iki torba kömüre oy verenler tahrik olmadı sakince bekledi… Şiddete ortak olup marjinal gruplara mecra oluşturmadı… Ama siz aydınlar, tahsilli, kültürlüler siz, siz ise tahriklere gaza gelip sokaklarda eylem yapıp şiddete ortak oldunuz…
Peki soruyorum…

Nedir bu Taksim sevdası?

Sadece Taksimde ki ağaçlar mı ağaç?
Başak yerlerdeki ağaçların canı yok mu?
Koç Üniversitesi yapılırken kesilen ağaçlar, Kadıköy de buz pateni için kesilen binlerce ağaç ve daha birçok ağaç bunlar ağaç değil miydi?

Yine soruyorum!
Madem demokrasi diye çığlık atıyorsunuz...
Neden şiddet!
Neden sosyal medyada asılsız abartılı halkı galeyan getirecek mesajlar yalan fotoğraflar… ve bunları bizzat CHP millet vekilleri yaptı…
Bir insanın Başbakanın anasına O…. Çocuğu diyebilecek kadar yeşil değil siyah bir eylemdir bu… Ve bizim sükunet çağrılarımıza bile edilen küfürler…
Neden “Hükümet istifa” çığlıkları…
Neden “darbe” çığlıkları…
Neden istila ve halkı isyana teşvik…

Ve soruyorum…

NEDEN “ERKEN SEÇİM” ÇIĞLIKLARI DEĞİL…
Demokrasilerde halk sandıkta kararını veriyorsa isteyin erken seçimi bizde destekleyelim…
İşte ben buna bir anlam veremiyorum…
Normal halkı sokağa dökmek ne kadar demokratik ne kadar samimi ve her şeyden önce ne kadar kendine güven şeklidir?
Madem halk bu kadar şikayetçi, yapılır erken seçim sandıktan demokrasi çıkar…
Ya da sandıktan ne çıkacağının veya çıkmayacağının endişesi var…
Böyle eylemlerde başrollerdekiler değil ancak ve ancak halk zarar görür…

Eylemi savunanlar size ne anlatsa düşünceleriniz değişmeyecek.Siz de onlara ne derseniz deyin düşüncelerinizi empoze edemeyeceksiniz.O zaman neden hala tartışıyoruz?

Öncelikle beni düşünen avukat arayan yardımcı olan merak eden herkese teşekkürler. Eve geldim iyiyim. Yaşadıklarımı yazmak istiyorum tek amacım gözaltında yaşananlardan herkesin haberi olsun. Başka bi amacım yok baştan söylemek istiyorum. Olayları en başından ve edilen tüm küfürler ve hakaretleri belirterek yazacağım. Tüm açıklığı ile..

Dün akşam (03.06.2013 tarihinde) saat 21:00 civarında Beşiktaş barboras bulvarı ışıkların orda gözaltına alındım. Ne bir küfür etme veya taş atma gibi bir eylemde bulunuyordum. Görür görmez kolumdan kıvırarak aldılar. Nasıl gözaltına alındığımı bazı arkadaşlarda televizyonda görmüş. Ardından cehennem başladı. Sahil tarafında ki ışıkları geçip sahil tarafında ki iett durakların başındayken gören her polis ve çevik kuvvet tekme yumruk atmaya başladı. Yaklaşık 100 150 metre boyunca yani kadıköy iskelesinin oraya gelene kadar önüne gelen yumruk tokat tekme atıyordu. Bu vatanı siz mi kurtaracaksınız .mına koyduğumun çocukları, .rospu çocukları gibi küfür ve hakaretlerin sonu gelmedi. Gözaltı otobüsüne gidene kadar kaş kişinin vurduğunu sayamadım bile. Tam otobüslerin yanına geldiğimde bir otobüsün arkasında bir kaç seslendi getir buraya. Otobüsün arkasına alıp onlarda tekme yumruk atmaya başladılar. Sonradan öğrendim kamera olduğu için otobüsle duvar arasına almışlar dövmek için. Gözaltı otobüsüne(iett) geldiğimde ışıklar sönüktü ve içerken bi kızın yalvarış sesleri geliyordu:"Ben bişey yapmadım abi" Otobüse binerken ve bindikten sonra vuranları göremedim bile. Karanlıkta tek yapabildiğim kafamı tutmaktı. Küfürler hakaretler devam ediyordu. Oturdum yanımdan geçen herkes vuruyordu. Ayağa kalktım ve köşeye geçtim. Oturmamı istediler oturunca her geçen vuruyor dedim yine küfür edip tokat yumruk atıp oturttular. Kıza vuruyorlardı boğazını sıkıyorlardı. İsmi Süleyman olan bir sivil polis kıza aynen şunları söyledi: Seni burda domaltıp .ikerim. Ve kızın verdiği cevap içler acısı idi. Kız kısık bi sesle: &#8220;Tamam abi&#8221;, diyebildi. Ve ardından otobüste bulunan 3 kişiydik üçümüze zorla &#8220;Türk polisini seviyorum. &#8220;Vatanımı seviyorum&#8221; diye bağırttılar. Daha yüksek daha yüksek diyerek defalarca. Hakaretlerin dayağın ardı arkası kesilmiyordu. Ortam biraz durulur gibi oldu bu sefer başka bir arkadaşı getirdiler. Çocuğun burnu kırılmıştı. Çoçuğa neden yüzünü korumadın dediğimde iki kişi zorla tuttu üçüncü kişi üç kere burnuma yumruk attı dedi. Ara ara getirilenler oluyordu. Ardından getirdikleri Bahçeşehir üniversitesinden Mustafa diye bi arkadaştı. 20 tane çevik saldırmıştı ayakta durmaya hali yoktu ve gözaltı otobüsünün yanında tokat yumruk yetmedi kafasına kaskla vurdular o da yetmedi kafasını otobüsün camına vurdular. Otobüse vurarak soktular. Elleri arkadan kelepçeli, başı kanayarak yere oturdular. Başının kanadığını gördük yanına gittim bez ile(burnu kırılan arkadaşın kanlı tişörtü) ile başında ki kan dinsin diye tutuyordum Süleyman denilen polis bana küfür etti ve s.ktir git yerine dedi. Kanıyor dedim. Kanasın dedi. Umrunda değildi. Adamı o yaralı halde kelepçeli tutuyorlardı bi kaç polise söyledik en sonunda birisi açtı kelepçeyi. Ve asıl ikinci içler acısı olay karakolda ifade için konuşurken oldu. Mustafa bana şöyle sordu: &#8220;Otobüste bana vurdular mı ne oldu?&#8221; dedi. Arkadaşımız hatırlamıyordu. Aklı tam olarak yerinde değilmiş otobüste iken. Son olarak gözaltı otobüsünde tuvalet ihtiyacımızı karşılamaydk sadece bir şişe su verdiler. Ardından rapor için hastane ve ardından karakola götürüldük. Karakola götürüldüğümüzde avukat ordusu vardı. Ve polisler artık bize ricayla konuşuyorlardı. Avukatlara, avukatlara çağrı yapan arkadaşlarımıza dostlarımıza ve bizim için endişelenen herkese çok teşekkür ederim. Bu yazıda en ufak bir abartma yoktur, yaşanan herşey gerçektir ve tek amacım gerçekleri herkesin birinci ağızdan duyması.

Zulme isyan devam ediyor. Bu faşist düzen bozulacak.

Erkan...

tuglerım dıken dıken oldu resmen

Eylemi savunanlar size ne anlatsa düşünceleriniz değişmeyecek.Siz de onlara ne derseniz deyin düşüncelerinizi empoze edemeyeceksiniz.O zaman neden hala tartışıyoruz?

ne düşüncesi ? ben destekliyorum artık bu inatlaşmayı! yiyin birbirinizi yok edin bu ülkeyi!! Atatürk'ün kemikleri sızlamakta bu nasıl bir gençlik!?

meydanlara dökülüp faşistlere canilere prim wermenin anlamı ne? o onu kovalasın bu bunu yaralasın değişen ne? millet olarak biraz mantıklı olmak lazım! ülkeyi yok etmek isteyenler yawaş yawaş değil hızla isteklerine cewap almaya başladı.. kutluyorum sizi vatansever gençler!

ne düşüncesi ? ben destekliyorum artık bu inatlaşmayı! yiyin birbirinizi yok edin bu ülkeyi!! Atatürk'ün kemikleri sızlamakta bu nasıl bir gençlik!?

Karış karış toprak satmaya, savaş çığırtkanlığı yapmaya, yasaklara, mahkeme kararını bile tanımamaya ses çıkarmasaydı bu millet; o kemikler o zaman sızlardı.
Atatürk askeri okulda öğrenciyken başladı yanlışa dur demeye.
Samsun'a çıktığında devlete karşı gelmiş bir subay olarak indi Anadolu'ya.
Eylem yapmak demokratik bir haktır. İşin içine polis girene kadar yapılan eylemlerde ne bir taşkınlık ne de aşırılık vardır.

Bu nasıl bir gençlik mi?Bu,haklarının yenmesine,özgürlüklerinin kısıtlanmasına daha fazla tahammülü olmayan cesur yürekli bir gençlik.Hayatımda ilk defa kendi neslimle bu kadar gurur duyuyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X