arkadaşlar olay parti olayı değil.
Olay zihniyetin yanlışlığı.
Ötekileştirmek kötüdür. Sen başbakansan sana oy versin , vermesin halkın tümünü dinlemek ve bağrına basmak zorundasın.
Rejimimizde insanları ayırmak yoktur.
Bir başbakan çıkıp içki içene alkolik , haklarını arayana çapulcu diyemez.
Demek ki birşeyleri yanlış yaptım diyip , takkeyi önüne alıp düşünmesi gerekir, dış gezilere çıkması değil.
İnanıp inanmamak kişinin özgür iradesinde olan bir eylemdir.
Bunun hesabını kendi verecektir.
Bizler artık din -tarım imparatorlukları döneminde yaşamıyoruz.
İnsanların bireyselleştiği , demokrasi ile yönetilen rejimlerde yaşıyoruz.
Polis ve askerler toplumu ve ait oldukları vatanı korumak için iş başındadır.
Seçilen hükümetlerde aynı şekilde.
BEn %50'yim diyipte , kalan %50'yi yok edemezsin.
Seni başa çıkaran halk yok etmeyide bilir.
Ben polisim diyede önüne gelene şiddet uygulayamazsın.
Bunların elbet hesabı sorulur. MAhkeme yolu ile sandık yolu ile.
Ve bunca yasağın , bunca ali kıran başkesenliğin sonuda böyle bir toplumsal infilak olur.
Günlerdir süren ayaklanmalar siyasi değil , sivildir bunu aklınıza sokun.
Çünkü fotograflarda GS-FB-BJK yan yana ..
Sağcı , solcu kol kola ..
Açık , kapalı yan yana ..
Kürt, Türk yan yana ..
Alevi Sunni yan yana ..
Eğer bir hükümet bunları görmezden geliyorsa , getireceği eksileride göğüslemeli !
Bunları yadırgayabilir , haksız bulabilirsiniz herkes istediğini düşünebilir ama ortada var olan gerçekleri değiştiremez.
Benim çocukluk arkadaşlarımdan biri bugün orada ki halka it dedi ve beni sonsuza dek kaybetti. Bende oradaydım. Hadi ordakileri tanımıyor yargılıyor , beni tanıyor. Ve işine gelmiyor , inatla devam ediyor. Çünkü oradakilerin iyi insanlar olduğunu kabul etmesi demek körü körüne inandıklarını yok sayması demek!
Kanunsuz hiçbir eylemim olmadı , ne polisle başım belaya girdi , ne mahkeme yüzü gördüm.
Kanunlara ve insanların özgürlüklerine saygılı bir insan oldum ve bunu yönetenlerdende bekledim.