• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gerçekten anlamıyor musunuz yoksa işinize mi gelmiyor?Olayların başlangıç sebebi zaten parktı en başta.Ama orada sakince oturma eylemi yapan,kitap okuyup börek yiyen insanların gözüne biber gazını sıkınca halk galeyana geldi.Zaten haddinin son sınırında olan sabrı taştı gitti.Ben o iki ağacı da savunurum,orada eylem yapan insanları da.İkisi arasında bir seçim yapmam mı gerekiyor?

hep soru hep soru sana seçim yap diyen oldu mu ?git seçimini oy zamanı geldiğinde yap....farklı şeyleri savunuyorsunuz neyi savunduğunuzda belli değil.biri makarna der biri ağaç der biri ağaç değil hala anlamıyor musunuz der biri başbakan a kinini kusar.sizler kendi içinizde çatışma yaşıyorsunuz.siz böyle sürümce de olduğunuz sürece içinizde bastırdığınız kininizi daha çok törpülersiniz.

orada kitap okurken birden bire biber gazı mı sıkmışlar.birebir yaşamış gibi anlatıyorsun.mutlaka belgelemişlerdir.kamera kayıtlarında mevcuttur.hiçbirşey de saklı kalmaz.mutlaka açığa çıkar.

senden video istiyorum madem polis başlattı biber gazı sıkmış.o zaman bende güvenliğimizi sağlayan polisi sevmeyeceğim.

yalnız bana orta sahnelerden bir biber sıkma resmi yada videosu koyma.börek yiyen kitap okuyan kişiye nasıl sıkmış onu görmek istiyorum.

hep soru hep soru sana seçim yap diyen oldu mu ?git seçimini oy zamanı geldiğinde yap....farklı şeyleri savunuyorsunuz neyi savunduğunuzda belli değil.biri makarna der biri ağaç der biri ağaç değil hala anlamıyor musunuz der biri başbakan a kinini kusar.sizler kendi içinizde çatışma yaşıyorsunuz.siz böyle sürümce de olduğunuz sürece içinizde bastırdığınız kininizi daha çok törpülersiniz.

orada kitap okurken birden bire biber gazı mı sıkmışlar.birebir yaşamış gibi anlatıyorsun.mutlaka belgelemişlerdir.kamera kayıtlarında mevcuttur.hiçbirşey de saklı kalmaz.mutlaka açığa çıkar.

senden video istiyorum madem polis başlattı biber gazı sıkmış.o zaman bende güvenliğimizi sağlayan polisi sevmeyeceğim.

yalnız bana orta sahnelerden bir biber sıkma resmi yada videosu koyma.börek yiyen kitap okuyan kişiye nasıl sıkmış onu görmek istiyorum.
Siz peki yaşamış gibi olmadığını nasıl savunabiliyorsunuz ?

özellikle portakal gazına sevindim çünkü etkileri yıllarca sürüyormuş
peki kullanılan gaz ne acaba
orada olanlar biber gazı değil başka birşeydi bu diyorlar :26:

etkisi arttırılmış biber gazı diyorlar,bakın diyorlar diyorum çünkü herkes birşeyler diyor.
portakal gazını kullanmak sıkar biraz...

arkadaşlar şuan tv lerde bişey görünmüyor, sizin bildiğiniz bişeyler var mı, direniş bitti mi, facebooka da artık güvenmiyorum o yüzden size soruyorum

Bildiğim kadarıyla bitmedi ancak insanlar etrafı temizlemekle meşgul ve yağmur da sayılarını azalttı.

arkadaşlar şuan tv lerde bişey görünmüyor, sizin bildiğiniz bişeyler var mı, direniş bitti mi, facebooka da artık güvenmiyorum o yüzden size soruyorum

sabah yağmur vardı sanırım orada, dağılmışlar diye dudum haberlerde. ama şuan ne durumda bilmiyorum

Hımm..

Şimdi şöyle

Olay sadece parktı tamam mı ? Bunu anladınız mı ? PARK PARK

he tamam

Sonra polis durduk yerde gelip insanları parktan çıkarmaya çalıştı. Sonra da başladılar biber gazıydı kovalamaydı. Bu tamam mı ? Kafa basıyor mu ? İnşallah

İnsanlar da polisin halka olan tavrına sinirlenerek onlara destek vermek için sokaklara döküldü. Artık yeter dediler. Sabrımız taştı dediler.

70 yaşındaki teyzeninde 15 yaşında ki lise çocuğunun da 40 yaşında ki amcanın da farklı sebepleri var. Ama hepimizin ortak bir yanı var. Şimdi bunları anlamazsınız zaten .

Halkımız bu saçmalığa ve polisin zulmüne karşı çıktılar !! Sadece polise değil onlara emir verenlere de!!

Hala anlamıyorsanız yapacak bir şey yok. Gidin örgü örün yemek yapın. En azndan kendinize bi faydanız olur

Ne hükümet ne muhalefet hiçbirinin bu ülke bu halk için zerre iyi niyeti yok. Hepsi cepci hepsi menfaatci. Hepsi mevki, para, güç, peşinde hepsi çıkarcı. Onların hırsları sayesinde biz bugün polis ve göstericilerin nasıl birbirlerine girdiklerini görüyoruz. Bizi ne hale getirdiler... Yemin ederim hiç umudum kalmadı. Bugün seçim olsa oy verilebilecek adam yok. Dürüstlüğüne inanılacak adam yok...
YOK...

"gibi " istemiyorum ben "mış"ta istemiyorum ben kimseyi hiçbirşeyi savunmuyorum.ben o görüntüyü istiyorum benim polisim hiçbirşey yokken nasıl halkın gözüne sprey sıkmış onu gözlerimle görmek istiyorum.

burada başka memlekete bağlı bir polisin köpeğin gözüne sprey sıkmasını bizimmiş gibi aktarılması varken bunun da bir yalan olmayacağı nereden belli.

evet bekliyorum

Her yazilana inanmayin. Bir suru provakasyon donuyor. Birtanesi yazmis twitterda neymis eyleme katilan kapali bayanlarin turbani cikartilmis.. milleti galeyana getirmeye calisiyorlar. Devrimci muslumanlar yalanladi zaten haberi ayrica goruntuleri de koymuslar. Yalan haber yani.

Birde dun eylem sirasinda namaz kilan cok kisi varmis, polis araclari mudahale etmeye devam etmis bu sefer de namaz kilanlari korumak icin cogu kisi onlarin onune gecmis.

Birebir arkadasimdan duydum simdi.

TOPLUMUN BARDAĞI TAŞTI
Nasıl mı taştı, kim mi taşırdı? Anlatacağım.. Başından başlayalım..
Perşembe akşamı Gezi Parkı’ndayım.. Ne olup bittiğini yerinde görmek, tarihi direnişi yaşamak istedim..
Akşamın 10’uydu.. Karnaval havası vardı.. Türkü söyleyenler, halay çekenler, sohbet edenler.. Binlerce insan çimenlerin üzerine oturmuş, kimi çay, kimi kahve içiyordu.. Kimi de bu son fırsat diye düşünmüş olmalı ki, yeşillikler üzerinde birasını yudumluyordu..
Park içinde onlarca el tezgahı da vardı.. Köfte satan, karpuz dilimi satan, çay-kahve satan, simit-peynir satan.. Yok yoktu..
Gördüğüm en güzel eylemdi..
Tanık olduğum en barışçı direnişti..
Çok hoşuma gitti.. Gece yarısına kadar kaldım.. Gecenin ilerleyen saatlerinde park sessizleşti, nöbet tutanlar kabuğuna çekildi.. Kitap okuyanlar, uyuklayanlar, sohbete devam edenler..
Eve döndüm..
Sabahın erken saatlerinde kötü haberle uyandım.. Polis gün ışırken Gezi Parkı’nı basmıştı..
Hücre evini basar gibi..
İşgal edilen toprakları geri alacakmış gibi..
Kitap okuyan gençlerin üzerine biber gazıyla gittiler.. Tazyikli su sıktılar.. Püskürttüler..
Gezi Parkı ele geçirilmişti..
Etrafına barikat kuruldu, giriş yasaklandı..
Ağaçlar kesilmeye hazırdı artık.. Belediyenin testeresi çalışabilirdi..
*
Bu halde protesto edildi.. Polis buna da öfkelendi.. Taksim Meydanı’na kaçanların üzerine de biber gazıyla gitti..
Toplumun bardağı o anda taştı..
Öğleden sonra Taksim’de neler olduğunu duymayan kalmamıştı.. Evinden çıkan, işinden çıkan Taksim’e yöneldi..
Dudaklarda tek bir sözcük vardı; bu kadarı da fazla..
Bu söz sadece Gezi Parkı’na kışla görünümlü AVM yapılmasına tepki değildi.. Bu söz sadece polisin her protestoda, her eylemde, her itirazda biber gazı sıkarak ortalığı savaş alanına çevirmesine tepki değildi.. Bu söz sadece halkı yok sayanlara yönelik tepki değildi..
Otoriterleşmeye, totaliterleşmeye itirazdı..
*
Ben hayatımda böyle bir eylem görmedim.. Bu kadar uzun süreli protestoya tanık olmadım.. Cumartesi sabaha karşı üç-dört binlerce insan sokaktaydı...
Toplumun bardağı taştı demem bundandır..
Eylemi idare eden, başı çeken örgüt falan yoktu.. Elinde tencere tava çalan kadınlar vardı.. Tencere tava çalan kadınların karşısına polis dikildi.. Kentlerine sahip çıkmalarına izin verilmedi..
Türkiye bu manzaraya ilk kez tanık oldu...
MEHMET TEZKAN

Basbakan kin duymamiz neden birilerini rahatsız ediyor. Madem özgür bir ülkedeyiz bana göre ali kıran baş kesen bi adama öfke duymam neden problem. Bu eylem bana göre sadece yuzde ellinin basbakani değilsin ona göre hareket et demekti.

Mesela ben artık tek partili dönemle kendi dönemini kıyaslamasindan sürekli Ataturke laf söylemsinden bıktım. Ya da yine yapicaz avm yi demesinden diyerek insanlara meydan okumasından bıktım .

"gibi " istemiyorum ben "mış"ta istemiyorum ben kimseyi hiçbirşeyi savunmuyorum.ben o görüntüyü istiyorum benim polisim hiçbirşey yokken nasıl halkın gözüne sprey sıkmış onu gözlerimle görmek istiyorum.

burada başka memlekete bağlı bir polisin köpeğin gözüne sprey sıkmasını bizimmiş gibi aktarılması varken bunun da bir yalan olmayacağı nereden belli.

evet bekliyorum

Elin kolun çalışıyor internette arama yap bakalım karşına kaç tane video çıkacak.

Herşeyi de bizden beklemeyin :))

evet bekliyorum

ben de bunları polisin yapmadıgını belgeleyen video istiyorum sizden. evet istiyorum..

Hımm..

Şimdi şöyle

Olay sadece parktı tamam mı ? Bunu anladınız mı ? PARK PARK

he tamam

Sonra polis durduk yerde gelip insanları parktan çıkarmaya çalıştı. Sonra da başladılar biber gazıydı kovalamaydı. Bu tamam mı ? Kafa basıyor mu ? İnşallah

İnsanlar da polisin halka olan tavrına sinirlenerek onlara destek vermek için sokaklara döküldü. Artık yeter dediler. Sabrımız taştı dediler.

70 yaşındaki teyzeninde 15 yaşında ki lise çocuğunun da 40 yaşında ki amcanın da farklı sebepleri var. Ama hepimizin ortak bir yanı var. Şimdi bunları anlamazsınız zaten .

Halkımız bu saçmalığa ve polisin zulmüne karşı çıktılar !! Sadece polise değil onlara emir verenlere de!!

Hala anlamıyorsanız yapacak bir şey yok. Gidin örgü örün yemek yapın. En azndan kendinize bi faydanız olur

ona bakarsan minicik bebekte etkilendi o gazdan sokaktan geçen vatandaş ta etkileniyor.kurunun yanında yaşta yanıyor.

eylemciler polisin kafasını yarsın polis te ses etmesin.o polis demir adam mı?elbette kendini savunacak.

ben inşallah maşallah anlamam arkadaşım benim kafa senin savunduğun şeyi anlamakta zorlanıyor ama sen oyunun bir figüran ı olduğun için hala anlamaman normal.

çıkarmaya çalıştılar ya allah aşkına buraya sayfalarca işte eylemden önce böyleydi deyip resimler koymadınız mı?şimdi de börek yerken kitap okurken biber gazı sıkan video istiyorum hiç olmadı anlık foto koy.

kırmızlı kadın nasıl bi kare ile meşhur oldu bu anlar da mutlaka gündeme oturur.

evet bekliyorum

Görüntüler çıktığında görürsünüz, zaten bu olayda en çok başı yanacak kesim polistir.

$9055_518355058219147_961835742_n.jpg

bir arkadaş paylaşmış. beğendim :1:

ona bakarsan minicik bebekte etkilendi o gazdan sokaktan geçen vatandaş ta etkileniyor.kurunun yanında yaşta yanıyor.

eylemciler polisin kafasını yarsın polis te ses etmesin.o polis demir adam mı?elbette kendini savunacak.

ben inşallah maşallah anlamam arkadaşım benim kafa senin savunduğun şeyi anlamakta zorlanıyor ama sen oyunun bir figüran ı olduğun için hala anlamaman normal.

çıkarmaya çalıştılar ya allah aşkına buraya sayfalarca işte eylemden önce böyleydi deyip resimler koymadınız mı?şimdi de börek yerken kitap okurken biber gazı sıkan video istiyorum hiç olmadı anlık foto koy.

kırmızlı kadın nasıl bi kare ile meşhur oldu bu anlar da mutlaka gündeme oturur.
İlk ana ait olmasa da buyur, ama ben hiç ikna olacağını sanmıyorum nedense:9:

Börek ikramına biber gazı! İstanbul Gezi Parkı - YouTube

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back