Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
1 haziranda neredeydin diye sorsa bir arkadaşım şunu derdim: BDP ile yasadışı örgütler ile( bayrakları dalgalanıyordu sizler de gördünüz)( DHKP C vs)ve de bir grup hassas insanın çabalarından faydalanmaya kalkan, bu duruma mecliste onay verip de sonradan kepçenin önüne oturan siyasetçilerle birlikte değildim.

Asla polisin yaptığını meşrulaştıramam içimde, vicdanım el vermez. fakat vicdanımın sızladığı bir konu da samimi insanların bu şekilde kullanılması.

Yabancı basını övüp övüp bitiremeyen arkadaşlarım...
"Türkler savaşırsa çok fena olur haaa" diyen Alman gazeteleri?????? "Atatürk'ün kahraman çocukları savaşıyor" diyen bilmem nerenin gazetesi??? bu gaza gelmeyin... Saraybosna için çıtını çıkarmayan Avrupa, emin olun sizin için de iyi niyetler beslemeyecektir.

Tesekkurler Kazen
seninle genelde ayni dusuncedeyiz..
Azicik vicdani olan,aklini kulanan insan bunu anlar
Gercek vatanseverlik de budur bence ...
Koru korune baglanmamaktir...

Hukumetin yanlis politikalarinin ceremesini benim ulkem, benim vatanim cekemez cekmemeli...

Ben eylemin bitmesi için başbakanın biraz yontulması ve insanları gaza getirecek değil sakinleştirecek açıklamalar yapması gerektiğini düşünüyorum. Dediğim dedik çaldığım düdük tavırlarını bırakması gerek.

işte ben o kısmı anlayamıyorum zaten
olayin içinde olmadığımız için çalınıyor mu yoksa gercekten hakkıyla mı alınıyor bilemiyorum.
ha hakkıyla alındığından da zaten şu savunanları gördükçe şüphem kalmıyor ama bu kadar millet direniş gösteriyorken hükümete, bu oyları kim veriyor abi :) çözemiyorum..

sayfalar dolmuuuuuuş dolmuşş

belki benim yazdıklarımı bi çok kişi yazdı
tartışıldı
banlanan oldu
yazmayacağım dedim dayanamadım

iyi niyetli olarak başlayan bu eylemki
ki
çok ta sevinmiştim
ancak
araya karışanlar ve arada masum halkı kaynatanlar

ben buraya yazan ve bi çok polisi hükümeti taşlayan kişilerin samimiyetine de inanmıyorum
doğru söylediklerine inanmıyorum
hükümeti savunanlarında.......

amacından tamamen saptırılan
bir eylem halini aldı ne yazıkki
eğer siyasi görüşümü söylememi isterseniz de
3 oy kullanma hakkımın 3 ündede akp oy vermedim
ve-re-me-dim :26:
ama yaptığı bir çok şeyi beğeniyor ve destekliyorum
elbette karşı çıktığım beni çığırımdan çıkaran bir çok hareketi oldu
hani tamam bizim aleyhmize olan durumlar için gereğini yapalım
bir olalım birlik olalım

ama bu eylem tamamen amacından saptırılmış bir eylemdir
oynanan oyunlar vardır
ama hala büyük bir kesim oynanan bu oyunlara kulak asmayacak ve kanmayacak
ağaçtan oy bekleyenler de boşuna beklemesin

eğer bu hükümet düşünce yerine geçebilecek biri olduğunu düşünsem 1 dk tereddüt etmezdim ülkem adına

selametle kalın

bu mesajı çok net aldıklarına eminim... dediğim gibi başını ellerinin arasına alıp acaba nerede hata yaptık demeye başlamışlardır.

mesaj çok net verildi ama tadında bırakılırsa mesaj amacına ulaşılır.

bundan sonraki kabadayılıkta "1 haziran" afişini yukarı doğru kaldırırsan işte aba altından gösterilen sopa olur.

mesaj gerekli yerlere eminim ulaşmıştır.

Olay buydu zaten. En azından benim savunduğum bu. Ben bir çok kişinin de meydanlara hükümeti devirmek amaçlı çıktığını düşünmüyorum zaten. Ama her iki taraftan da (hükümet yanlıları ve karşıtlarından bahsediyorum) aşırılar kendilerince yorumlayıp kullanmaya çalıştı.

%50 oy aldı diye padişahlığını ilan etti, ben ne dersem o olur, siz beni seçtiniz ne istersem onu yaparım, babasının malı ya, diğer %50 umrunda değil, bu mu demokrasi

işte tüm bunlar neden oluyor, muhalefet olmadığından, muhalefet yokki doğru düzgün, adam kendi çapında haklı padişahlığını ilan etmekte

Alternatif yokken bu hükmetin düşmesi yada istifası bizim birşeyimize yaramaz daha kötü bile olur.
Çünkü sonuçta halkımızın diğer yarısının istediği olmamış olur.
Burda ki amaç artık yeter dur demekti.
Bence başarıldı da insanların nasıl bir araya gelebileceğini gördü .

Kesinlikle katılıyorum. Bir başbakanın halkıyla çocuk gibi inatlaşması nedir ya..

Kesinlikle zaten orada gerçekten hakkını savunanlar hiçbir partiyi tutarak gitmediler oraya sadece yaşatılan duruma dayatılanlara dur demek için. Bundan nemalanmaya çalışan insanlar da oldu muhalefette oldu. Ben şahsım adına tamamen akp ye nefret besleyenlerden değilim yiğidi öldür hakkını yeme diyeceğim şeylerde var. Ama bize karşı körü körüne sırf partiyi savunmak olsun diye olmamış şeyleri olmuş gbi gösterenler, kanıtlanmış şeylere yalan diyenler parti sevgisini halkı düşüncelerinin üzerinde görenler bu parti ne yapsa haklıdır diyenler var ben bunu anlamıyorum.

Kime sorsan vermiyor ama. Ya korkuyorlar söylemekten -hoş, korkulacak ne varsa- ya da gerçekten veren yok ama şapkadan tavşan çıktığı gibi sandıktan %50 çıkıyor...

Eğer hükümet böyle düşerse bu sefer sokaklara sağ ve sol dökülür.
İçten içe kırılırız.
Bizim sağ-sol olmadan sadece Halk olarak orda bulunmamız gerekir.

Ben söyleyeyim bizzat tanıdığım oy verenleri..
Kendini işe aldığı için dayım ve ailesi...
Alternatif olmadığını düşündüğü için komşumuz ve ailesi...
En azından başımı örtebiliyorum diye düşünen arkadaşlarım...
Aşiret ağasının dediğini yapan koca bir aşiret...
Dindar olduğunu düşündükleri için köydeki 80 hanenin 78'i...
Güzel yollar yapıyor diyen servis şoförümüz...
Hastaneleri düzene soktu diyen yaşlı komşu teyze ve eşi...
Bi çeyrek altına ihtiyacı olduğu için oyunu satan 3-5 vatandaş...

çözemicek bişi yok kimi körü körüne oy verirken kimileri belli bir kesimin maşalığını yapıyordu 1 yıl önce bu partinin şakşakçılığını yapıp şu an için bir kaşık suda boğası gelen cemaatten tanıdıklarım var benim . kendi içlerinde de ciddi şekilde bölündüler yani geçen seçimde oy verenler şu anda saf değiştirdi gibi görünüyorlar ama seçim olmadan anlayamayız yinede ?

Banu Avar'ın şu yazısını okumanızı rica ediyorum. Belirli noktalarda katılmadığımı söyleyeyim ama genel olarak düşünülmesi gereken bir durum...Bu arada kendisi oldukça AKP karşıtı bir gazetecidir, bilirsiniz...

""BDPKK öncülüğünde Taksim’de Gezi parkı nın yok edilmesini protesto eden kalabalık birden kendini uluslararası bir harekâtın öznesi olarak buldu!
Olay çok önceden hazırlanmış görünüyor, ama kalabalıkların bundan haberi yoktu… Bir anda olay dünya çapında Twitter ve Facebook’ta ‘en çok izlenen’ oldu… Taksim meydanı yabancı muhabir ve muhbirle doldu… New York Times da meydanda, İngiliz haber ajansları da… ‘Occupy (işgal)’ adıyla anında sosyal medya pompalandı! Uluslararası Olimpik Komitesi’ne çağrı mektupları yayımlandı. Reyhanlı’da kılları kıpırdamayan Boğaziçi’li öğretim üyelerinden bir kısım Batı’lı dostlarına şikâyet dilekçeleri yolladı. İsveç’te alternatif ‘Nobel’ ödülü almış olan TEMA Vakfı meydandaydı. Bianet adlı site ‘KENT Dostluk ve Dayanışma Hareketi’ olarak ortaya çıktı! Tabii ki ‘International Coalition’ damgası taşıyorlardı. 23 Nisan, 19 Mayıs, ‘Silivri gaz savaşları’nda ağzını açmayan Uluslararası İnsan Hakları Derneği duruma vakıftı, gereğini yapacaktı! Sosyal paylaşım ağları, birebir Mısır’daki Arap Baharı kokulu mesajlarla sallandı. Erdoğan’ın polisleri acımasızdı! Yaralılar Divan Otel’e sığındı, Starbucks kapılarını kapadı. CHP, Taksim için Kadıköy’de miting planladı…
15 gün önce Hatay Reyhanlı’da hükümetin destek verdiği caniler katliam yapmış, bir ilçeyi yok etmişti, 50′den fazla ölü ve yüzlerce yaralımız vardı! Bu kadar ses çıkmadı!
Bir gece önce bir milletin en değerli varlığı elden çıkarılmış, TPAO’nun yabancılara peşkeşi mecliste karara bağlanmıştı! Hiç ses çıkmadı!
Türkiye’de ‘bahar’ rüzgârları estirenler var. Dünya’nın 3. kez karıştığı bu ortamda birbiriyle gırtlaklaşan farklı küresel çetelerden yanalar. Erdoğan’ın suyunu ısıtmak isteyen farklı bir çete için çalışmaktalar… CHP ve BDP ‘Taksim Baharı’ için omuz omuzalar…
Gerçek ile sanal muhalefeti ayırma zamanı!
31.5.2013 İlkKurşun gazetesi

var tabi bahçeli var kılıçdar var neden olmasın ki.
Farkındamısın bilmem ama butun ayrı güşüncelrr birleşti sadece yıkanmış beyınler aynı ksldı. Gerci onkarında cogunun gözü acıldı benim çevremde gördukletumden biliyorum

cevaplar yukarda mevcuttur

dediğim gibi kurallar ve şartlar .....eksik kalan yerleri tamamlıyorum ....

TOPLANTI VE GÖSTERİ YÜRÜYÜŞÜ HAKKI

MADDE 3 - Herkes, önceden izin almaksızın, bu kanun hükümlerine göre silahsız ve saldırısız olarak kanunların suç saymadığı belirli amaçlarla toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir.

(Değişik 2. fıkra: 4771 - 3.8.2002 / m.5 a) Yabancıların bu Kanun hükümlerine göre toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlemeleri, İçişleri Bakanlığının iznine bağlıdır. Yabancıların bu Kanuna göre düzenlenen toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde topluluğa hitap etmeleri, afiş, pankart, resim, flama, levha, araç ve gereçler taşımaları, toplantının yapılacağı mahallin en büyük mülki idare amirliğine toplantıdan en az kırksekiz saat önce yapılacak bildirimle mümkündür.

İSTİSNALAR

MADDE 4 - Aşağıda belirtilen toplantı ve faaliyetler bu Kanun hükümlerine tabi değildir.

a) Siyasi partilerin, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının, sendikaların, vakıfların, derneklerin, ticari ortaklıkların ve diğer tüzelkişilerin özel kanunlarına ve kendi tüzüklerine göre yapacakları kapalı yer toplantıları,

b) Kanunlara uymak, kendi kural ve sınırları içinde kalmak şartıyla kanun veya gelenek ve göreneklere göre yapılacak toplantı, tören, şenlik, karşılama ve uğurlamalar.

c) Spor faaliyetleri ile bilimsel, ticari ve ekonomik amaçlarla yapılan toplantılar,

d) Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanların Devlet ve Hükümet işleri hakkındaki toplantı ve konuşmaları ile Türkiye büyük Millet Meclisi üyelerinin halk ile yapacakları sohbet niteliğindeki görüşmeler.

SEÇİM ZAMANINA İLİŞKİN HÜKÜMLER

MADDE 5 - Seçim zamanlarında yapılacak propaganda toplantıları ile ilgili kanun hükümleri saklıdır.

İKİNCİ BÖLÜM

Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Yerleri

TOPLANTI VE GÖSTERİ YÜRÜYÜŞÜ YER VE GÜZERGAHI

MADDE 6 - Toplantı ve gösteri yürüyüşleri, tüm il veya ilçe sınırları içerisinde aşağıdaki hükümlere uyulmak şartıyla her yerde yapılabilir.

Şehir ve kasabalarda ve gerekli görülen diğer yerlerde hangi meydan ve açık yerlerde veya yollarda toplantı veya yürüyüş yapılabileceği ve bu toplantı ve yürüyüş için toplanma ve dağılma yerleri ile izlenecek yol ve yönler vali ve kaymakamlarca kararlaştırılarak alışılmış araçlarla önceden duyurulur. Bu yerler hakkında sonradan yapılacak değişiklikler duyurudan onbeş gün sonra geçerli olur. Toplantı yerlerinin tespitinde gidiş gelişi, güvenliği bozmayacak ve pazarların kurulmasına engel olmayacak biçimde, toplantıların genel olarak yapıldığı elektrik tesisatı olan yerler tercih edilir.

TOPLANTI VE GÖSTERİ YÜRÜYÜŞÜ ZAMANI

MADDE 7 - Toplantı ve yürüyüşlere ve bu amaçla toplanmalara güneş doğmadan başlanamaz.

Açık yerlerdeki toplantılar ile yürüyüşler güneşin batışından bir saat önceye, kapalı yerlerdeki toplantılar saat 23.00 'e kadar sürebilir.

Son düzenleme:

Elimde dosyalar var açıklarsam yer yerinden oynayan diyen bir muhalefet,

şimdi soruyorum elindekileri neden saklıyorsun ? Açıkla bizde neyin ne olduğunu görelim. Ya sende gebesin bir yerden sesini soluğunu kestiler izin verildiği kadar konuşuyorsun ya da elinde bir şey yok. Dosyayı kaldırıp ta elimdekini bir açıklarsam yer yerinden oynar gibi tehditlerin devri bitti. Açıklayın da bizde bilelim kim ne halt etmiş.

bir diğeri seçim meydanlarında ip atıyor as apoyu diye. Bu kişiye sormazlar mı sen iktidarken apo yakalandı neden asmadın ?

şimdi bu muhalif düşüncelerle mi bu yönetim yıkılacak, inanın gülerim sadece.

bizim nesil 70 doğumlu ve sonrası hiç bir siyasi görüşü olmayan, parti tutar gibi siyasi partileri tutan sindirilmiş bir nesildir. Kimse ben böyle değilim dese de o olmasında bu en iyi alternatif buna oy verelim zihniyetinin olduğu nesildir. Ben böyle değilim diyebilirsiniz zira bu söylediklerim canınızı yakıyor ama inanın 80 sonrası gençliğini yaşayan nesil uyutulmuş bir nesildir.

Çok basit ben anlatayım hemen. Herhangi bir erken seçim durumu olmazsa bir sonraki seçimlere en az 2 sene var. Bugün böyle tepki gösterenlerin bir çoğu, seçimlere kadar unutuveriyor her şeyi. E hükümetlerin klasik taktiği de seçim öncesi zamlar,yol çalışmaları, kadro vermeler vs. vs. de üstüne eklenince, "Ama hükümet çalışıyor yaa hizmet veriyorlar" görüşü geliveriyor ve akabinde oylar da geliyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…