Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
hale bak yaa biber gazından dumandan göz gözü görmez hale gelmiş, millet yangın mı var acaba diyor, hala birileri bu savaş mı sanki' diyor. bu arada twitter a bağlantım kesilmeden önce yanlış hatırlamıyorsam ığdırdan direniş yapanları destekleyen bir polis yazmıştı. gaz ve tazzikli su sıkan araçların eksoz borularına ıslak bez sıkıştırılırsa motorlarının durmasını sağlıyormuş. portakal gazına maruz kalanlar sirke tüketmeli, gaz bombasına maruz kalanlar ise limon, süt ya da kolayla yüzlerini yıkamalıymış kesinlikle su değil!

Açıklamada, "Bu müdahalelerde göz yaşartıcı gaz mühimmatları çok zorunlu olmadıkça kullanılmamaktadır. Son olaylarla ilgili müdahaleler esnasında çekilen bütün görüntü ve bu konudaki iddialar incelenerek, güvenlik güçlerimizce amacını aşan ve yasaların vermiş olduğu yetki sınırlarını aşmak suretiyle orantısız güç kullandığı tespit edilen personel hakkında gerekli yasal işlemler yapılacak olup, incelemeler devam etmektedir" denildi.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklama şöyle; "İstanbul ili Taksim gezi parkında yayalaştırma ve çevre düzenlemesi kapsamında yapılmakta olan faaliyetleri engellemek amacıyla, 28/05/2013 tarihinden beri çeşitli sivil toplum örgütleri ve gruplarca İstanbul ilimiz başta olmak üzere birçok ilimizde protesto eylemleri ve basın açıklamaları yapılmaktadır. Kanuna uygun olarak düzenlenen hiçbir gösteri yürüyüşü ve basın açıklamasına güvenlik güçlerimizce müdahale edilmemektedir. Ancak; kanuna aykırı olarak düzenlenen veya sonradan kanuna aykırı hale dönüşen eylem ve etkinliklerde, müdahale şartları oluştuğunda gösterici grupların dağılmaları için öncelikle yasalarda belirtildiği üzere uyarı ve ikazlar yapılmaktadır. Uyarı ve ikazlara rağmen dağılmamakta ısrar eden gruplara zor kullanmak gerektiğinde, öncelikle su püskürtücü araçlar kullanılarak dağıtılmaları sağlanmaktadır. Taksim meydanında ve gezi parkında kanunsuz eylemine devam eden, tüm uyarı ve ikazlara riayet etmemek suretiyle çevreye, iş makinelerine, işçilere, güvenlik görevlilerine, çevredeki esnaf ve vatandaşlarımıza karşı saldırıda bulunulması durumunda ise, gösterici grubun dağılmalarını sağlamak amacıyla orantılılık ilkesi çerçevesinde müdahale edilmektedir. Bu müdahalelerde göz yaşartıcı gaz mühimmatları çok zorunlu olmadıkça kullanılmamaktadır. Son olaylarla ilgili müdahaleler esnasında çekilen bütün görüntü ve bu konudaki iddialar incelenerek, güvenlik güçlerimizce amacını aşan ve yasaların vermiş olduğu yetki sınırlarını aşmak suretiyle orantısız güç kullandığı tespit edilen personel hakkında gerekli yasal işlemler yapılacak olup, incelemeler devam etmektedir. Kanunsuz gösteri yapan bazı marjinal grupların vatandaşlarımızı kışkırtarak polise karşı protesto eylemlerine yönlendirdikleri anlaşıldığından, vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı davranması beklenilmektedir."

Gerekmediği sürece gaz bombası kullanılmıyormuş palavraaa!!!

Polisin attığı gaz bombaları sonucu Intercontinental Oteli'nin bahçesinde yangın çıktı, duman bundan kaynaklanıyor...

alıntı

dün gece kk yı ağlayarak göz yaşları içinde kapatmıştım ama şimdi halkın zaferi karşısında gurur içinde kapatıyorum..taksimdekilerle,diğer şehirdeki eylemcilerle,eyleme gidemeyip sesini sosyal medyadan duyuranlarla,kendi eylemini kendi yapanlarla,susmayanlarla,kk da ki muhteşem kadınlarla gurur duyuyorum..

hükümeti,polisi ve medyayı da kınıyorum!

iyi akşamlar arkadaşlar...

peeeeehhh.
facebooka giremiyorum....

ben sana ne dedim akıllı ol dedim değil mi ? bak şimdi evde suyunda kesilecek :)))

nazar var sende nazar

Dün programı iptal ederek Taksim'e giden Beyazıt Öztürk programı kanal D tarafından yayından kaldırılmıştır.:26:

Bu haberi lütfen araştırın gerçek ise beyazı KK kadromuza alırım ben ....

hem burası daha eğlenceli....

kızlar google ktunnel yazın ilk steye girin aşağıda adres yazılan yere yazın face yada twıtter ben oyle girdim şimdi

benim face falan açılıyor sorun yok, belli yerleri kapatıyorlar sanırım

Orda olmadan orası hakkinda yorum yapma insanları provoke etme

Taksim Meydanı şu anda tamamen gezi parkı direnişçileriyle dolmuş durumda. İstiklal Caddesi'nden meydana akın akın gelenler var. Polisin çekilmesi ile birlikte Gezi Parkı artık vatandaşın. Bugünkü gösterilerde 57 kişi gözaltına alındı. Divan Oteli vatandaşa su dağıtıyor.

[ı]gezi parkının oradaki kulübe yanmışşşş içerde tüp varmış tel çekmiyormuş paylaşalım arkadaşlar[/ı]

Bir ağaç öldü...
Bir millet uyandı...

Nazım Hikmet Ran

Orda olmadan orası hakkinda yorum yapma insanları provoke etme
siz ordan canlı bağlanıyorsunz herhalde.... insanların iyi niyetlerini neden anlamak istemiyorsunz...burada ortak amaç ülkemin selameti değil mi... olay ağçlrı korumaktan çıktı sizd e bunun bal gibi fakındasınz......

Twitterdan alıntı
Gezi mücadelen gerçekten anlamlı olsun istiyorsan birlikteliği bozacak davranışlara izin verme, küfretme, provokatörleri aradan uzaklaştır
Biz de aynısını yapalım, provokatörleri uzaklaştıralım, önemsemeyelim...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…