• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geyik Muhabbeti / Off-Topic

herkes kaçar mutfaktan :6: teyzemler çay vermedi, sadece kola fanta dağıtıldı bide nişan lokumu vardır bizim burda o dağıtıldı .. mutfaktaki tek iş bardakları yıkamak oldu onuda birileri yaptı geçti :27: sen evin gelini olunca tabi sorumlu hissetmişsindir kendini :31:

Bizde öyle yapmıştık ama kaynanamlar çaykolik.. Kola bile verse sonra bi daha çay demleyecekti, o yüzden bari kolayı iptal edelim dedik..

İlk girer girmez anneanneleri beni sordu zaten, kaynanam dedi göz koyma boşa o benim gelinim :1:

Evet gelin olduğumdan bi de zaten çok soran oluyo.. Millet çok meraklı. Acaba gelinle iyiler mi kötüler mi sürekli bi süzme söz konusuydu..

Son düzenleme:

Bizde öyle yapmıştık ama kaynanamlar çaykolik.. Kola bile verse sonra bi daha çay demleyecekti, o yüzden bari kolayı iptal edelim dedik..

İlk girer girmez anneanneleri beni sordu zaten, kaynanam dedi göz koyma boşa o benim gelinim :1:

Evet gelin olduğumdan bi de zaten çok soran oluyo.. Millet çok meraklı. Acaba gelinle iyiler mi kötüler mi sürekli bi süzme söz konusuydu..

hmm meraklı insanlar :19: rahatsız edici süzülmek ya.. kayınvalidem hacca gitti geçen hafta .. 4 kız kardeşi var .. hepsi ağladı uğurlarken .. ben ağlamadım .. sürekli bana baktılar .. ne yapayım yani arkasından ağlayacak kadar bağ kuramadık demek ki :47:

Tünaydın diyeyim artık ben demi... :17:
İşlerim vardı sabahtan kızlar, ancak yazabildim, kusura bakmayın... :16:

tünaydın canımmm:16:

sabah ben de bir kaos yaşadım..ve hala atamadım şu dinginliği üzerimden..:32:

tünaydın canımmm:16:

sabah ben de bir kaos yaşadım..ve hala atamadım şu dinginliği üzerimden..:32:

Hayırdır ne kaosu?
Bende akşama ne çorba yapsam peşindeyim şu an :1: :1:
Yayla çorbası yapıcam kısmetse...

Bir miskinlik var üzerimde sormayın gitsin, bıraksalar hemen şurda uyuyacağım valla... :31:

Hayırdır ne kaosu?
Bende akşama ne çorba yapsam peşindeyim şu an :1: :1:
Yayla çorbası yapıcam kısmetse...

Bir miskinlik var üzerimde sormayın gitsin, bıraksalar hemen şurda uyuyacağım valla... :31:

hala atamadım canım miskinlşiği üzerimden ,benden önce ne olmuş diye bakınıp duruyorum..:31:

yayla çorbası güzel bir seçim:34: afiyet olsun size şimdidennn:56:

nerelerdesiniz yahu :9:

akşam ben ne çorbası yapsam acaba :44: yayla güzelmiş :56:

kurufasülye pilav yapacağım .. kayınpeder gelecek yemeğe .. yanına ne çorbası yapsam ki :44:

Eylül'cüm albenden de o kadar yani... Miskinlik çöktü üstüme... :31:

İlkay'cım terbiyeli arpa şehriye de yapabilirsin?
Bende tariflere bakındım durdum da :9:

Eylül'cüm albenden de o kadar yani... Miskinlik çöktü üstüme... :31:

İlkay'cım terbiyeli arpa şehriye de yapabilirsin?
Bende tariflere bakındım durdum da :9:

dün akşam arpa şehriye çorbası yapmıştım, terbiyeli nasıl oluyor ki :44: bilmediğime göre benimki terbiyesizdi :37:

bende bakınayım o zaman şu çorba tariflerine :31:

nerelerdesiniz yahu :9:

akşam ben ne çorbası yapsam acaba :44: yayla güzelmiş :56:

kurufasülye pilav yapacağım .. kayınpeder gelecek yemeğe .. yanına ne çorbası yapsam ki :44:

Kuzum bak şimdi sana müthiş bir çorba tarifi veriyorum hazırmısın......Can kuşbaşı et ayarlıyorsun kaç kişiyseniz bol su ile düdüklüde haşlıyorsun..Sonra onu süzüp etlerini didikliyorsun minik minik sonra o suya yani et suyuna kenarda aldığın et suyuna göre 3-4 kaşık unu kenarda soğuk su ile özdeşleştirip yavaştan et suyuna dök ve sürekli karıştır topaklanma olmasın tuz ilave et ve karıştırarak iice kaynamasını bekle iyice kaynayıp unla et suyu özdeşleşince didiklediğin etleri 2 diş ince kıyım sarımsağı ve 1 çay bard.sirkeyi dök içine kaynak öylece ama çok değil tabi ve kapatmadan 5dk önce sirkeyi kat kapattıktan sonra kenarda tereyağında pul biberi ii ce yak cosssssss diye altını kapattığın çorbana dök ayyyy çok hoş oluyor tadı:7

Kuzum bak şimdi sana müthiş bir çorba tarifi veriyorum hazırmısın......Can kuşbaşı et ayarlıyorsun kaç kişiyseniz bol su ile düdüklüde haşlıyorsun..Sonra onu süzüp etlerini didikliyorsun minik minik sonra o suya yani et suyuna kenarda aldığın et suyuna göre 3-4 kaşık unu kenarda soğuk su ile özdeşleştirip yavaştan et suyuna dök ve sürekli karıştır topaklanma olmasın tuz ilave et ve karıştırarak iice kaynamasını bekle iyice kaynayıp unla et suyu özdeşleşince didiklediğin etleri 2 diş ince kıyım sarımsağı ve 1 çay bard.sirkeyi dök içine kaynak öylece ama çok değil tabi ve kapatmadan 5dk önce sirkeyi kat kapattıktan sonra kenarda tereyağında pul biberi ii ce yak cosssssss diye altını kapattığın çorbana dök ayyyy çok hoş oluyor tadı:7

oyyy çok zor geldi bunu yapmak benim gözüme :53: bana hemen olacak bisey lazım tatlım iş çıkışı gidip yapacağım . bu çorbanın adı ne :26:
bigün mutlaka denemek isterim teşekkür ederim :29:

oyyy çok zor geldi bunu yapmak benim gözüme :53: bana hemen olacak bisey lazım tatlım iş çıkışı gidip yapacağım . bu çorbanın adı ne :26:
valla bilmiyorum ki burada iş yerinde bulgar göçmeni bayan var ondan aldım yaptım herkes bayıldı ben etli çorba diyorum:52::52:

Çok alemsiniz kızlar, valla şu çorba benimde hoşuma gitmedi değil doğrusu...
Haftasonu misafirim gelecek, bende onlara yapayım bari... Sağolasın elifengineer paylaştığın için... :16:
Bana bile faydası dokundu vallahi....

İlkay'cım olur mu hiç? Eminim senin çorban terbiyeli oluyordur, yumurta çırpıp ekliyosan terbiyeli çorbadır o zaten :9: :9:

valla bilmiyorum ki burada iş yerinde bulgar göçmeni bayan var ondan aldım yaptım herkes bayıldı ben etli çorba diyorum:52::52:

geniş bi zamanımda deneyeceğim şimdi kayınpederi deneme tahtam yapmamayım, eşim alışkın ama o kaldıramaz belki :9:

geniş bi zamanımda deneyeceğim şimdi kayınpederi deneme tahtam yapmamayım, eşim alışkın ama o kaldıramaz belki :9:
Benim aldığım yayla çorbası tarifi şu:

Yarım Su bardağı Pirinç
5 Su bardağı su
50 Gr. Margarin
1 Yemek kaşığı kuru nane
Tuz
2 Yumurta Sarısı
1 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı su

pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra kısık ateşte 5 bardak su ile pişir. Tuzu margarini ve naneyi ilave et.
Yumurta sarısı ve yoğurdu bir kenarda çırpın. 1 bardak su ile birlikte çorbaya azar azar ekleyin.
Kaynadıktan sonra çorbayı ılımaya bırakın.
:31:

Son düzenleme:

peki şuna ne dersin çok lezzetli bir mercimek çorbası..Şimdik biraz tereyağı biraz ayçiçek karışımına 1 tane irice soğanı doğruyorsun onu iice kavurup birascık biber salçası koyup onunlada bir iki çeviriyorsun..Sonra neyle bir mercimek koyuyorsan 8 katı su koyuyorsun mesela 1 su bardağı ise 8 s.bardağı su koyup tuz atıp bırakıyorsun..Kapa düdüklüyü kısık ateşte 25-30 dk pişsin açınca blenderdan iice geçir ve en son pulbiber nane ek tencereye...Servisine limonda koy limonlu ohh ohhh süper

Haftasonu misafirim gelecek, bende onlara yapayım bari... Sağolasın elifengineer paylaştığın için... :16:

İlkay'cım olur mu hiç? Eminim senin çorban terbiyeli oluyordur, yumurta çırpıp ekliyosan terbiyeli çorbadır o zaten :9: :9:

benimki terbiyesizdi o zaman ahlaksız :9:

Benim aldığım yayla çorbası tarifi şu:

Yarım Su bardağı Pirinç
5 Su bardağı su
50 Gr. Margarin
1 Yemek kaşığı kuru nane
Tuz
2 Yumurta Sarısı
1 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı su

pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra kısık ateşte 5 bardak su ile pişir. Tuzu margarini ve naneyi ilave et.
Yumurta sarısı ve yoğurdu bir kenarda çırpın. 1 bardak su ile birlikte çorbaya azar azar ekleyin.
Kaynadıktan sonra çorbayı ılımaya bırakın.
:31:

mmmm kolay görünüyor :56: mercimek çorbası tarifine baktım ama ben hala düdüklüyü hiç kullanmadım nasıl kullanılır bilmiyorum ufff öğrenmem lazım nasıl ev hanımı olacağım ki düdüklüyü bilmeyen ev hanımımı olurmuş :25:

peki şuna ne dersin çok lezzetli bir mercimek çorbası..Şimdik biraz tereyağı biraz ayçiçek karışımına 1 tane irice soğanı doğruyorsun onu iice kavurup birascık biber salçası koyup onunlada bir iki çeviriyorsun..Sonra neyle bir mercimek koyuyorsan 8 katı su koyuyorsun mesela 1 su bardağı ise 8 s.bardağı su koyup tuz atıp bırakıyorsun..Kapa düdüklüyü kısık ateşte 25-30 dk pişsin açınca blenderdan iice geçir ve en son pulbiber nane ek tencereye...Servisine limonda koy limonlu ohh ohhh süper

benimde aklıma mercimek çorbası geldi ama düdüklüyü elime almışlığım yok patlatmam umarım :52:

canım bak inan çok hoş oluyor işkembenin etlisi erkekler bayılıyo bende seviyorum ya:52:

Back
X