• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geyik Muhabbeti / Off-Topic

hımmm öğrenince banada yazar mısın kuzu merak ettim başka neler yapacaksın misafirlere

Sende mi bilmiyosun canım ya? Senden umutluydum, bu kadar tariften sonra :31:

Misafirlerime senin tarifini verdiğin çorbayı yapmayı düşünüyorum.
Sonra kori soslu tavuk
Patates püresi
Yaseminli pilav
zeytinyağlı barbunyam olacak kısmetse, kayınvalidem yetişirse tabii

bi sürü de ıvır zıvır atıştırmalık yapmayı düşünüyorum, daha onlara karar veremedim henüz :9:

Hadi yaw, desene terbiyeli çorbayı annem iyi ki öğretmiş bana...
Vallahi kayınvalidemin diline düşerdim sonra... :9: :9:

Ama her çorba terbiye istemez ki zaten?

Bu arada bişi sorucam kızlar.
Annem kalan dolma içinden çorba yapardı.
Fikri olan var mı? :26:

evet benim annem de yapar :)
dolma içi fazla gelince kalanından çorba yapar, aynı pirinç çorbası gibi yapılışı..

kuru fasulye bir bakliyat..onun yanına bakliyattan uzak bir çorba olabilir..hem rengi farklı..domates çorbası aklıma geldi...
yayla çorbası gibi yaptığım bir çorba var...

tamammiyle göz kararı bir kaç kaşık yoğurt üzerine bir yemek kaşığı un..ikisini çırpıp su ilave ediyorum belli bir ölçüye kadar..ocağa alıp
karıştırıyorum..karıştırmaya devam,unlar çökmesin,dibi tutmasın..:31: kaynayınca tuzunu ilave ediyorum..arzu haline göre arpa şehriye,olmadı
pirinç ya da kesme makarna ilave ediyorum...onlar da kaynayıp pişince biraz naneyi yağda çevirip üzerine döküyorum..hem hızlı hem leziz oluyor..:56:

bana sorarsan kuru fasul ye pilav ın yanına bir salata güzel olur ..sonra yanına diğer ikramlarını yaparsın..hatta şöle acı biber turşusu da oldu mu tamamdır..:32:

Ay buna yıldız şehriye gider ya, bilir misin bilmem.. Çok severim ben onuuu....
Akşam bunu mu yapsam yoksa, daha pratik geldi gözüme... :9: :9:

Son düzenleme:

Sonra kori soslu tavuk
Patates püresi
Yaseminli pilav

bi sürü de ıvır zıvır atıştırmalık yapmayı düşünüyorum, daha onlara karar veremedim henüz :9:

geçende yaptım patlıcan salatası..dehşet bişi..:31:

Ay buna yıldız şehriye gider ya, bilir misin bilmem.. Çok severim ben onuuu....
Akşam bunu mu yapsam yoksa, daha pratik geldi gözüme... :9: :9:

bilirim canım bilmem mi..:9:
genelde tel yerine onu kullanırdım çorbalarda ben..
ama bu yoğurtlu yalancı yayla çorbasına arpa şehriye güzel yakışıyor...
aslında vakit olsa senin düdüklü de buğday haşlayıp soğuk aş yapmalı..:37:
coştum ben..:10: bu yoğurt çorbasından çok türev yaptım ben..
mesela bşir çay bardağı kadar yeşil mercimeği ayrı bir tencerede haşlayıp süzüyorum..( bir taşım kadar yaklaşık kaynıyor)
sonra o yoğurtlu karışıma ilave ediyorum..hatta önceden haşladığın nohutta varsa ilave edilirse süper olur..bir nevi hazır aldığımız
çorba tarflerine benziyor..bir ramazan sıkıldıkça denemiştim ..:31: içine köfte attığımda var minik minik..:56:

bilirim canım bilmem mi..:9:
genelde tel yerine onu kullanırdım çorbalarda ben..
ama bu yoğurtlu yalancı yayla çorbasına arpa şehriye güzel yakışıyor...
aslında vakit olsa senin düdüklü de buğday haşlayıp soğuk aş yapmalı..:37:
coştum ben..:10: bu yoğurt çorbasından çok türev yaptım ben..
mesela bşir çay bardağı kadar yeşil mercimeği ayrı bir tencerede haşlayıp süzüyorum..( bir taşım kadar yaklaşık kaynıyor)
sonra o yoğurtlu karışıma ilave ediyorum..hatta önceden haşladığın nohutta varsa ilave edilirse süper olur..bir nevi hazır aldığımız
çorba tarflerine benziyor..bir ramazan sıkıldıkça denemiştim ..:31: içine köfte attığımda var minik minik..:56:

Oh valla evir çevir yap desene.
Aferin valla senden korkulur... Ne güzel kendi kendine türetiyorsun birşeyler.
Bende severim mutfağı ve türetmesini de.
Şimdi kocamın damak tadını yeni yeni algılıyorum, neyi yer neyi yemez.
Daha türetme evresine başlamadım yani.. O konuda çekimserim şimdilik... :1: :1:

Sonra kori soslu tavuk
Patates püresi
Yaseminli pilav

kuzu bak mantar alabilirsen onu küp küp kesip tereyağda kavur tuz ile sonra bimde kırmızı közlenmiş biber var ondan al o mantarı ocaktan aldıktan sonra uzunca o biberi doğra kat mantara sonra yoğurt :52:mayonez sarımsak dereotu on numara soğuk salata oluyor

Oh valla evir çevir yap desene.
Aferin valla senden korkulur... Ne güzel kendi kendine türetiyorsun birşeyler.
Bende severim mutfağı ve türetmesini de.
Şimdi kocamın damak tadını yeni yeni algılıyorum, neyi yer neyi yemez.
Daha türetme evresine başlamadım yani.. O konuda çekimserim şimdilik... :1: :1:

ortaokuldan beri haşır neşir olunca bir de meraklı olunca canım ister istemez zamanla bir şeyler çıkıyor..:31:
ama evde biriyle yaşamak,eşe uyum sağlamak konusunda ben de senin yaşadıklarını yaşarım eminim...benimki etcil..:53:
otları pek sevmiyor..balık çok sever..şimdiden ona göre tarfiler bakıyorum..adam şimdiden bana içli köfte yapacaksın baskısı kuruyor.:52:
adanalı olunca malum yemekleri pek güzel..umarım bir çatışma yaşmam o konudaa:23:

kuzu bak mantar alabilirsen onu küp küp kesip tereyağda kavur tuz ile sonra bimde kırmızı közlenmiş biber var ondan al o mantarı ocaktan aldıktan sonra uzunca o biberi doğra kat mantara sonra yoğurt :52:mayonez sarımsak dereotu on numara soğuk salata oluyor

Mantarım var evde canım, bak bu da güzel bir tarife benziyor.
Biberleri uzun şerit halinde doğrayıp mı ekliyoruz?
Yani bir sıra biber, bir sıra yoğurt, bir sıra mantar gibi mi?
:31:

Yoksa hepsini karıştırıyor muyuz?

Son düzenleme:
:52:
Mantarım var evde canım, bak bu da güzel bir tarife benziyor.
Biberleri uzun şerit halinde doğrayıp mı ekliyoruz?
Yani bir sıra biber, bir sıra yoğurt, bir sıra mantar gibi mi?
:31:

Yoksa hepsini karıştırıyor muyuz?

kuzu bir biberi ortadan ikiye böl enlemesine sonra 2 3 cm uzunca kes hepsi birbirine karışacak kuzu rus salatası misali:53:

başım döndü, bu kadar tarifi bünyem kaldırmıyor :52:

maşallah kızlar size ya imrendim bi gün bende tarif verecekmiyim acaba burdan :27:

ortaokuldan beri haşır neşir olunca bir de meraklı olunca canım ister istemez zamanla bir şeyler çıkıyor..:31:
ama evde biriyle yaşamak,eşe uyum sağlamak konusunda ben de senin yaşadıklarını yaşarım eminim...benimki etcil..:53:
otları pek sevmiyor..balık çok sever..şimdiden ona göre tarfiler bakıyorum..adam şimdiden bana içli köfte yapacaksın baskısı kuruyor.:52:
adanalı olunca malum yemekleri pek güzel..umarım bir çatışma yaşmam o konudaa:23:
Allah Adanalı - Allah'ın adamı... :9:
Şaka bir yana, adanalı arkadaşım vardı, dünya tatlısı insanlardı.
Annesi ve ailesini de çok severim ama enfes yemekleri oluyor.
Orası şüphesiz, inşallah uyum sağlarsın ama ilk başlarda eşinin senden mucizeler beklememesi önemli tabii ki.
Benim eşim mesela mucizeler beklemiyor, ama beklediğinden iyi yapıyorum yemekleri.
Çünkü öncesinde yemek yapmayı bildiğimi çaktırmadım, o yüzden hep en kötüsünü beklerken tadı güzel şeyler çıkınca, yüzü gülüyor :9: :9:
Sana ufak bir taktik olsun canım... :34:

Ben kendime kitapçık yapıcam..

Hem yemek, hem hamur işi.. Ama şu an vaktim yok :14:

Bende not ediyorum, ama genelde benim en sevdiğim şey dosyalamak.
Sevdiğim tarifleri internetten buluyorum, onları word dosyasına kopyalayıp renkli çıktılarını alıyorum.
Sonra da dosyalıyorum, hem kalıcı oluyor, hem de dosyada kirlenmeyecek şekilde muhafaza edilmiş oluyor.
Sana da tavsiye ederim canım... :34:

Allah Adanalı - Allah'ın adamı... :9:
Şaka bir yana, adanalı arkadaşım vardı, dünya tatlısı insanlardı.
Annesi ve ailesini de çok severim ama enfes yemekleri oluyor.
Orası şüphesiz, inşallah uyum sağlarsın ama ilk başlarda eşinin senden mucizeler beklememesi önemli tabii ki.
Benim eşim mesela mucizeler beklemiyor, ama beklediğinden iyi yapıyorum yemekleri.
Çünkü öncesinde yemek yapmayı bildiğimi çaktırmadım, o yüzden hep en kötüsünü beklerken tadı güzel şeyler çıkınca, yüzü gülüyor :9: :9:
Sana ufak bir taktik olsun canım... :34:

benim önyargılarımı kırdı bu adanalı:9:
inşallah bakalım beni neler bekliyor merak ediyorum..geliyor benim adanalı kısmetse bu c.tesi..:10:
hasret gidericez..:17:

illaki farklılıklar olucak..ben her ne kadar evdee çok şey yapsamda farklı mutfak ve tencereler
ölçümü şaşırtıyor..:26: göz ölçüsü var bende..:40: ben bazen evde yaptıklarımdan bahsediyorum,mutfakta
falan oluyorum..:26: biliyor ama belki çoğunu tahmin etmezzz...:8:

Bende not ediyorum, ama genelde benim en sevdiğim şey dosyalamak.
Sevdiğim tarifleri internetten buluyorum, onları word dosyasına kopyalayıp renkli çıktılarını alıyorum.
Sonra da dosyalıyorum, hem kalıcı oluyor, hem de dosyada kirlenmeyecek şekilde muhafaza edilmiş oluyor.
Sana da tavsiye ederim canım... :34:

ayyy bende istrdim öyle bir dosyam olsun ama nerde kağıtlarda parça parça..Evlenip göçünce baba ocağından ne yapacağım annemi arayıpmı soracağım el atmak lazım bu işe.:52:

benim önyargılarımı kırdı bu adanalı:9:
inşallah bakalım beni neler bekliyor merak ediyorum..geliyor benim adanalı kısmetse bu c.tesi..:10:
hasret gidericez..:17:

illaki farklılıklar olucak..ben her ne kadar evdee çok şey yapsamda farklı mutfak ve tencereler
ölçümü şaşırtıyor..:26: göz ölçüsü var bende..:40: ben bazen evde yaptıklarımdan bahsediyorum,mutfakta
falan oluyorum..:26: biliyor ama belki çoğunu tahmin etmezzz...:8:

Ne kadar senin mutfakta olduğunu bilse de, elinden birşey yemediği sürece onu anlayamaz.
O yüzden sen elinden geldiğince ona bişi pişirme, yapma... Evlenince nasılsa bol bol yapacaksın.
Bırak merakında kalsın onun... :34:

O göz kararı yok mu zaten insanın ömrünü yer... Benim annem öyle, herşeyi göz kararı yapar.
Tencere değişti mi tamam, ya tuzu fazla kaçar, ya da fazla sulu olur. O yüzden ben göz kararından kaçarım..
Fakat beğendiğim tatlılar olsun, muffin olsun vs. gibi kek çörekleri göz kararı ile yaparım.
Tarifi herkese vermemek için :23: :23: Çok fenayımdır bu konuda... Tramisu mesela, ben farklı yaparım.
Kendime göre illa birşey vardır yaptığım yemekte de, tatlılarda, tuzlularda da...

Onun haricinde göz kararını sevmiyorum çünkü dediğin gibi insanın ölçüsü kaçabiliyor canım. :26:
Sen elinin ayarını bilirsin zaten, anlaşılan (göz kararı oturttuğuna göre) bizden çoookk daha tecrübelisin... :29: :29:

Back
X