benimki terbiyesizdi o zaman ahlaksız![]()
mmmm kolay görünüyormercimek çorbası tarifine baktım ama ben hala düdüklüyü hiç kullanmadım nasıl kullanılır bilmiyorum ufff öğrenmem lazım nasıl ev hanımı olacağım ki düdüklüyü bilmeyen ev hanımımı olurmuş
![]()
Çorbaların terbiyesi ya un ile ya yumurta ya da yoğurt ile olur.
Anacığım sağolsun öğretmişti zamanında...
Üzülme canım benim, bende düdüklü tencere kullanmadım hiç, geçen gün kayınvalidem ile konuşuyorduk, düdüklü tencere kullanmanın faydalarından bahsediyordu bana. Bende dedim "bir haftasonu bana gelirsin de, nasıl kullanılıyor gösterirsin!" tamam dedi.... Sevindirik oldum valla, sağolsun yardım isteyince itiraz etmiyor... Ama düdüklü tencere büyük kolaylık, herşeyi normal zamanından çok daha kısa sürede pişiriyor, o yüzden çalışan ev hanımları için vazgeçilmez bir nimet!
Bir de unutmadan söyleyeyim, düdüklü tenceren var ama hiç kullanmamışsın belli ki, o yüzden kullanmadan önce mutlaka düdüklü tencerenin içinde 1 su bardağı kadar süt kaynat, onu her yerine yaydır ve sonra güzelce yıka tencereni. Kullanıma hazır hale gelir, kayınvalidemin tavsiyesi bu da, süt kaynatmanın sebebi ise oluşabilecek herhangi kimyasal zehiri atıyor olması