• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geyik Muhabbeti / Off-Topic

Benim eşimde çok iştahlı ve bi hayli göbek yaptı sağolsun...
Akşam hastaneye gittiğimizde "hazır gelmişken seni de bir sezeryana sokalım" dedim koptuk zaten... :9: :9:

Puhahaha :1:

Benim eşim kilolu değil aslında ma genetik olarak direk göbeğe veriyor kiloyu
O yüzden Karatay'ın kitabını almış, mekik aleti siparişi verdi
Akşam benle abur cubur da yemiyo :1:
Çayı daşekersiz içiyo
Baya azimli :23:

Bilmiyormuyum yoksa anımı yakalayamıyorum bir eksiklik vardır o zaman.. ailemi biliyor ve ben de her fırsatta söylüyorum ama bu konuda yetiştirilme tarzı çok önemli ama alışacak ben vazgeçmedim geçmem de sürekli işliyorum her fırsatta söylüyorum ben den istediği bazı şeyleri yapmıyorum sen de yapabilirsin diye..öyle yani bakalım ne zaman alışacak..

Canım bu konuda Allah yardımcın olsun gerçekten.
İnşallah alışır ve sana destek olmaya başlar.
Aksi halde hayat senin için zor olur, yoksa geçinmek sorun değil.
Yaparsın, koyarsın önüne, ama niye yıpranasın o kadar değil mi?
Bir an önce sana destek olmasını temenni ediyorum canım...

Ama bir tavsiye sana, sakın ola kocana "filanca şöyle yapıyor bak" gibisinden kıyaslama yapma.
Erkekler kıyaslanmaktan (biz nasıl nefret ediyorsak) ediyorlar ve bizim boyutlarımızdan daha da fazla sinir oluyorlar...
O yüzden kıyaslama yapmadan daha çok dediğin gibi "sende yapabilirsin, senin de yapabileceğin birşey, benim yardımıma ihtiyacın yok" gibisinden söylemlerle alıştırmaya çalış. İnşallah başarılı olursun canım... :34:

Bizde de vardı öyle bir durum.
Ama kayınvalidemler pazar günleri bize gelmeye adet edinmeye çalıştılar bir ara.
Bende açtım ağzımı yumdum gözümü, eşim de "noldu ki gelseler nolacak" dedi...
Bende zıvanadan çıktım tabii.... :23:
Şimdi çok şükür düzen oturdu, pazar günleri kimseyi davet etmiyoruz, kimseye gitmiyoruz...
Böyle daha iyi en azından dinleniyorum.... :34:

Onlar da vardı ki bizde :1:
Bende tepki verdim eşime
Şimdi o da herşeye tamam dememeyi öğrendi çok şükür

Benim annem çağırsak bile gelmiyor zaten, çalışıyorsunuz bi Pazarınız var rahatsızlık vermeyelim diye
Hatta canınız sıkılırsa siz gelin yemek filan yeriz, ister hafta içi ister başka gün diyor

Evet Kader iştahlı değil bir tabak yemek ile kalkar sofradan belkide o yüzden böyle...

Sovi dediğini geçen akşam yaptım işten eve gelince aradım yorgunum mutfağa hiç giremem dışarıdan bir şeyle getirir misin dedim
:9: Getirdi yedik ve kendi topladı iyi görünmüyorsun hasta olacaksın galiba dedi :9: :9: Bu durumlar sıklaştırayım o zaman :9:

Puhahaha :1:

Benim eşim kilolu değil aslında ma genetik olarak direk göbeğe veriyor kiloyu
O yüzden Karatay'ın kitabını almış, mekik aleti siparişi verdi
Akşam benle abur cubur da yemiyo :1:
Çayı daşekersiz içiyo
Baya azimli :23:

Ay canım sorma, sadece eşim kilo alsa gene iyi, beraberinde bende aldım.
Böyle düzenli yemeğe alışkın değilim ki ben, bünye tepki verdi tabii... :9: :9:
Karatay kitabını kayınvalidem istedi, onun için aldım bende internetten.
Kendime de yemek tarifleri kitabı varmış, onu aldım bakalım.
Bir göz atayım, belki sağlıklı kilo veririz beraber eşimle... :9:

Bilmiyormuyum yoksa anımı yakalayamıyorum bir eksiklik vardır o zaman.. ailemi biliyor ve ben de her fırsatta söylüyorum ama bu konuda yetiştirilme tarzı çok önemli ama alışacak ben vazgeçmedim geçmem de sürekli işliyorum her fırsatta söylüyorum ben den istediği bazı şeyleri yapmıyorum sen de yapabilirsin diye..öyle yani bakalım ne zaman alışacak..

Evet yetiştirme tarzı çok önemli
Benim kayınvalidem çalışıyomuş, dolayısıyla çocukları da ev işi veya yemeği üstlenmiş
Hem bu yüzden hemde okul yıllarından eşim biliyor bu tarz şeyleri

Ama benim abim pek bilmezdi, sofrayı kaldırmak dışında bi yardımı yoktu anneme filan
Şimdi eşi höt dese korkuyo :1:
Çocuklara bile abim bakıyo, üstelik eşi çalışmıyo..

Garip işte böylesi de var , hep bi tarafa yüklenilmesi çok saçma ve adil değil

Onlar da vardı ki bizde :1:
Bende tepki verdim eşime
Şimdi o da herşeye tamam dememeyi öğrendi çok şükür

Benim annem çağırsak bile gelmiyor zaten, çalışıyorsunuz bi Pazarınız var rahatsızlık vermeyelim diye
Hatta canınız sıkılırsa siz gelin yemek filan yeriz, ister hafta içi ister başka gün diyor

Ya şanssızım ben bu konularda.
Kimselerde olmayan adetleri edindik vallahi.
Her hafta Salı günü rutin olarak eşimin ailesine gideriz.
Adetten mi neden mi bilinmez, ama nedense her Salı gidilecek.
Yemek yenir, sofra toplanır, çaylar içilir, vs...

Çarşambaları da benim anneme gidicez diye tutturdum, fakat haftada 2 akşam kasıyor tabii ki.
Dedim en iyisi kendi anneme Cuma akşamları gideyim de rahat rahat otururum kadıncağızda.
Ertesi gün nasılsa tatil ben rahat ederim, eşim bazı cumartesiler çalışıyor, ama o da beni ilgilendirmez.
Erkek nasılsa pek bir iş yapmıyor misafir gittiği yerde, ben koşturuyorum... :31:

Evet Kader iştahlı değil bir tabak yemek ile kalkar sofradan belkide o yüzden böyle...

Sovi dediğini geçen akşam yaptım işten eve gelince aradım yorgunum mutfağa hiç giremem dışarıdan bir şeyle getirir misin dedim
:9: Getirdi yedik ve kendi topladı iyi görünmüyorsun hasta olacaksın galiba dedi :9: :9: Bu durumlar sıklaştırayım o zaman :9:

Ya bak iş başa düşünce nasıl yapıyor.
İş güzarlık olsun onunkisi... Canı istedimi gayette yapar valla.
Senden güzel bile yaparda şaşırır kalırsın... :9::9:

Ay canım sorma, sadece eşim kilo alsa gene iyi, beraberinde bende aldım.
Böyle düzenli yemeğe alışkın değilim ki ben, bünye tepki verdi tabii... :9: :9:
Karatay kitabını kayınvalidem istedi, onun için aldım bende internetten.
Kendime de yemek tarifleri kitabı varmış, onu aldım bakalım.
Bir göz atayım, belki sağlıklı kilo veririz beraber eşimle... :9:

Bende düzenli yemezdim hiç
Şimdi elim mahkum :1: ve iş saatlerim standarda girdi..

3 kilo aldım 15 ayda
Ama zaten ihtiyacım vardı buna
Eşim de diyo aynı yemekleri yiyoruz hatta sen üstüne abur cuburu benden fazla yerken ben niye 10 kilo alıyorum :1:

Biraz bünye meselesi
Bir de Allah yüzüme bakıyo, cipsi bırakamayacağımı bildiğinden :17:

ne güzel muhabbet ediyorsunuz öyle
ah ah dersim olmasa da bende girsem
öptüm hepinizi: sovi,kader,bircan

Derslerin bittiğinde seni de bekleriz..

Canım bu konuda Allah yardımcın olsun gerçekten.
İnşallah alışır ve sana destek olmaya başlar.
Aksi halde hayat senin için zor olur, yoksa geçinmek sorun değil.
Yaparsın, koyarsın önüne, ama niye yıpranasın o kadar değil mi?
Bir an önce sana destek olmasını temenni ediyorum canım...

Ama bir tavsiye sana, sakın ola kocana "filanca şöyle yapıyor bak" gibisinden kıyaslama yapma.
Erkekler kıyaslanmaktan (biz nasıl nefret ediyorsak) ediyorlar ve bizim boyutlarımızdan daha da fazla sinir oluyorlar...
O yüzden kıyaslama yapmadan daha çok dediğin gibi "sende yapabilirsin, senin de yapabileceğin birşey, benim yardımıma ihtiyacın yok" gibisinden söylemlerle alıştırmaya çalış. İnşallah başarılı olursun canım... :34:

Sağol Canım kıyaslama yok zaten biliyorum ne kadar sinirleneceğini çünkü ben böyle durumda karşımdakini parçalayacak gbi oluyorum :9:

Bu arada ben de kilo aldım eşim de aldı kendisi ekmeği fazla tüketiyor ben de hiç düzene alışık olmadığım için baya bi toparlak olmaya başladım :9: :9:

Ben yemeğe çıkıyorum kuzucuklar :9:

Evet yetiştirme tarzı çok önemli
Benim kayınvalidem çalışıyomuş, dolayısıyla çocukları da ev işi veya yemeği üstlenmiş
Hem bu yüzden hemde okul yıllarından eşim biliyor bu tarz şeyleri

Ama benim abim pek bilmezdi, sofrayı kaldırmak dışında bi yardımı yoktu anneme filan
Şimdi eşi höt dese korkuyo :1:
Çocuklara bile abim bakıyo, üstelik eşi çalışmıyo..

Garip işte böylesi de var , hep bi tarafa yüklenilmesi çok saçma ve adil değil

Katılıyorum, ne erkek için ne de kadın için adil değil.
Herşeyin olduğu gibi bununda bir ortasının bulunması şart.
:34:

Bende düzenli yemezdim hiç
Şimdi elim mahkum :1: ve iş saatlerim standarda girdi..

3 kilo aldım 15 ayda
Ama zaten ihtiyacım vardı buna
Eşim de diyo aynı yemekleri yiyoruz hatta sen üstüne abur cuburu benden fazla yerken ben niye 10 kilo alıyorum :1:

Biraz bünye meselesi
Bir de Allah yüzüme bakıyo, cipsi bırakamayacağımı bildiğinden :17:

Bence de canım, senin kadar cipsi ben tüketsem ne olurdum hiç bilemiyorum vallahi...
Varil gibi gezerdim etrafta sanırım... :9: :9:

Ya şanssızım ben bu konularda.
Kimselerde olmayan adetleri edindik vallahi.
Her hafta Salı günü rutin olarak eşimin ailesine gideriz.
Adetten mi neden mi bilinmez, ama nedense her Salı gidilecek.
Yemek yenir, sofra toplanır, çaylar içilir, vs...

Çarşambaları da benim anneme gidicez diye tutturdum, fakat haftada 2 akşam kasıyor tabii ki.
Dedim en iyisi kendi anneme Cuma akşamları gideyim de rahat rahat otururum kadıncağızda.
Ertesi gün nasılsa tatil ben rahat ederim, eşim bazı cumartesiler çalışıyor, ama o da beni ilgilendirmez.
Erkek nasılsa pek bir iş yapmıyor misafir gittiği yerde, ben koşturuyorum... :31:

Bizimde ilk zamanlar hafta da bire laf ediyorlardı
Sonra hiç gitmedim
Düzeldiler

Bir hafta
15 günde bire çıktı yavaştan
Geçen anneme 1 ay gitmediğimizi fark ettim
Kayınvalidemlere de gitmedim ama yoğunduk diye , bolu'ya gitmiştik öteki hafta da annemleri almıştım 1 ay dolayısıyla
Geçen hafta eşim arkadaşlarla buluşacam mahalleden dedi annesine gitti, bende ablama gittim
Dün kayınvalidem dedi ki bize 1 ay oldu herhalde siz gelmeyeli
Yok dedim geçen hafta X zaten burdaydı :23: ben evde yoktum ki dedi
Bilmiyorum o kadarını dedim :8:

Kızlar benim de dışarda az bir işim var, geleceğim hemen bir yere kaybolmayın...
Sohbet iyi iken gitmek istemiyorum ama, mecburen çıkmam gerek.
Öptüm sizleri... Kaybolmayın ha!

ben de arada çorba yapmaya kalktım hatunlar kusuruma bakmayın :26:

size afiyet olsun..fırsattan istifade edeyim.:27: işlerim duruyor.bugün hiç başlamadım desem:37:

Back
X