Geyik Muhabbeti / Off-Topic

geçende gittim köfte yapmışş hani olmuş olmamaış arası bir şeydi ama maşallah çaba varr

geçende gittim köfte yapmışş hani olmuş olmamaış arası bir şeydi ama maşallah çaba varr

Maşallah maşallah, yapsın tabii ki ya...
Her gün iyi olacaksın diye birşey yok ya, bunun hastalığı var, doğumu var, erkekler de yapabilmeli ki, zor zamanlarda destek olsun demi ya

Souvvenir annen süpermiş

Benim babam despottur normalde
Ama Pazar günleri kendi de dinlenmek istediğinden sanırım 11 den önce kalkmak yasaktı
Kalksan da ses çıkarmayacaktın yani
Annem kahvaltı hazırlar hepimizi öyle kaldırırdı

Benim işim çok ağırdı
Saatleri bakımından ve 1,5 saatlik trafiği sebbeiyle babamlardan geç eve geliyordum, cumartesi de aynı şekilde tam gün
Bu yüzden Pazar beni yataktan kazırlardı

Maşallah maşallah, yapsın tabii ki ya...
Her gün iyi olacaksın diye birşey yok ya, bunun hastalığı var, doğumu var, erkekler de yapabilmeli ki, zor zamanlarda destek olsun demi ya

Benim kayınpederim lokanta da çalışıyor
Kayınvalidemden hamarattır
Dünkü yemekleri o yapmış, izinliyken hazır

Annem süperdir zaten....

Aklıma gelmişken anlatayım dedim (konuyla alakasız)
Bir gün iş yerindeyim sabit telefondan (yani iş yerimden) beni arayıp "nerdesin sen?" demişliği var...
O kadar yani, varın siz hayal edin....
Canım annem ya...

Senin durumunda zormuş canım o ara demekki.
Normal yani kazımaları, ben olsam baygınlık geçirirdim herhalde...

Ah canım ya ben bu konuda çok dertliyim... Yardım ettiği zamanlar oluyor desem yalan söylemiş olurum sadece arkadaşlarımız geldiğinde yardım etti bir de evde yerleşecek bir şey varsa (basit şeyler ona yardım etti) ama artık onuda yapmıyor...
Ben mutfakta iken yardım için hayatta yanıma gelmez sadece çok kaldın içeri gel oturalım artık diye gelir..
Eşimin bu huyunu hiç sevmiyorum ama nasıl gördüyse ailesinden onu yapıyor abileri de aynı..
Masayı toplarken bile bir tabak alıp mutfağa getirmez o kadar kötü yani bu konuda çok dertliyim.. Yemeği bilerek geç hazırlıyorum ama bekliyo gelince yiyo şikayet etmiyo...
Temizlik konusunu hiç açmıyorum

Ay böyle erkekleri anlamıyorum... Tamam haklı kendince belki, ailesinden böyle görmemiş, kadınlar yapmış bütün işleri.
Ama senin ondan bir farkın yok ki şu anda, sende çalışıyorsun, sende koşuşturuyorsun bütün gün ve üstüne üstlük
eve gelip kaldığın yerden devam... senin de bir canın var değil mi ya?
Hiç konuştun mu bu konuda eşin ile?
Artık ailesinden ne gördüyse değil, sizin eviniz, sizin kendi aileniz oluşuyor artık, o yüzden kendi kurallarınız olacaktır.
Bunları eşinle bir konuş, bir kafa yorun bakalım ne olacak...
Herşeyden öte sana zorluk canım benim, yarın öbürgün çocuk olsa daha da zorlanacaksın.

Bircan Allah sabır versin, çok zor
Ben olsam çıngar çıkarırdım herhalde
Bende çalışıyorum, bende 9 aylığım, süpermen filan da değilim
O da aynı şartlarda madem bi zahmet yardım etsin..

Sende azıcık nazlan yetişemiyorum de, ki öyledir de

Teyzemin zamanında söylediği bir laf var, hiç yabana atmamak lazım.
"Başta nasıl alıştırırsan öyle gider" demişti ve çok haklı.
Siz daha yeni evlisiniz, onun da desteğine ihtiyacın var.
"Kadınsın" diye herşeyi sen üstleneceksin diye birşey yok.
O da o evde yaşıyor, o da seninle bir hayatı paylaşıyor.
Biraz onunda çaba sarfetmesi gerekir yani..

Benim babam da çok güzel yemek yapar hatta biz evdeyken bile salatayı ona yaptırırız elinin lezzeti harika oluyor.
Kendisi vardiyalı çalıştığı için evde çok vakti oluyor hala da yemekleri yapar annem yorgunsa mutfağı toparlar...
Gündüzleri yazın özellikle balkonu falan yıkar evi süpürür her eve lazım yani
Abim de beceriksizdir ama elinden geldiğince yapmaya çalışır
Erkek kardeşim yapar ama dağınıktır..
Eniştem de çok güzel yapar hatta ablama yemek yapmayı o öğretti

Ama benim eşim ailemin tam tersi bana ne kadar tuhaf geldiğini düşünün artık

Canım benim, sen lafını söylemeyi bilmiyorsun o zaman...
Diyeceksin "ben ailemde böyle görmedim, herkes bir birine destek olur, bende senden destek bekliyorum, destek veremiyorsan da ben herşeyi her daim yetiştiremem, misafir gelince bir kere de sen ağırla bakalım nasıl oluyor" diyeceksin cuk oturacak Ben öyle yaptım bir kere eşime, geçenlerde mutfağa girdi benimle, eet ile uğraştı ben sebzelerle uğraşırken... Bakma ufacık bir iş bile olsa, insana yardım yardımdır. Hepimiz çalışıyoruz ki, nasıl yetelim herşey....

Benim ababm mutfağa adım atmayan tiplerdendi
Sevmezdim tabi bu huyunu
Eşim öyle değil çok şükür
Bende bünye olarak zayıf biriyim

Hem adil bulmadığımdan, hem kaldıramayacağımdan zaten Allah gönlüme göre verdi çok şükür

Bence de konuş bi orta yol bulun Bircan
O çalışıp yoruluyorsa sende yoruluyorsun ki
Cinsiyetle de bi alakası yok ikinizde eli 2 adet
Yeni evliyken yaptı yaptı, sonra hiç yapmaz

Hatta Pazar aile ziyaretlerini reddettim
Cumartesi olsun dedim

Bi Pazarım var, uyumak dinlenmek gezmek istiyorum
Ne oluyo ki ailelere gidince yoruluyo musun dedi
Evet dedim, malum gelinim hizmette ve bulaşıkta sınır olmuyo
Bir de geç dönüyoruz, Pazartesi dayak yemiş gibi oluyorum
Biz erkekler gibi misafirliğe gittiğimiz yerde oturamıyoruz öyle rahat dedim
Haklısın dedi

Şimdi Pazar uyku kahvaltı ve çıkacaksak başbaşa dışarı çıkıyoruz sadece
Konuşmasam bunlar olmazdı ki..

Çok haklısınız kızlar ve çok konuştum hatta sovi sen bana demiştin nasıl alıştırırsan öyle gider diye ama yok yani konuştum yardım etmiyorsun dedim mantıklı bir açıklama yok sen rahatsız olsan yaparım şimdi yapıyorsun işte falan filan bahaneler işte ben sana yemek yap uğraş mı diyorum yumurta kır yeter gibi gibi gibi... anlayacağınız sonuç sıfır ilgi alaka çok iyi bana çok dikkat eder ama yardım konusu olmuyor maalesef..

Ama çocuk konusu açıldığında asla düşünmediğimi o bana yardım etmediği sürece de düşünmeyeceğimi bildirdim...
Ben canımı yolda bulmadım sonuçta..

Biraz iştahlı olsa kendi yapar zaten Bircan
Mesela eşim Pazar ben yorulmayayım diye değil
Acıktığı için markete de gidiyo kahvaltı da hazırlıyo
Ben uyanır uyanmaz acıkmıyorum öyle

Hatta acıktığı için erken kalktığını söylüyo

Bizde de vardı öyle bir durum.
Ama kayınvalidemler pazar günleri bize gelmeye adet edinmeye çalıştılar bir ara.
Bende açtım ağzımı yumdum gözümü, eşim de "noldu ki gelseler nolacak" dedi...
Bende zıvanadan çıktım tabii....
Şimdi çok şükür düzen oturdu, pazar günleri kimseyi davet etmiyoruz, kimseye gitmiyoruz...
Böyle daha iyi en azından dinleniyorum....

Canım o zaman sen de onun taktiğini uygulayacaksın.
Eve geleceksin sereceksin kendini tv karşısına...
Alacaksın eline kumandayı... "hayatım bugün bir yoğun geçti bir yoğun sorma, bacaklarım kollarım felaket ağrıyor, zahmet olmazsa bi pizza söyler misin?" bak bakalım noluyo.
Ama pizza yedikten sonra toplamıcaksın... Gidip pijamalarını giyip kurulacaksın koltuğa...
Bırak dağınıksa dağınık kalsın, ne kadar direnebilir ki sonuçta, illa tutacak bir işin ucundan...

Benim eşimde çok iştahlı ve bi hayli göbek yaptı sağolsun...
Akşam hastaneye gittiğimizde "hazır gelmişken seni de bir sezeryana sokalım" dedim koptuk zaten...

Bilmiyormuyum yoksa anımı yakalayamıyorum bir eksiklik vardır o zaman.. ailemi biliyor ve ben de her fırsatta söylüyorum ama bu konuda yetiştirilme tarzı çok önemli ama alışacak ben vazgeçmedim geçmem de sürekli işliyorum her fırsatta söylüyorum ben den istediği bazı şeyleri yapmıyorum sen de yapabilirsin diye..öyle yani bakalım ne zaman alışacak..

ne güzel muhabbet ediyorsunuz öyle
ah ah dersim olmasa da bende girsem
öptüm hepinizi: sovi,kader,bircan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…