Canım sen onu arada aç bırak bence.
Ben öyle yaptım evlendiğimizin ilk günlerin de "ben yumurta pişirmesini bilmem, yemeğin alasını iste yapayım" dedim.
Noldu, kahvaltılar ona kaldı... Sonra zaten bir ara ağzından "yemekleri sen yapıyorsun eh kahvaltıda benden olsun madem" diye birşey çıktı.
Peşini bırakır mıyım... Dedim sen böyle dedin, hadi bakalım kahvaltı senden...
Geçende de anneme gittik sağolsun saf kalplidir fena bozdu beni, demez mi durup dururken, yalnızlık zor valla ama senin pazar günleri yaptığın yumurta gibisi yoktu...
Eşimde hemen tabii "hani sen yumurta yapmayı bilmiyordun..." kem küm kaldım tabii...
Bir tek evimizde misafir varsa eşime hiç birşey yaptırmam, kahvaltısından çayına ben hazırlarım.
Ama evde misafir yoksa eğer, eşim kahvaltı hazırlar, ben çayı koyarım, ısıtılacak börek poça varsa onları hallederim.
Yumurtasını da sucuğunu da kendisi yapar... Genelde pek karışmam o konulara
Aslında detayda değil benimkisi, araştırmak.
Ben araştırmaya çok meraklıyım, araştırınce hoşuma gidiyor..
geçende gittim köfte yapmışşhani olmuş olmamaış arası bir şeydi ama maşallah çaba varr
Maşallah maşallah, yapsın tabii ki ya...
Her gün iyi olacaksın diye birşey yok ya, bunun hastalığı var, doğumu var, erkekler de yapabilmeli ki, zor zamanlarda destek olsun demi ya
Souvvenir annen süpermiş
Benim babam despottur normalde
Ama Pazar günleri kendi de dinlenmek istediğinden sanırım 11 den önce kalkmak yasaktı
Kalksan da ses çıkarmayacaktın yani
Annem kahvaltı hazırlar hepimizi öyle kaldırırdı
Benim işim çok ağırdı
Saatleri bakımından ve 1,5 saatlik trafiği sebbeiyle babamlardan geç eve geliyordum, cumartesi de aynı şekilde tam gün
Bu yüzden Pazar beni yataktan kazırlardı
Canım sen onu arada aç bırak bence.
Ben öyle yaptım evlendiğimizin ilk günlerin de "ben yumurta pişirmesini bilmem, yemeğin alasını iste yapayım" dedim.
Noldu, kahvaltılar ona kaldı... Sonra zaten bir ara ağzından "yemekleri sen yapıyorsun eh kahvaltıda benden olsun madem" diye birşey çıktı.
Peşini bırakır mıyım... Dedim sen böyle dedin, hadi bakalım kahvaltı senden...
Geçende de anneme gittik sağolsun saf kalplidir fena bozdu beni, demez mi durup dururken, yalnızlık zor valla ama senin pazar günleri yaptığın yumurta gibisi yoktu...
Eşimde hemen tabii "hani sen yumurta yapmayı bilmiyordun..." kem küm kaldım tabii...
Bir tek evimizde misafir varsa eşime hiç birşey yaptırmam, kahvaltısından çayına ben hazırlarım.
Ama evde misafir yoksa eğer, eşim kahvaltı hazırlar, ben çayı koyarım, ısıtılacak börek poça varsa onları hallederim.
Yumurtasını da sucuğunu da kendisi yapar... Genelde pek karışmam o konulara
Aslında detayda değil benimkisi, araştırmak.
Ben araştırmaya çok meraklıyım, araştırınce hoşuma gidiyor..
Ah canım ya ben bu konuda çok dertliyim... Yardım ettiği zamanlar oluyor desem yalan söylemiş olurum sadece arkadaşlarımız geldiğinde yardım etti bir de evde yerleşecek bir şey varsa (basit şeyler ona yardım etti) ama artık onuda yapmıyor...
Ben mutfakta iken yardım için hayatta yanıma gelmez sadece çok kaldın içeri gel oturalım artık diye gelir..
Eşimin bu huyunu hiç sevmiyorum ama nasıl gördüyse ailesinden onu yapıyor abileri de aynı..
Masayı toplarken bile bir tabak alıp mutfağa getirmez o kadar kötü yani bu konuda çok dertliyim.. Yemeği bilerek geç hazırlıyorum ama bekliyo gelince yiyo şikayet etmiyo...
Temizlik konusunu hiç açmıyorum
Ay böyle erkekleri anlamıyorum... Tamam haklı kendince belki, ailesinden böyle görmemiş, kadınlar yapmış bütün işleri.
Ama senin ondan bir farkın yok ki şu anda, sende çalışıyorsun, sende koşuşturuyorsun bütün gün ve üstüne üstlük
eve gelip kaldığın yerden devam... senin de bir canın var değil mi ya?
Hiç konuştun mu bu konuda eşin ile?
Artık ailesinden ne gördüyse değil, sizin eviniz, sizin kendi aileniz oluşuyor artık, o yüzden kendi kurallarınız olacaktır.
Bunları eşinle bir konuş, bir kafa yorun bakalım ne olacak...
Herşeyden öte sana zorluk canım benim, yarın öbürgün çocuk olsa daha da zorlanacaksın.
Bircan Allah sabır versin, çok zor
Ben olsam çıngar çıkarırdım herhalde
Bende çalışıyorum, bende 9 aylığım, süpermen filan da değilim
O da aynı şartlarda madem bi zahmet yardım etsin..
Sende azıcık nazlanyetişemiyorum de, ki öyledir de
Hatta Pazar aile ziyaretlerini reddettim
Cumartesi olsun dedim
Bi Pazarım var, uyumak dinlenmek gezmek istiyorum
Ne oluyo ki ailelere gidince yoruluyo musun dedi
Evet dedim, malum gelinim hizmette ve bulaşıkta sınır olmuyo
Bir de geç dönüyoruz, Pazartesi dayak yemiş gibi oluyorum
Biz erkekler gibi misafirliğe gittiğimiz yerde oturamıyoruz öyle rahat dedim
Haklısın dedi
Şimdi Pazar uyku kahvaltı ve çıkacaksak başbaşa dışarı çıkıyoruz sadece
Konuşmasam bunlar olmazdı ki..
Çok haklısınız kızlar ve çok konuştum hatta sovi sen bana demiştin nasıl alıştırırsan öyle gider diye ama yok yani konuştum yardım etmiyorsun dedim mantıklı bir açıklama yok sen rahatsız olsan yaparım şimdi yapıyorsun işte falan filan bahaneler işte ben sana yemek yap uğraş mı diyorum yumurta kır yeter gibi gibi gibi... anlayacağınız sonuç sıfır ilgi alaka çok iyi bana çok dikkat eder ama yardım konusu olmuyor maalesef..
Ama çocuk konusu açıldığında asla düşünmediğimi o bana yardım etmediği sürece de düşünmeyeceğimi bildirdim...
Ben canımı yolda bulmadım sonuçta..
Biraz iştahlı olsa kendi yapar zaten Bircan
Mesela eşim Pazar ben yorulmayayım diye değil
Acıktığı için markete de gidiyo kahvaltı da hazırlıyo
Ben uyanır uyanmaz acıkmıyorum öyle
Hatta acıktığı için erken kalktığını söylüyo
Canım benim, sen lafını söylemeyi bilmiyorsun o zaman...
Diyeceksin "ben ailemde böyle görmedim, herkes bir birine destek olur, bende senden destek bekliyorum, destek veremiyorsan da ben herşeyi her daim yetiştiremem, misafir gelince bir kere de sen ağırla bakalım nasıl oluyor" diyeceksin cuk oturacakBen öyle yaptım bir kere eşime, geçenlerde mutfağa girdi benimle, eet ile uğraştı ben sebzelerle uğraşırken... Bakma ufacık bir iş bile olsa, insana yardım yardımdır. Hepimiz çalışıyoruz ki, nasıl yetelim herşey....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?