Geyik Muhabbeti / Off-Topic

Çorbaların terbiyesi ya un ile ya yumurta ya da yoğurt ile olur.
Anacığım sağolsun öğretmişti zamanında...
Üzülme canım benim, bende düdüklü tencere kullanmadım hiç, geçen gün kayınvalidem ile konuşuyorduk, düdüklü tencere kullanmanın faydalarından bahsediyordu bana. Bende dedim "bir haftasonu bana gelirsin de, nasıl kullanılıyor gösterirsin!" tamam dedi.... Sevindirik oldum valla, sağolsun yardım isteyince itiraz etmiyor... Ama düdüklü tencere büyük kolaylık, herşeyi normal zamanından çok daha kısa sürede pişiriyor, o yüzden çalışan ev hanımları için vazgeçilmez bir nimet!

Bir de unutmadan söyleyeyim, düdüklü tenceren var ama hiç kullanmamışsın belli ki, o yüzden kullanmadan önce mutlaka düdüklü tencerenin içinde 1 su bardağı kadar süt kaynat, onu her yerine yaydır ve sonra güzelce yıka tencereni. Kullanıma hazır hale gelir, kayınvalidemin tavsiyesi bu da, süt kaynatmanın sebebi ise oluşabilecek herhangi kimyasal zehiri atıyor olması

terbiyeyi hiç duymamıştım teşekkürler tatlım :26:
düdüklü tencerem var karacadan almıştım ama ne kendiminkini ne de anneminkini daha önce hiç kullanmadım kapağını bile kapatmadım .. bana yardım ediverin cahil ben

canım bak inan çok hoş oluyor işkembenin etlisi erkekler bayılıyo bende seviyorum ya

Yok bu benim bile bayıla bayıla yiyeceğim bir çorba canım benim...
Sağolasın valla, çok iyi bir tarif oldu benim için...

Temize çekmek gerekirse,
kuşbaşı eti düdüklüde haşlıyoruz. Haşladığımız suyu saklayıp etleri süzüyoruz.
Etleri ufak ufak didikleyip bir kenara alıyoruz.
Bir kenarda 3-4 kaşık unu suda eritiyoruz.
Ardından ayırdığımız et suyunu tencerede kaynatıyoruz.
İçine erittiğimiz unu yavaş yavaş ekliyoruz.
Daha sonrasında didiklediğimiz etleri ekliyoruz.
Tencereyi ateşten almaya 5 dakika kala 1 çorba kaşığı sirkeyi ekliyoruz.
Altını kapatıyoruz.

Daha sonra bir sos tavasında, tereyağında toz biberi kızartıyoruz.
Çorbamızın üzerine gezdirip güzelce karıştırıyoruz.

Değil mi? Kafadan söyledim valla... Yanlışım varsa düzelt ki not alıcam bu çorbayı

benimde aklıma mercimek çorbası geldi ama düdüklüyü elime almışlığım yok patlatmam umarım

canım ne olacak kısıkta pişir mercimeğin çabuk altı yanar ve düdüklüyü kapatınca hemen açmayacaksın o basınç azalacak hepsi bu kadar..Bak tatlım bir tane de dövme çorbası var..Dövme alıp onu kaynatıyorsun kişi başı 3 kaşık:)) o kaynadıktan sonra ayrı tencerede yağda soğanı kavuruyoruz dövmeyti süzüp içine koyup sıcak suyumuzu ve tuzuda ekleyip kaynamaya bırakıyoruz kenarda 2 kaşık yoğut 2 kaşık un soğuk su ile açıp hooopppp kaynayan suya döküp alayını kaynatıyoruz...ve en son dere otunu doğrayıpta bir tık kaynatıyoruz afiyet olsun
Salata çeşidi ne yapacaksın tatlım güzel bir mantarlı soğuk salata tarifi verebilirim

Valla canım yardım edeyim etmesine, ama kelin ilacı olsa başına sürer hesabı... :26::26:
Bende hiç düdüklü kullanmadım ki daha... Kayınvalidem bir gün gelsin de öğretsin diye bakıyorum bende..

kuzu et suyunu süzdükten sonra artık unla kaynatıyorsun bu birinci düzeltme:) Kaynayıp etleri koyarken tuz ve 2 diş sarımsak da atıyoruz:) Üçüncü düzeltmemde sire 4 kişilik için yarım çay bardağı çok zannetme tam kıvamında oluyor:))Afiyet bal şugar ollsun

Bende kullanmamıştım, bi deli cesaretim tuttu denedim

Başardım da Ama benim ki düğmeli.. Düğmesine basıp indirince kapanıyo, düğmesine basıp kaldırınca da açılıyo.. O yüzden biraz daha kolay..

Her yemeğin pişirme süresi farklı.. Bunun için içinden çıkan kullanma klavuzundan ya da netten bakabilirsiniz..

Tamamdır canım, temize çekebilirim
Yaptıktan sonra da size bilgi geçerim buradan...
Ama sanırım haftasonu falan yaparım ben bunu, belki cuma akşamından

Hadi yaw, desene terbiyeli çorbayı annem iyi ki öğretmiş bana...
Vallahi kayınvalidemin diline düşerdim sonra...

Ama her çorba terbiye istemez ki zaten?

Bu arada bişi sorucam kızlar.
Annem kalan dolma içinden çorba yapardı.
Fikri olan var mı? :26:

İlk kez duydum :26:

hımmm öğrenince banada yazar mısın kuzu merak ettim başka neler yapacaksın misafirlere

Tabisi öle bir alternatifleri yokki Ama istersen mesela bugün akşam et falan çızarıp dolaptan çözdürüp yarın akşama yapıp eşinle ilk denemeyi yapabilirsin

Aslında dediğin gibi çorbayı hemen denemek istiyorum, fakat bu akşama çorbam yok.
Dün akşamda çorba içmedik, bu akşam artık bi çorba yapmam şart.
Çorba yapınca da en az 2 akşam yetecek kadar yapıyorum ben.
Kuzu etim yok evde, dana var.
O yüzden haftasonuna bıraktım... İyi ya da kötü yapıcam haftasonu.
Beğenmeyeni balkondan atarım dedikodumu yapamaz...

dün akşam arpa şehriye çorbası yapmıştım, terbiyeli nasıl oluyor ki :44: bilmediğime göre benimki terbiyesizdi

bende bakınayım o zaman şu çorba tariflerine

kuru fasulye bir bakliyat..onun yanına bakliyattan uzak bir çorba olabilir..hem rengi farklı..domates çorbası aklıma geldi...
yayla çorbası gibi yaptığım bir çorba var...

tamammiyle göz kararı bir kaç kaşık yoğurt üzerine bir yemek kaşığı un..ikisini çırpıp su ilave ediyorum belli bir ölçüye kadar..ocağa alıp
karıştırıyorum..karıştırmaya devam,unlar çökmesin,dibi tutmasın.. kaynayınca tuzunu ilave ediyorum..arzu haline göre arpa şehriye,olmadı
pirinç ya da kesme makarna ilave ediyorum...onlar da kaynayıp pişince biraz naneyi yağda çevirip üzerine döküyorum..hem hızlı hem leziz oluyor..

bana sorarsan kuru fasul ye pilav ın yanına bir salata güzel olur ..sonra yanına diğer ikramlarını yaparsın..hatta şöle acı biber turşusu da oldu mu tamamdır..

İlk kez duydum :26:

Hadi yaw, hani biber dolması falan yapılır ya.
Kalan içten annem çorba falan yapardı, domatesli felan.
Kıyma falan olduğu için, gzel oluyodu.
Benimde evde kalan iç varda annemi arayıp sormayayım dedim.
BAşımın çaresine bakıyorum evlendim evleneli, şimdi yiğitliğe sürdüremedim de...

yapılır canım..gayette güzel olur içindeki baharatlarla...biraz yağda un kavurup ( 1 yemek kaşığı kadar ) salçasını ilave edip soğuk su takviyesi yapıp
kaynayınca da o içi koyarsan gayet güzel olur..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…