160 boyum, 63.5 kiloyum. 42 yaşındayım. 34. haftamdayım. Kazein alerjim var, o yüzden günde 1 kere 200 gr yoğurt, 150 gr tofu, 150 gr et ya da 5 kaşık baklagil, 8 yk sebze yemeği yiyorum.
Sabah 30 gr tofu, zeytin, ekmek, 2 haşlanmış yumurta, yeşillik, 2 ceviz yiyorum.
Ara öğünde 20 kuruyemiş ve 1 pors. meyve,
öğle vakti et/balık/tavuk, 60 gr tofu, salata, ekmek ya da bulgur/makarna/çorba,
ara öğünde 60 gr tofu, 1 pors. meyve,
akşam 8 yk sebze yemeği, salata, 200 gr yoğurt, ekmek ya da muadilleri bulgur/makarna/çorba
Son ara öğün akşam 21.30da 1 pors. meyve
Böyle 6 öğünüm var toplam. Ben açlık şekerim düşmeyince panikledim, fazla yediğimi düşündüm. Yoksa zaman zaman aç da kalıyorum. Ama malum bebek için ya, zarar verir miyim acaba diye. Doktor hala insüline gerek yok diyor bebek normal ilerlediği için. Annem şeker hastasıydı. Bu kadar çok meyve yiyemiyordu. Gebelikte insülini dengelemek için bu kadar çok öğün yediğimi biliyorum ama salataya limon sıkamıyorken ara öğünlerde 3 kere meyve yemek mi sonraki öğünden önce açlık şekerimi yükseltiyordur dedim az bilgimle.
Çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için.
Normalde başka doktora gider sorarım, 2 gündür açlık şekerim 95 civarında seyrettiği için eşime abartıyormuşum gibi geldi. Gidemedim doktora. Aslında yine sınırdayım.