- 26 Mayıs 2014
- 13.528
- 15.850
- 298
- Konu Sahibi HanimKelesimiGetir
-
Aynen.okula giderken bir oyun vardı .munem .hoş gelişler ola Mustafa Kemal paşa diye Kafkasların oynadığı oyunlara benziyordu.hep katilirdim ve ne keyif alirdim ahh o Karadeniz havaları bele candır canHoron tepelim inadına
Sıradaki halayımı sevip de kavuşamayanlara armağan ediyorum.Horon tepelim inadına
Bitmicek ki bu tarz söylemler.. Allahın izniyle oğlumu yüzmeye yazdırdım. Bu mayısta başlayacak.önümüzdeki sene ilk okul ve halk oyunlarına gidecek.o kadar güzel ki bizim oyunlarimizSinirlendim ama Kakaoben yıllarca zevkle bulundum folklor ekiplerinde, halk oyunları hem kültürümüz hemde çocuklar ve gençler için gerçekten çok yararlı bir sosyal faaliyet, biz hergün okul çıkışında bir saat folklor çalışmaktan çok keyif alırdık, hergün yeni bir hareket öğrenmek onu ailenle paylaşmak çok güzeldi. Halk oyunlarını bilmem sebebiyle kızım birinci sınıftayken okuma bayramı için tüm sınıfa çayda çıra öğretip onları izlemenin mutluluğunu yaşadım ben.
Çayda çıra'da çocukları el ele tutuşturmamıştım, zaten mumlara bakmaktan el ele tutuşamadılar, kızımın namusuna laf gelmedi hamd olsun
Sıradaki halayımı sevip de kavuşamayanlara armağan ediyorum.
aha zina
Ben seviyorum halk oyunlarını, hele Karadeniz'lilerin oyunlarına bayılırım, ki o kadar çok Karadeniz düğününe katıldım ki, o kadar çok horon seyrettim ki birgünden birgüne de kadın erkek karışık oynanan oyunlarda bir Allah'ın kulunun yanındakine kötü gözle baktığını görmedim, bu söylem gerçekten haddini aşıyor, insanlar çocuklarını folklora gönderiyor, niye zihinlerini böyle şeylerle bulandırıyorlar milletin?Bitmicek ki bu tarz söylemler.. Allahın izniyle oğlumu yüzmeye yazdırdım. Bu mayısta başlayacak.önümüzdeki sene ilk okul ve halk oyunlarına gidecek.o kadar güzel ki bizim oyunlarimiz
Ateşler yağdı üzerinizeBi kere siyasi bi partinin düzenlediği konsere gittik arkadaşımla sevgilisi çok isteyince. Konser bizi açmayınca çıktık yürürken düğün salonu gördük daldık içeriye. Tokatlilarmis ilginç oyunlar ogrendiydik :)) Şimdi biz double ahlaksızlık mi yapmış olduk müdür bey? Tanımadığımız düğüne gidip el çırptıydık da. El ele de tutuşmuş olabiliriz bilemedim.
aha zina
Cumhuriyetimize sahip cikmazsak ulkemiz bunlarin gibi gerici yobaz sac telinden tahrik sapik zihniyetli ondan bundan tahrik olan bu zihniyetdeki mahluklara kalir bunlar iyi Günlerimiz millet uzaya cikmis bilimde teknolojide ilerlemis bizdekinler hala nerelerde neyi tartisiyor yazik ulkemize nereye gifiyoruz böyleGericiliğin freni yok: Kızın elini erkek tutuyor, halk oyunu değil bu zina...
Malatya Gazi Anadolu Lisesi Müdür Yardımcı N.T., halk oyunu oynayan öğrencilerin fotoğrafını "Hangi baba 16 - 17 yaşındaki kızının elini bir erkeğin tutmasını, diz dize, göz göze, kol kola sarmaş dolaş halt oyunu oynamasını ister" notuyla paylaştı.
DHA
Pazartesi, 11 Nisan 2016 15:31
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya Gazi Anadolu Lisesi'nde Müdür Yardımcılığı yapan resim-iş öğretmeni N.T.'nin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşıma tepki gösterdi.
N.T., sosyal medya hesabı üzerinden halk oyunu oynayan öğrencilerin fotoğrafını paylaşarak, resmin üzerine şunları yazdı:
"Allah aşkına şu güzelim memleketimizin hangi yöresinde böyle kızlı erkekli bir halk oyunu, maalesef gençlerimize çocuklarımıza halk oyunları adı altında halt oyunları oynatılıyor. Hangi baba 16 - 17 yaşındaki kızının elini bir erkeğin tutmasını, diz dize, göz göze, kol kola sarmaş dolaş halt oyunu oynamasını ister. Namusu için cinayet işleyen adam buna izin verir mi? Bence de vermez. Bu şekilde bir halk oyununun neresi İslam'a uygun. Geleneksel kıyafetler giyince bu durum helal mi oluyor. İslam'daki zina mevzusunu okumalı ey analar, babalar."
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, duruma tepki göstererek "Bir okul müdür yardımcısı Malatya'nın, Türkiye'nin, Anadolu'nun binlerce yıllık geleneği olan fotoğrafı paylaşıyor. Halay, Anadolu'nun binlerce yıllık geleneğidir. Anadolu'yu Anadolu yapan öz değerlerden birisidir. Bu çocuklarımızın, bizlerin, kadınımızın, erkeğimizin hepimizin oynadığı, büyük zevk aldığı bir oyun. Bu hem Malatya hem de Anadolu topraklarında binlerce yıllık bir gelenek. Böyle bir anlayışın, binlerce yıllık halk oyununu 'halt oyunu, zina' olarak gören anlayışın IŞİD zihniyetinden farkı yok" dedi.
http://haber.sol.org.tr/toplum/geri...erkek-tutuyor-halk-oyunu-degil-bu-zina-152196
hayır böyle adamdan da korkulur kiÖğrenim hayatım boyunca halk oyunu oynadım.Hiç aklımıza gelmeyecek işler bunlar.
Düğünlerde de halay çekiliyor.O zaman oda toplu zina...
O kafaların içinde ne taşıyorsunuz acaba Gübremi ???
Şimdi arkadaşlar kimse sütten çıkmış ak kaşık değil ama harama haram , helale helal demek durumundayız.Sırf birileri yanlış görüyor diye dinimi saptıramam.Uzun uzun vaaz verecekte değilim,kültürel olarak bize yanlış gelmemesi dinen sakıncası olmadığı anlamına gelmez.Ha bana sorarsanız ben de tahrik olduklarını düşünmüyorum ama evet günah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?