Canım benim, benim şöyle bir sorunum var ben sürekli kafamı geçmişle meşgul ediyorum, önüme ileriye bakamıyorum. Bana tüm kötülüğü yapan bir adamı kafamdan silemiyorum. Bana bu konularda yardımcı olursan çok sevinirim.Pinkpotter , F frenzy80 kızlar hoşbuldummmm :) Vallahi özledim burayı. Şuan herşey yolunda. Bundan daha iyi nasıl olur?
Umarım sizde de herşey baldan tatlıdır ..
Daha önce yazdığım eğitimin ilk iki kürü bitti, sertifikalarımı aldım. Son eğitim mart ayında gerçekleşecek. Çok fazla bilgi ve çok fazla detay öğrendik açıkçası. Eğitim sonrası insanları daha farklı dinlemeye ve algılamaya başladım. Hem bedenen hem zihinsel olarak. Güzel haber şu ki; 1 seneyi aşkındır borç verdiğim kuzenim eğitim sonrası borcunu kapattı. İkramiyemi aldım. Ve 1 yıldır görüşmediğim ( erkek arkadaşımla birlikte olan) kız arkadaşım arayıp "düğününe" davet etti. Eski erkek arkadaşım ( beni aldatan) arayıp mesaj atmaya devam ediyor. İşle ilgili sakin ve dingin. Sürekli bişeyler okuyorum, yazıyorum vs.vs.
Şimdi şöyle bir şey düşündüm kızlar. Ben böyle aklıma geldikçe yazıyorum ancak istiyorum ki yazdıklarım hakikaten birinin hayatına dokunsun. Sıkıştığınız ve sizi rahatsız eden örneklerle yol alsak? Ve gözlemlesek neler oluyor, nasıl ilerliyor. Görüşlerinizi bekliyorum. Öpüyorum sevgiyle.
Canım benim, benim şöyle bir sorunum var ben sürekli kafamı geçmişle meşgul ediyorum, önüme ileriye bakamıyorum. Bana tüm kötülüğü yapan bir adamı kafamdan silemiyorum. Bana bu konularda yardımcı olursan çok sevinirim.
Çok teşekkür ediyorum,başka bir açıdan bakmaya şansım oldu. Dediğinizi de yapacağım kağıda yazıp silip atacağım.İşe, soru sorup sizi rahatsız eden durumdan elde ettiğiniz katkıyı bularak başlayabilirsiniz.
Bu adamı düşünmeseniz en kötü ne olur?
Geçmişe tutunmanın değeri nedir? Geçmişin ölü olduğunu bilmek bunun idrakinda olmak hayatında ne yaratır? Bu insanı düşünerek kendinizi neyden koruyorsunuz? Bu yoğun düşünce ve geçmişin üzerinde yoğunlaşmanın size katkısı var mı? Yok ise neden bundan besleniyorsunuz?
Öncelikle bu kişi sizi rahatsız edecek bir müdahalede bulundu mu? Sizi tehdit etti yahu sizi kontrol etmeye çalıştı mı? Eğer öyleyse bu size kendinizi nasıl hissettirdi? Bu hissin size katkısı var mı? Yok ise bu hissi serbest bırakabilir misiniz? Bu hissi bırakmaya gönüllü müsünüz / istekli misiniz? Siz bu insanı kontrol etmeye çalıştınız mı? Eğer çalıştıysanız bu histen özgür kalmak ister misiniz? Onu affedebilir misiniz, onu gerçekten bağışlayabilir misiniz? Cevabınız EVET ise ne zaman? Onu bağışlayarak özgürleşeceğinizi bilmek ister misiniz? Bunun mümkün ve kolaylıkla olabileceğine izin verir misiniz lütfen!
Bu sorular alan açar. Olaya başka yerden bakmanızı sağlar. Sizi üzen bu insanla ilgili tüm hislerinizi bir kağıda yazın, aktarın. Sizden çıksın! Yırtıp atın, öfke boşalana kadar yapın. Onu düşünmek kendinizi suçlamanıza da sebebiyet veriyor olabilir. Kendinizi durdurun! DUR! Bi bakın ne oluyorda bunu düşünüyorsuuz? Bu düşünceyi tetikleyen bişey var mı hayatınızda! Geçmişi önünüze getirip canınızı sıkan her anı, alanı yıkıp yaratımını iptal edin.
Ve gerçekten affedin. Hem kendinizi, hem onu. Affetmedikçe kısır döngü devam edecek.
Eğer gerçekten özgür kalmak istiyorsanız, aklınızın ipini salın!
Hoşgeldiiin Z zerema Çok sevindim gelmene buraya.Benim de şöyle bir sorum var.Gelecek ve belirsizliğin verdiği kaygıyı nasıl atlatabilirim?Kahve falı atmamak için zor tutuyorum kendimi.Yeni mezun oldum ve çok şükür tezimi de verdim AA ile :))Artık mevzu geldi iş bulmayaa. İş bulma kaygısından çok aslında benim yeteneğime uygun beni tatmin edecek o işi bulacak mıyım soruları beynimi kemirmekte.Ay ne dertlendim anam.Bu konuda içimde dır dır konuşan bi ses var hiç sorma.Pinkpotter , F frenzy80 kızlar hoşbuldummmm :) Vallahi özledim burayı. Şuan herşey yolunda. Bundan daha iyi nasıl olur?
Umarım sizde de herşey baldan tatlıdır ..
Daha önce yazdığım eğitimin ilk iki kürü bitti, sertifikalarımı aldım. Son eğitim mart ayında gerçekleşecek. Çok fazla bilgi ve çok fazla detay öğrendik açıkçası. Eğitim sonrası insanları daha farklı dinlemeye ve algılamaya başladım. Hem bedenen hem zihinsel olarak. Güzel haber şu ki; 1 seneyi aşkındır borç verdiğim kuzenim eğitim sonrası borcunu kapattı. İkramiyemi aldım. Ve 1 yıldır görüşmediğim ( erkek arkadaşımla birlikte olan) kız arkadaşım arayıp "düğününe" davet etti. Eski erkek arkadaşım ( beni aldatan) arayıp mesaj atmaya devam ediyor. İşle ilgili sakin ve dingin. Sürekli bişeyler okuyorum, yazıyorum vs.vs.
Şimdi şöyle bir şey düşündüm kızlar. Ben böyle aklıma geldikçe yazıyorum ancak istiyorum ki yazdıklarım hakikaten birinin hayatına dokunsun. Sıkıştığınız ve sizi rahatsız eden örneklerle yol alsak? Ve gözlemlesek neler oluyor, nasıl ilerliyor. Görüşlerinizi bekliyorum. Öpüyorum sevgiyle.
Hoşgeldiiin Z zerema Çok sevindim gelmene buraya.Benim de şöyle bir sorum var.Gelecek ve belirsizliğin verdiği kaygıyı nasıl atlatabilirim?Kahve falı atmamak için zor tutuyorum kendimi.Yeni mezun oldum ve çok şükür tezimi de verdim AA ile :))Artık mevzu geldi iş bulmayaa. İş bulma kaygısından çok aslında benim yeteneğime uygun beni tatmin edecek o işi bulacak mıyım soruları beynimi kemirmekte.Ay ne dertlendim anam.Bu konuda içimde dır dır konuşan bi ses var hiç sorma.
İyi ki tekrardan aramıza geldin @zerema,senin yazdıklarını okuyunca uygulamaya çalışınca kendimde tarif edilmez bir huzur oluşuyor çok sağol. Çok şükür, bin şükür." Neden yaşıyorum, neden ben, Allahım bu ızdırap artık yeter! "
Hayat bir dram değil inanın.. Bu acılara tutunmanın değeri nedir? Size katkısı nedir?İyi şeyleri düşünüp, iyi şeyleri analım. Bi hedef koyun kendinize, kararlar alın. Ve başarın!
İyi ki tekrardan aramıza geldin @zerema,senin yazdıklarını okuyunca uygulamaya çalışınca kendimde tarif edilmez bir huzur oluşuyor çok sağol. Çok şükür, bin şükür.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?