• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geri çekilmede gebelik riski?

Geçen aile hekimim bebeği kontrole götürdüğümde direk "nasıl korunuyosun? Prezervatif ilişkinin başından sonuna kadar takılı değil mi? Sakın sonra takayım, yok geri çekileyim yapmayın. Senden önce gelen kız 9 aylık bebeği var geri çekilmeden hamile kalmış. Lütfen dikkat et. Menide her zaman canlı hücre bulunur." dedi. Dedim hocam afedersin de biz korkumuzdan neredeyse 2 kat üst üste takcaz:D velhasıl kelam sonradan üzülmemek için zamanında önleminizi alın. Regl olmanız gereken tarihte regl olmazsanız gebelik testi yapın/yaptırın.

2. gebelikler çok çabuk olabiliyor... ilk gebelikte ilk geceyle olma olasılığı neredeyse çok düşük.
Valla tek ilişkiyle hamile kaldım ilk gebeliğim. Hatta adetim bittikten 3 gün sonra flndı. İhtimal vermemiştik hamilelik olabileceğine. Yumurtlama günlerimi takip etmiyordum istemiyoruz korunuyoruz diye. Hatamızı affetmedi bebiş :D o yüzden hiç bir zaman riske atmamak lazım.

2. gebelikler çok çabuk olabiliyor... ilk gebelikte ilk geceyle olma olasılığı neredeyse çok düşük.
Valla annem babam evlenmiş 9. aylarında ben doğmuşum :) Annem ilk gece kurbanı olmuş.
Küçük kardeşim için ise tedavi gördü. Belli olmayabiliyor bu işler :KK53:

Valla tek ilişkiyle hamile kaldım ilk gebeliğim. Hatta adetim bittikten 3 gün sonra flndı. İhtimal vermemiştik hamilelik olabileceğine. Yumurtlama günlerimi takip etmiyordum istemiyoruz korunuyoruz diye. Hatamızı affetmedi bebiş :KK70: o yüzden hiç bir zaman riske atmamak lazım.
tabi ki riske girmemek lazım fakat dediğim gibi düşük bir ihtimal sizde bu gruba dahilsiniz. yoksa herkes ilk ilişkiyle hamile kalabiliyor olsa yada yarı yarıya bir ihtimal bile olsa ülkedeki çocuk nüfusu patlamasını düşünebiliyor musunuz? çocuk sahibi olamayan o kadar insan var ki. mutlaka çevrenizde duymuşsunuzdur ilk geceyle hamile kaldım diyenlerin sayısı bir elinizdeki parmakları geçmezken çocuk için uğraşanlar o kadar çok ki. Allah sağlık ve sıhhat ile çocuğunuza kavuşmayı nasip etsin.

tabi ki riske girmemek lazım fakat dediğim gibi düşük bir ihtimal sizde bu gruba dahilsiniz. yoksa herkes ilk ilişkiyle hamile kalabiliyor olsa yada yarı yarıya bir ihtimal bile olsa ülkedeki çocuk nüfusu patlamasını düşünebiliyor musunuz? çocuk sahibi olamayan o kadar insan var ki. mutlaka çevrenizde duymuşsunuzdur ilk geceyle hamile kaldım diyenlerin sayısı bir elinizdeki parmakları geçmezken çocuk için uğraşanlar o kadar çok ki. Allah sağlık ve sıhhat ile çocuğunuza kavuşmayı nasip etsin.
Tabi ki öyle. İnsanlar ne tedavilerle uğraşıyor. Ne kadar çok kişi istiyor bebek sahibi olmayı. İstemeyenler de gerekli önlemleri almıyor sonra olan masum bebeklere oluyor. Allah herkese gönlündekini versin.

Back