Gereksiz bir kırılma mı?

Love_your_life

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
4.517
Puanlar
173
Kızlar merhaba. 15 gün önce doğum yaptım. 20 aylık bir kızım daha var. Yanımda şuan annem kalıyor zaten tek yardımcım var o da annem. Eşimin işleri 1 aydır çok yoğun bu aylarda genelde çok yoğun oluyor iş yerimiz ve bu yüzden genelde yorgun geldiği için evde birçok şeyle ilgilenmiyor. Normalde temizlik yemek bebek bakımı her şeyi yapar. Durum şu annem bana yardımcı olacağını yanımızda kalacağını söylemişti çünkü benim gerçekten ihtiyacım var. Neden var çok hassas detay düşünen bir anneyim ve bu da beni biraz yoruyor biliyor annemde bunu hatta çevremde herkes bunu bildiği için mutlka birisi yardım etmeli çok zorlanırsın çok detaycısın vs derdi. Annem başta yardımcı olacağını dile getirdi fakat şuanda böyle değil ve bu beni üzüyor daha 10 günlükken ben geceleri eve gidip yatacağım gündüz gelirim dedi. Fakat benim iki bebeğimde uyumuyır ve hiç dinlenmediğim için ve doğumda bir uygulama daha yapıldığı için doğumum zor geçti ve hala ağrım var. Hala zorlanıyorum bir şeyleri yapmakta. Şuan gerçekten yardımcı birisine ihtiyacım var ve bu sadece annem fakat ben biliyorum ki gece gitse gündüz de bir süre sonra gelmek istemeyecek. Ki gece gerçekten hiç uyumuyorum günlerdir o kadae uykusuzum ki. Çok kırıldım halimi gördüğü halde yardımcı olmaması beni üzdü. Hatta artık eşime de ters davranıp olmadık laflar söylüyor eşim ses etmiyor duymazdan geliyor ama neden bunu yapıyır anlamadım yani çok çıkmaza girdim. Ya belki birilerinden yardım beklememeliyim. Sonuçta zorunda değil ama insan annenin yardım etmesi lazım gibi hissediyor yani ben olsam sağlıklıysam ederim gibi geliyor bana. Bakıyorum çevreme mesela yıllarca yardım edenler var ama annem bizden sıkılmış gibi sanki. Bana da kızıma da ara ara ters yapıyır mesela ne bilim bunu hakeder miyiz yardım bekliyoruz diye ya da beklememeli miyim? İçim kırılıyor haksız mıyım? İçimi döktüm teşekkür ederim

Annenizle oturup konuşsanız güzelce. Belki o da yoruluyordur.

Her anne aynı tavrı göstermeyebilir.
Onun da bir yaşamı var. 24 saat sizinle birlikte olmasını beklemek belki de bencilliktir.
Bırakın eksik olsun, ama sizin aranız bozulmasın. Kırılmayın da şu an lohusa depresyonu etkisi altında olduğunuz için farklı hissedebilirsiniz.
Ama iki çocuk sorumluluk ama siz işimin içinden çıkabilirsiniz. Güç kuvvet diliyorum

Annenizle oturup konuşsanız güzelce. Belki o da yoruluyordur.
Konuştuk aslında. Sıkıldım dedi. Kafam götürmüyor dedi. Fakat annem zaten gece 2 de yatıp sabah 6 da kalkan bir kadın uyumayı sevmeyen birisi bu bana bahane gibi geldi. Hatta bu gün kızıma birkaç gün sonra gideceğim sende annenle kalacaksın bu günlerin tadını çıkar vs dedi şaşırdım. Üzülüyorum çok ya

Her anne aynı tavrı göstermeyebilir.
Onun da bir yaşamı var. 24 saat sizinle birlikte olmasını beklemek belki de bencilliktir.
Bırakın eksik olsun, ama sizin aranız bozulmasın. Kırılmayın da şu an lohusa depresyonu etkisi altında olduğunuz için farklı hissedebilirsiniz.
Ama iki çocuk sorumluluk ama siz işimin içinden çıkabilirsiniz. Güç kuvvet diliyorum
Teşekkür ederim. Yani bakıyorum evet benim annem daha çok rahatına düşkün birisiymiş sıkıldım demesi bile gösterdi bunu. Herkesin harcı değilmiş görebiliyorum ama benim gerçekten ihtiyacım var. Yani basit bir beklenti değil biliyorum ama zor bir süreçten geçiyoruz mesela gelen misafirler hep diyor büyük kız çok düşkün annesine bak çok zor olur sakın bırakıp gitme çok zor oluyor diyor bakacağız diyor mesela yanlarında çünkü herkes farkında o da farkında ne yaşadığımın ama of bilmşyorum ya lohusa bile olamadım sanırım ben ona vaktim bile olmadı 😂 hormonları şuan sadece bebeklerime nasıl yeterim düşüncesinde. Ben kızımla baş başa iken bile ev işlerine yemeğe yetemiyordum şimdi nasıl olacak bilmiyorum birisi yardım etmeli kızımın yemeği atıştırmaları of üzgünüm brn sanki çok

:KK25:Belki karşı taraf kaynaklıdır. Eşinizin annenize karşı tutumu nasıl? Belki eşiniz rahatsız oluyor sonuc ıtıbarıyle ayrı evlerde yasıyorsunuz belkıde rahat hıssedemıyor kendı evınde ve bunu annenıze yansıtıyordur sız bu telasın ıcındeyken belkı farkedemedınız.Hem ne olursa olsun kımse kendı evı olmadıgı muddetce cocugundada kalsa rahat edemezkı.

:KK25:İkinci bır dusuncemse belkı kendı evını ıhmal edıyordur kardeslerınız (varsa) babanız (varsa) belkı onlar evde sıkayetlenıyordur yanlıs anlama sakın sana yardım edıldıgını degıl kendı evını ıhmal ettıgınden rahatsız oluyorlardır. Annenızde hem sızı kırmayıp hem onlarında ısteklerını yerıne getırmek ıcın boyle bır sebep bulmustur.

:KK25:Ucuncu bır dusuncemse şu kv varsa annenız belkıde bıraz ondan dusunce beklıyordur yani anlattıgınıza gore tek yardımcım annem dıyorsunuz canı sıkılıyordur belkı damadada o yuzden laf vuruyordur anlasın dıye.

Galiba cocuk bakimi annenize agir geldi, bunaldi. Aslinda siz de haklisiniz bir destek istiyorsunuz. O da hakli kendi cocugunu buyutmus artik dinlenmek istiyor. Herkes kendince hakli

Oda bi yerden sonra yorulur ama uykusuz kalırsa gündüzde yorgun olur
Sizde anlamaya çalışın biliyorum ihtiyacınız var ama oda bir yere kadar yapar anne de olsa
Gece uykusuz kalmıyor aslında ben küçük kızımla yatıyorum o büyük kızımla kızım gece 3 kez kalkıp su içiyor yatıyor. Annem normalde de 2 de yatıp 6 bazen 7 de kalkan birisi uyumayı sevmeyen birkaç saatin bile yettiği birisi. Fakat şuan öyle değil. Mesela gitmek için gün sayması bunu sürekli söylemesi de beni üzüyor. İstenmediğimi düşünüyorum

Gece 2 de uyuyup 6 da kalksa bile o dort saatlik uykuyu bebegin sorumlulugunu hissetmeden uyuyor ya psikolojik olarak daha dinlendirici oluyordur belki. Istese uyuyabilecegini biliyor..ama bebek varken uyumamak bir tercih degil, zorunluluk. O yuzden anneniz bahane uydurmuyor bence cidden sikildi. Ote yandan sizi de anliyorum.

:KK25:Belki karşı taraf kaynaklıdır. Eşinizin annenize karşı tutumu nasıl? Belki eşiniz rahatsız oluyor sonuc ıtıbarıyle ayrı evlerde yasıyorsunuz belkıde rahat hıssedemıyor kendı evınde ve bunu annenıze yansıtıyordur sız bu telasın ıcındeyken belkı farkedemedınız.Hem ne olursa olsun kımse kendı evı olmadıgı muddetce cocugundada kalsa rahat edemezkı.

:KK25:İkinci bır dusuncemse belkı kendı evını ıhmal edıyordur kardeslerınız (varsa) babanız (varsa) belkı onlar evde sıkayetlenıyordur yanlıs anlama sakın sana yardım edıldıgını degıl kendı evını ıhmal ettıgınden rahatsız oluyorlardır. Annenızde hem sızı kırmayıp hem onlarında ısteklerını yerıne getırmek ıcın boyle bır sebep bulmustur.

:KK25:Ucuncu bır dusuncemse şu kv varsa annenız belkıde bıraz ondan dusunce beklıyordur yani anlattıgınıza gore tek yardımcım annem dıyorsunuz canı sıkılıyordur belkı damadada o yuzden laf vuruyordur anlasın dıye.
Cevabınız için teşekkür ederim. Annem yalnız yaşayan bir bayan evde kimse yok onu bağlayan tek çocuğuyum. Babamda yok. Eşim zaten geç geliyor işten sonra da yorgunluktan yatıp uyuyor ama normalde eşimle annemin arası çok iyidir eşim zaten çok şakacı içten birisidir ters davranmaz hiçbir şeye hatta anneme annemden farkın yok der hep dilindedir bu annemde bilir bunu ki dediğim gibi buara eşim çok yoğun çalışıyor. Görüşemiyoruz bile. Kv var fakat sağlık sorunları var ve zaten aramız iyi değil kv min bakabilmesi hiç mümkün değil annemde beni üzen bir kadın olduğu için kvdem bakmasını zaten istemiyor ama kendisi de bakmak istemiyor sanırım biz böyle kalacağız ☺️

Galiba cocuk bakimi annenize agir geldi, bunaldi. Aslinda siz de haklisiniz bir destek istiyorsunuz. O da hakli kendi cocugunu buyutmus artik dinlenmek istiyor. Herkes kendince hakli
Onu haklı buluyorum ama en azından bir süre idare edilemez mi? Çünkü ben hala doğum izleri yaşıyorum ağrılarım var sürekli enfeksiyon oluyorum bazen ağlıyorum ağrılardan ki çok dinç birisiyimdir asla çıt kırıldım değilim. Şuan gerçekten birisinin yardımına ihtiyacım var

Onu haklı buluyorum ama en azından bir süre idare edilemez mi? Çünkü ben hala doğum izleri yaşıyorum ağrılarım var sürekli enfeksiyon oluyorum bazen ağlıyorum ağrılardan ki çok dinç birisiyimdir asla çıt kırıldım değilim. Şuan gerçekten birisinin yardımına ihtiyacım var
Haklisiniz, boyle bir durumda anne olarak daha dirayetli olup yaninizda olmasi daha iyi olur tabiki. Isterseniz tekrar konusun, anne sen de yoruluyorsun anliyorum ama halimi goruyorsun biraz daha sabretsen seklinde.

Gece 2 de uyuyup 6 da kalksa bile o dort saatlik uykuyu bebegin sorumlulugunu hissetmeden uyuyor ya psikolojik olarak daha dinlendirici oluyordur belki. Istese uyuyabilecegini biliyor..ama bebek varken uyumamak bir tercih degil, zorunluluk. O yuzden anneniz bahane uydurmuyor bence cidden sikildi. Ote yandan sizi de anliyorum.
Sıkılmış olabilir 15 gün sıkılmak için fazla kısa hatta 15 günde değil 10 günde dedi bunu ama 4 günlükken de söylemişti zaten daha bakmaya yanımızda olmaya başlamadan söyledi zaten. Belki de yapacak bir şey yok. Yorgun bir anne olup kızlarını üzmek istemediğim için bir destek bekliyorum aslında çünkü 15 gündür uyumuyorum neredeyse ben günlük 3 saat 4 saat anca uyuyorum ve bir yerde pil bitecek benim biliyorum kolay değil. O zaman ne olacak bilmiyorum ayrıca yorgun kafası rahat olmayan bir anne nasıl bebeklerine iyi bakar onu da bilmiyorum ve üzülüyorum

Cevabınız için teşekkür ederim. Annem yalnız yaşayan bir bayan evde kimse yok onu bağlayan tek çocuğuyum. Babamda yok. Eşim zaten geç geliyor işten sonra da yorgunluktan yatıp uyuyor ama normalde eşimle annemin arası çok iyidir eşim zaten çok şakacı içten birisidir ters davranmaz hiçbir şeye hatta anneme annemden farkın yok der hep dilindedir bu annemde bilir bunu ki dediğim gibi buara eşim çok yoğun çalışıyor. Görüşemiyoruz bile. Kv var fakat sağlık sorunları var ve zaten aramız iyi değil kv min bakabilmesi hiç mümkün değil annemde beni üzen bir kadın olduğu için kvdem bakmasını zaten istemiyor ama kendisi de bakmak istemiyor sanırım biz böyle kalacağız ☺

Anladım canım o zaman bıraz daha sabırlı olmaya calıs. Bılıyorsunkı ılk cocugunda da lohusalık yasadın bu gecıcı bir surec ve sımdıde oyle olacak. Az sabretmeye calıs bır sure sonra alısmıs kendını bır rutıne bındırmıs olacaksın zaten. 💫

Haklisiniz, boyle bir durumda anne olarak daha dirayetli olup yaninizda olmasi daha iyi olur tabiki. Isterseniz tekrar konusun, anne sen de yoruluyorsun anliyorum ama halimi goruyorsun biraz daha sabretsen seklinde.
Konuştuk daha bu sabah ama konuştuktan nir süre sonra büyük kızıma dönüp birkaç gün daha sizinleyim sonra annenle kalacaksın bakalım ne olacak gibi sözler söyledi. Çok daha fazla üzüldüm gitmek için gün sayıyor. O kadar sıkılmış onu çok seviyorum ama neden böyle yapıyor bu kadar mı bıkar insan anlam veremiyorum

Anladım canım o zaman bıraz daha sabırlı olmaya calıs. Bılıyorsunkı ılk cocugunda da lohusalık yasadın bu gecıcı bir surec ve sımdıde oyle olacak. Az sabretmeye calıs bır sure sonra alısmıs kendını bır rutıne bındırmıs olacaksın zaten. 💫
Umarım güzel bir şekilde atlatabilirim. 15ngündür uyumuyorum diyebilirim. Daha ne kadar dayanırım annemde gidince ikisine birden gece nasıl koşarım bilmiyorum inşallah geçecek her şey güzel olacak inşallah

Kızlar merhaba. 15 gün önce doğum yaptım. 20 aylık bir kızım daha var. Yanımda şuan annem kalıyor zaten tek yardımcım var o da annem. Eşimin işleri 1 aydır çok yoğun bu aylarda genelde çok yoğun oluyor iş yerimiz ve bu yüzden genelde yorgun geldiği için evde birçok şeyle ilgilenmiyor. Normalde temizlik yemek bebek bakımı her şeyi yapar. Durum şu annem bana yardımcı olacağını yanımızda kalacağını söylemişti çünkü benim gerçekten ihtiyacım var. Neden var çok hassas detay düşünen bir anneyim ve bu da beni biraz yoruyor biliyor annemde bunu hatta çevremde herkes bunu bildiği için mutlka birisi yardım etmeli çok zorlanırsın çok detaycısın vs derdi. Annem başta yardımcı olacağını dile getirdi fakat şuanda böyle değil ve bu beni üzüyor daha 10 günlükken ben geceleri eve gidip yatacağım gündüz gelirim dedi. Fakat benim iki bebeğimde uyumuyır ve hiç dinlenmediğim için ve doğumda bir uygulama daha yapıldığı için doğumum zor geçti ve hala ağrım var. Hala zorlanıyorum bir şeyleri yapmakta. Şuan gerçekten yardımcı birisine ihtiyacım var ve bu sadece annem fakat ben biliyorum ki gece gitse gündüz de bir süre sonra gelmek istemeyecek. Ki gece gerçekten hiç uyumuyorum günlerdir o kadae uykusuzum ki. Çok kırıldım halimi gördüğü halde yardımcı olmaması beni üzdü. Hatta artık eşime de ters davranıp olmadık laflar söylüyor eşim ses etmiyor duymazdan geliyor ama neden bunu yapıyır anlamadım yani çok çıkmaza girdim. Ya belki birilerinden yardım beklememeliyim. Sonuçta zorunda değil ama insan annenin yardım etmesi lazım gibi hissediyor yani ben olsam sağlıklıysam ederim gibi geliyor bana. Bakıyorum çevreme mesela yıllarca yardım edenler var ama annem bizden sıkılmış gibi sanki. Bana da kızıma da ara ara ters yapıyır mesela ne bilim bunu hakeder miyiz yardım bekliyoruz diye ya da beklememeli miyim? İçim kırılıyor haksız mıyım? İçimi döktüm teşekkür ederim
Kayınvalideniz ve anneniz dönüşümlü gelsinler .
"Büyük çocuğum" diyorsunuz ama o da daha çok küçük . Ki bence dünyanın en
"Büyük kızım" yazdığınız da hala bebek bilmem farkında mısınız :)
Annenizden bebek bakımı istiyorsunuz ,
Ki bence 60-70 yaşındaki insanlar için dünyanın en zor işi . Kendinize 2 haftalık bir yardımcı bulun derim.
Gönülsüz yapılan aş , ağrıtır baş.

Konuştuk aslında. Sıkıldım dedi. Kafam götürmüyor dedi. Fakat annem zaten gece 2 de yatıp sabah 6 da kalkan bir kadın uyumayı sevmeyen birisi bu bana bahane gibi geldi. Hatta bu gün kızıma birkaç gün sonra gideceğim sende annenle kalacaksın bu günlerin tadını çıkar vs dedi şaşırdım. Üzülüyorum çok ya

Ama tüm gün çocuklar ile oğraşmak onu yoruyordur arti uykusuz kalmasini kaldiramadi. Yani iki uykusuz insan çocuklara bakmasi zaten saçma olur.

Gece sen bak çocuklara, sabah sen uyu annen baksin.

Yani yeni bebek hele büyügü ile arasi az ise, daima uykusuzluk demek zaten. Bunu kabul etmek gerek.

Annen haftaya giderse yine neredeyse 1 ay kalmiş olur, yine iyi. Her yaşli çocuğa bakmayi kaldiramiyor, evinden uzak kalmayi kaldiramiyor. Sen nasil evlatlik konusunda kiyaslanilmayi istemediğin gibi, sende anneni başkalar ile kiyaslama.

Annen gittikten sonra gündelikçi tut haftada 1-2 defa gelir evi temizler. O arada eşinin işi azalir ve rutin yerini bulur. Karamsar düşünme yani.

zorunda değil anneniz de olsa teyzeniz de olsa zorunda değil. bir kere iyilik olsun siye yapılan bir şey görevmiş gibi üstüne yapılmasından hoşnut değildir belki de. sıkılabilir yaşlı kadındır kafası almıyordur başka bişeyle uğraşmak istiyordur olabilir yani.

Back