• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gerek var mı?

Elif888900

Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2022
31
7
16
Merhabalar
Bugün kaynanamla otururken benim annemler kirada oturuyor ben babamın evinde oturuyorum aile inşaatı olduğu için ailem yıllardır oturmadı. Neyse kaynanam annemi sordu bende napsın ugrasıyor kış için buzluk doldurmuş bana da verdi filan derken buzluk mu aldı büyük mü filan diye sordu bende çok değil filan dedim oda bi taşınsalar daha küçük yere dedi ve güldü bazen diyorum kötü düşünme ama gerek var mı sonrada sinirleniyorum yani kirada oturuyorlar eşya alıyorlar ne gerek var gibisinden güldü bir keresinde de yine başka birini anlatırken senin baban gibi çalışmazsa para yok dedi ve yine gülmüştü cevap vermiyorum ama sonra bana dert oluyor

Niye kirada oturanlar ev eşyası almıyorlarmıymış anlamadım ayrıca bu kadar mıc mıc olmaya gerek yok az mesafeli olun başınız agrımaz dertde olmaz ..

Anlayacağı dilden konuşuverin "İyi ki anam babam kirada, yoksa konuşacak ne bulacaktınız?" deyiverin "Neşen pek bir yerinde, herhalde buzluk bir yere sığmasa, kalkıp göbek atacaksın" deyin bozun ya da "He" modunuzu açın. Soru sorduğunda kale almayın geçiştirin, cevap verdiğinde yarım kulak dinleyin duymayın "Ne dedin duymadım?" deyin tekrar etsin dursun kendi söylediklerini. Dert etmeyin böyle basit şeyleri kendinize, dert oluyorsa da içinize atmayın. Söyleyin rahatlayın.

Insanlari laflari biz veriyoruz. Baktiniz aileniz hakkinda böyle igneli laflar ediyor 1. Aileniz hakkinda hicbirsey anlatmiyorsunuz. 2. Fazla ileri gitse yerine oturturun. Ona ne annenizin aldigi buzluktan kisliktan. Havadan sudan konusun
Havadan sudan da konuşmayı bilseler sürekli birilerinin aldıkları ettikleri dedikoduları

Direk söyleyin babam evine oturursa Senın oğlun kira öder o zaman görürsün anyayı Konya’yı die .

Niye kirada oturanlar ev eşyası almıyorlarmıymış anlamadım ayrıca bu kadar mıc mıc olmaya gerek yok az mesafeli olun başınız agrımaz dertde olmaz ..
Demek ki ben bu insanlarla bi de senelerce konuşmadım yeni yeni evlerine gitmeye başladığım halde böyleler

Anlayacağı dilden konuşuverin "İyi ki anam babam kirada, yoksa konuşacak ne bulacaktınız?" deyiverin "Neşen pek bir yerinde, herhalde buzluk bir yere sığmasa, kalkıp göbek atacaksın" deyin bozun ya da "He" modunuzu açın. Soru sorduğunda kale almayın geçiştirin, cevap verdiğinde yarım kulak dinleyin duymayın "Ne dedin duymadım?" deyin tekrar etsin dursun kendi söylediklerini. Dert etmeyin böyle basit şeyleri kendinize, dert oluyorsa da içinize atmayın. Söyleyin rahatlayın.
Dert etmeyeceğim de çocuk görme bahanesiyle her fırsatta bizde olmasalar dert etmeyeceğim

Bu nasıl nankörlük. Sizin aileniz çok güzel bir fedakarlık yapıp sizi oturtmuş. Kayınvalideniz mahcup olup teşekkür edeceğine ettiği lafa bak. Ah ulan bana böyle bir şey diyecekler yerin dibine sokup sokup çıkarmıştım. Benim ailem senin oğlun kira vermesin diye kirada oturuyor sizde bizi oturdun ailem kira vermesin o zaman deyin. Bana acayip sinir geldi. Aileme kimse saygısızlık edemez. Ki benim ailem bunu hissetse karşı tarafı yerin dibine sokar o ayrı.

Oğulları ic guveysi gibi sizin ailenizin evinde oturuyor, bir de utanmadan laf mı ediyor densiz.
Niye cevap vermiyorsunuz?
Hani şu durum olmasa bile kimse kimsenin nerede oturduguna laf edemez. Ailenizin kirasını onlar mi ödüyor da laf ediyorlar? Lafı ağzına öyle bir tıkacaksın ki bir daha sizinle konuşurken destur çekecek.

Bu nasıl nankörlük. Sizin aileniz çok güzel bir fedakarlık yapıp sizi oturtmuş. Kayınvalideniz mahcup olup teşekkür edeceğine ettiği lafa bak. Ah ulan bana böyle bir şey diyecekler yerin dibine sokup sokup çıkarmıştım. Benim ailem senin oğlun kira vermesin diye kirada oturuyor sizde bizi oturdun ailem kira vermesin o zaman deyin. Bana acayip sinir geldi. Aileme kimse saygısızlık edemez. Ki benim ailem bunu hissetse karşı tarafı yerin dibine sokar o ayrı.
Benim babamda tasası onlara mı düşmüş diyip güler geçer öyle bir insan. Mahcup olmak nerde anneannesi baban o evi keşke size verse bile dedi

Sizde şey deyin evet kirada oturuyorlar parasını da senin oğlun ödüyor . Kalbine insin böyle kadının. Okuduğum andan itibaren sinirime hakim olamadım asla .

Dert etmeyeceğim de çocuk görme bahanesiyle her fırsatta bizde olmasalar dert etmeyeceğim
Müsait olmayın diyeceğim ama bu tarz bi kv çat kapı geliyordur tahminim. Sürekli maruz kaldıkça siniriniz bozulur anlıyorum. Verin lafı, içinize atmayın ama öfkenizi de yenin. Çok sevdiğim bir laf var: Kime öfkeleniyorsanız, sahibiniz odur diye. Dalgaya mı alıyor sizi, siz daha güzel alın dalgaya, geniş olun. "Deli konuşuyor, konuş deli" olarak görün kvniz konuştukça.
Dinsizin hakkından imansız gelir.

Oğulları ic guveysi gibi sizin ailenizin evinde oturuyor, bir de utanmadan laf mı ediyor densiz.
Niye cevap vermiyorsunuz?
Hani şu durum olmasa bile kimse kimsenin nerede oturduguna laf edemez. Ailenizin kirasını onlar mi ödüyor da laf ediyorlar? Lafı ağzına öyle bir tıkacaksın ki bir daha sizinle konuşurken destur çekecek.
Haklısınız şimdi annem perde yaptırdı onu duysun yine aynı lafı edecek çünkü ezberlemiş ezbere konuşması var. Bende benim anamın babamın evi var dua et huzurları olsun onlar çıkarsa ailem değil oğlun düşünsün dicem

Back