• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gerçekten zor durumdayım :(

tek çare galiba eşim çalışmamı istemiyor çalışmıycam deyip konuyu kapatmak.yoksa ortaya çıkacak

siz nasıl bişeysiniz ya bende aynı şeyi söylüyorum zamanında 20 yasında cahıllık donemınde yapılan bırseyden bahsedıyorum..sankı gıtmısım adam öldürmüşümde başkasının üstüne atmışım gibi davranıyorsunuz sizden çözüm istiyorum..anlıyorum bende yaptığım hata oldugunu fakat ben unıv terk edelı 10 sene geçmiş nerdeyse şimdiki akılla ozamankı akıl birnmi yapmayın allah aşkına

Kusura bakmayın biz sizin kadar profesyonel değiliz. Siz hem karnım doysun hem pastam dursun istiyorsunuz. Babanız büyük ihtimalle torpil yaparken üniversite mezunu olduğunuzu söylemiştir. Lise diplomasının da okulda olduğunu yöneticiler biliyordur. Çalışmak istemiyorum deyip gitmeyin, içinizdeki yalanla yaşayın :S

Bazı yalanlar, anlık olarak durumu kurtarıyor ama sonrasında insanın başına çok daha büyük sorunlar açıyor, o yüzden iki kere düşünmek lazım. Tamam bir yalan söylemişsiniz, büyük hata ama bu durumu başka bir yalanla örtmeye çalışmak daha büyük hata. Hayatınız boyunca saklamak zorunda kalacağınız bir şey vicdanınızı rahatsız edip duracak. Benim tavsiyem açık olmanızdan yana. Tabi babanız kırılacak, üzülecek ama her şeyin bir bedeli var, kaçış yok. Bence o kırgınlığı da okul hayatınıza devam edip, bir üniversite diplomasıyla babanızın karşısına geçerek tamir edebilirsiniz. Kısaca durumu nasıl kurtarırım diye değil, nasıl düzeltirim diye bakın olaya. Babanız okumanızı isteyen biriydi demek ki, bence vazgeçmeyin okuyun. Örgün devam edemem derseniz, bunun uzaktan eğitimi var, açıköğretimi var.

işte ahh benım salak kafam cahıllığim çocukluğum..şimdi onlara gerçegı soyledığım zaman yaşayacakalrı hayal kırıklığı olmaz ya yapamam..bi şekilde sıyrılmam gere ama nasıl

bu işten sıyrılmanız pek mümkün değil bugün olmzsa başka bir zaman ortaya çıkar ve daha önemlisi uygun bir dille özür dileyerek gerçeği söylemelisiniz...şimdi açıköğretim falan okuyun bari o zaman belki bi nebze azalır hayal kırıklıkları...bir yanlışı başka bir yanlışla örtmeye çalışmak hatadır bence

Bazı yalanlar, anlık olarak durumu kurtarıyor ama sonrasında insanın başına çok daha büyük sorunlar açıyor, o yüzden iki kere düşünmek lazım. Tamam bir yalan söylemişsiniz, büyük hata ama bu durumu başka bir yalanla örtmeye çalışmak daha büyük hata. Hayatınız boyunca saklamak zorunda kalacağınız bir şey vicdanınızı rahatsız edip duracak. Benim tavsiyem açık olmanızdan yana. Tabi babanız kırılacak, üzülecek ama her şeyin bir bedeli var, kaçış yok. Bence o kırgınlığı da okul hayatınıza devam edip, bir üniversite diplomasıyla babanızın karşısına geçerek tamir edebilirsiniz. Kısaca durumu nasıl kurtarırım diye değil, nasıl düzeltirim diye bakın olaya. Babanız okumanızı isteyen biriydi demek ki, bence vazgeçmeyin okuyun. Örgün devam edemem derseniz, bunun uzaktan eğitimi var, açıköğretimi var.

cevabın için teşşekürler canım ...

Kusura bakmayın biz sizin kadar profesyonel değiliz. Siz hem karnım doysun hem pastam dursun istiyorsunuz. Babanız büyük ihtimalle torpil yaparken üniversite mezunu olduğunuzu söylemiştir. Lise diplomasının da okulda olduğunu yöneticiler biliyordur. Çalışmak istemiyorum deyip gitmeyin, içinizdeki yalanla yaşayın :S

hadi çıkarın meydanada asın barii..sanki adam öldürmüşümde başka birinin üstüne atmışım gibi konuşuyorsunuz..vay be :))

üniversiteden mezun olsan bile lise diplomasını veriyorlar genede.yani ben 2 yıllık mezunuyum bize veriyolardı.bence o işten vazgeç bunca zamandan sonra yalanın ortaya çıkmasın.

''Yalan yalanı doğurur işte'' , sizin evlatlarınız böyle birşey yapsa cahillik deyip geçiştirir misiniz ?

Evet sizin konunuz geçmişte kalmış ama en azından bunu şuan yapan geçler var onlara ders olsun bari.

Bencede söylemelisiniz ama söylememek sizin tercihiniz.

..

Bu hastade gireceğiniz departmana üniversite mezunları mı alınıyor bir sorun babanıza ? Sertifika istediklerine göre diploma çok lazım değil gibi geldi.

Sertifikatınızı alırsınız, gidip kendiniz belgelerinizi tamamlarsınız..Babanız yanınızda gelecek hali yok.

evet çoğunuz haklı doğruyu söylemeliyim yalanı yalanla kapatmamalıyım..telefon açıp söyleyeceğim..ama şunu size söylemeden geçemeyeceğim..bazılarınız acaip fevri çıkışlar yapıyor..sonra soruyorlar konu sahibi nerede diye..

''Yalan yalanı doğurur işte'' , sizin evlatlarınız böyle birşey yapsa cahillik deyip geçiştirir misiniz ?

Evet sizin konunuz geçmişte kalmış ama en azından bunu şuan yapan geçler var onlara ders olsun bari.

Bencede söylemelisiniz ama söylememek sizin tercihiniz.

..

Bu hastade gireceğiniz departmana üniversite mezunları mı alınıyor bir sorun babanıza ? Sertifika istediklerine göre diploma çok lazım değil gibi geldi.

Sertifikatınızı alırsınız, gidip kendiniz belgelerinizi tamamlarsınız..Babanız yanınızda gelecek hali yok.

doğru söylüyorsun..yapılacak tek sey doğruyu söylemek...

hadi çıkarın meydanada asın barii..sanki adam öldürmüşümde başka birinin üstüne atmışım gibi konuşuyorsunuz..vay be :))

Bu olayı sizin kadar basite indirgesek,her yalanın bir çözümü var desek,
Nerde kaldı bizim insanlığımız.

Söylediğiniz yalanın çözümü yok malesef,
Daha fazla kandırmayın babanızı.

Burda yüzlerce öğrenci var,
Lütfen düzgün örnek olalım.

doğru söylüyorsun..yapılacak tek sey doğruyu söylemek...

Babanızı siz daha iyi tanıyorsunuz, vereceği tepkiyi, size nasıl davranağını.. Kendini ne kadar üzeceğini.

Dürüst davranmanızın onun için kıymetli olup olmadığını.

Uzaktan konuşmak kolay olabilir bize. 10 yıl geçmiş aradan.

Bak kızıyorsun bize gerçekleri dile getirdiğimiz için,senin ilk baştaki amacın bu yalanı nasıl devam ettirebilirm di,asııl sorun vicdanın değil işi kaybetmendi..

evet çoğunuz haklı doğruyu söylemeliyim yalanı yalanla kapatmamalıyım..telefon açıp söyleyeceğim..ama şunu size söylemeden geçemeyeceğim..bazılarınız acaip fevri çıkışlar yapıyor..sonra soruyorlar konu sahibi nerede diye..

ve senin tepki gösterdiğin bazı yorumlar sana "yalanı yalanla kapatamayacağını" hatırlattı :))Doğruyu söyleme kararın için seni tebrik ederim,hayırlısı olsun.

Estfrllh, ben öyle bir niyette değilim. Güzel güzel söylüyoruz ama siz hala yalanı devam ettireceğim dediğiniz için sert cıktık. Bu yalan birgün ortaya cıkacak ve eminim babanız yıllarca kandırıldığı için daha cok üzülecek.

Suclu biziz yani, hırsızın hiç suçu yok :ssz:

Bu olayı sizin kadar basite indirgesek,her yalanın bir çözümü var desek,
Nerde kaldı bizim insanlığımız.

Söylediğiniz yalanın çözümü yok malesef,
Daha fazla kandırmayın babanızı.

Burda yüzlerce öğrenci var,
Lütfen düzgün örnek olalım.

:)) güldürdün beni allahta seni güldürsün ..
sevgili ögrenci arkadşlarım sakın beni örnek almayın..sonra idam cezasına falan çarptırılırsınız

şaka bir yana sayın değerli ögrenci arkadaşlarım.bu tür konularda yalan söylemeyin ben şuan bulunduğum durumun içinden çıkamıyorum..siz siz olun ailenize böyle yalanlar söylemeyin..

hepinize tek tek teşekkür ederim..konumu çözümlediniz sağolun ..daha cevap yazamıyacağım üzgünüm k.i.b byby

insanların hayatına son vermekle senin için onca fedakarlığı yapmış birini yıkıma uğratmak arasında elbette fark vardır ama burda siz hala bişeyleri sürdürmeye ve bu yalanı sürdürmek için ne yapabileceğinize çözüm arıyorsunuz.. herkesin hemfikir olduğu görüş gerçeği söylemeniz.. belki babanız bundan sonra size yine tüm iyi niyetiyle iş aramaya devam edeck..size iş aradığı sıra bir yerde hayatını kaybetse hiç mi canınız yanmayacak, vicdanınız sızlamayacak.. gerçeği söylemelisiniz..

ilerde kızınızın sizi yıkıma uğratmasını mı seçerdiniz yoksa yalanlar içinde sizi yönetmesini mi????

Back