• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gerçekten zor durumdayım :(

NARRAN

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2012
159
0
26
Amasya
kızlar mrb şuan çok zor bır durumdayım.bugun babam aradı beni seni devlet hastanesinin bilgi işlem veya danısma bolumune aldıttıracagım.bılgısayar sertıfıkası al dedı..ama cok önemli bir konu ..ben unıv..babama bıtırdım demıstım..ama bıtırmedım orda yasadığım sorunlardan dolayı..sımdı ben ne yapacagım okuldan bana tasdıkname verdıler sadece lıse dıplomamı yanı..sımdı ne yapacagımı bılemedım...ben dıyorum acaba kaybettım desemde..sonrakı gecen zamanın ardından lıse dıplomamı gotursem ne yapacagım ..çok sıkıstım kızlar lutfen yardım edın..

kızlar mrb şuan çok zor bır durumdayım.bugun babam aradı beni seni devlet hastanesinin bilgi işlem veya danısma bolumune aldıttıracagım.bılgısayar sertıfıkası al dedı..ama cok önemli bir konu ..ben unıv..babama bıtırdım demıstım..ama bıtırmedım orda yasadığım sorunlardan dolayı..sımdı ben ne yapacagım okuldan bana tasdıkname verdıler sadece lıse dıplomamı yanı..sımdı ne yapacagımı bılemedım...ben dıyorum acaba kaybettım desemde..sonrakı gecen zamanın ardından lıse dıplomamı gotursem ne yapacagım ..çok sıkıstım kızlar lutfen yardım edın..
üniversiteden ne diye tasdikname aldınız ki???tekrar dönüşünüz yok mu???

üniversiteden ne diye tasdikname aldınız ki???tekrar dönüşünüz yok mu???

tekrar dönüşüm mümkün değil..ozaman cahil kafa işte orda yaşadığım sorunlar yuzunden bıraktım okulu..babamın o kadar emegine karsılık..babamlarada bıtırdım dedım..haberlerı yok..sonra evlendım..araya baya zaman gırdı..sımdı ıse onume cıktı bu hastane ıcın ben cok ugrasmıstım olmamıstı.haberlerı var babamlarında.sımdı ne yapacagım bılemedım..

Bu kadar onemli bir konuda yalan soylemeniz cok kotu olmus.

Diplomayi kaybettim deseniz de okuldan mezun oldugunuza dair bir belge veriliyor.

Yalaniniz er gec ortaya cikacak maalesef.

zaten lise diploman eline geçmemiş olmalı üniversitede okuyup bitirseydin yani onu verirsen belki baban anlamazda işe alan anlar
okuyan herkes bilirki en son okuduğun okula bir önceki diploman verilir
üniversiteye giderken lise diploması verilir alınmaz
annene söyle durumunu
ben 2ders için bırakıcaktım senin gibi gizleyecektim iyikide yapmamışım arkadaşım sağolsun beni vazgeçirmişti

işte ahh benım salak kafam cahıllığim çocukluğum..şimdi onlara gerçegı soyledığım zaman yaşayacakalrı hayal kırıklığı olmaz ya yapamam..bi şekilde sıyrılmam gere ama nasıl

Durumu olduğu gibi anlatacaksın babana başka çıkar yol yok,nasıl bu kadar önemi konularda aileler aldatılabiliyor benim aklım almıyor.:44:

Durumu olduğu gibi anlatacaksın babana başka çıkar yol yok,nasıl bu kadar önemi konularda aileler aldatılabiliyor benim aklım almıyor.:44:

siz hiç yalan söylememişsiniz galiba kimseye ...oluyor işte kendımde dıyorum cahıllık salaklık dıye..ama yas ıtıbarıyle ozaman verdıği delı cesaretı ..şimdi olsa sonuna kadar okurdum.ama olmadı işte.

siz hiç yalan söylememişsiniz galiba kimseye ...oluyor işte kendımde dıyorum cahıllık salaklık dıye..ama yas ıtıbarıyle ozaman verdıği delı cesaretı ..şimdi olsa sonuna kadar okurdum.ama olmadı işte.

Benim ve çevremin hayatını etkileyecek bir yalan söylemedim evet.Ama ben buna yalan diyemiyorum çünki yalandan öte bir şey.Madem okuyamadın,yapamadın ailene söylemeliydin,aileni ve bir çok insanı kandırmışsın.Benim açımdan büyük bir yıkım olacak babana,bir an önce gerçekleri bilmesi en doğal hakkı,daha fazla kandırma adamcağızı..

Böyle önemli bir konuda ailenize nasıl yalan söylersiniz? Eğitim ve diplomadan bahsediyoruz. Bence hazır yeri gelmişken söyleyin babanıza. Siz hala yalanı sürdürme niyetindesiniz :S

bır yalan duzeltılmezse baska bır cok yalanı dogurur.ozaman ıcınden cıkılması daha zor olur.sızı anlamaya calısıyorum sıkıntıya gırdınız belkı ama soyleyın kurtulun yapacak baska bırsey yok.sonucta bıraz kızarlar annenız ve babanız affederler.yaptıgınızın arkasında durun sakın baska yalan soylemeyın derım ben.gerısını sız bılırsınız fıkır ıstemıssınız benım dogrum bu bu konuda.

yalan var,yalan var,
burda altan 2 dersim kalmıştı 1 kaldı gibi bir yalandan bahsetmiyorsunuz,
okulu tamamen bırakmışsınız.
adamcağız sizi okuyor zannedip nekadar fedakarlıklar yapmıştır siz üniversitedeyken.
belki cebindeki son parayı size verdi,hiç düşündünüz mü?

yapacak tek şeyiniz herşeyi anlatmak,
veya hemen başka bir iş bulup,ben işe başladım baba demek.

Benim ve çevremin hayatını etkileyecek bir yalan söylemedim evet.Ama ben buna yalan diyemiyorum çünki yalandan öte bir şey.Madem okuyamadın,yapamadın ailene söylemeliydin,aileni ve bir çok insanı kandırmışsın.Benim açımdan büyük bir yıkım olacak babana,bir an önce gerçekleri bilmesi en doğal hakkı,daha fazla kandırma adamcağızı..

..allah aşkına zaten ben yaptığım yanlışın farkındayım..dıyorum ki size bir kere daha cahıllıkten yaptığımı olanın olduğunu bitenin bittiğini..babama söylememin bu saatten sonra ancak yıkım olacağını söylüyorum ..bilmem siz ne demek istediğimi anlıyormusunuz.
bu saatten sonra gerçeği söyleyemem..

yalan var,yalan var,
burda altan 2 dersim kalmıştı 1 kaldı gibi bir yalandan bahsetmiyorsunuz,
okulu tamamen bırakmışsınız.
adamcağız sizi okuyor zannedip nekadar fedakarlıklar yapmıştır siz üniversitedeyken.
belki cebindeki son parayı size verdi,hiç düşündünüz mü?

yapacak tek şeyiniz herşeyi anlatmak,
veya hemen başka bir iş bulup,ben işe başladım baba demek.

siz nasıl bişeysiniz ya bende aynı şeyi söylüyorum zamanında 20 yasında cahıllık donemınde yapılan bırseyden bahsedıyorum..sankı gıtmısım adam öldürmüşümde başkasının üstüne atmışım gibi davranıyorsunuz sizden çözüm istiyorum..anlıyorum bende yaptığım hata oldugunu fakat ben unıv terk edelı 10 sene geçmiş nerdeyse şimdiki akılla ozamankı akıl birnmi yapmayın allah aşkına

..allah aşkına zaten ben yaptığım yanlışın farkındayım..dıyorum ki size bir kere daha cahıllıkten yaptığımı olanın olduğunu bitenin bittiğini..babama söylememin bu saatten sonra ancak yıkım olacağını söylüyorum ..bilmem siz ne demek istediğimi anlıyormusunuz.
bu saatten sonra gerçeği söyleyemem..

Şimdi sana bir çıkış yolu söylememizi istiyorsun,söyleyeceğizde,bulacağız bir çıkış yolu ama önce bu yalanı irdelemek istiyorum.Ve pişman olduğunu duymak,neden ve nasıl bu yalanı devam ettirdiğini öğrenmek istiyorum.
Bir konu açtın ve bu konuyla alakalı açılımlar olacak mutlaka..u saatten sonra yıkım olacağını söylüyorsun ama keşke bu saate kadar beklemesydin.Evlenmişsin,bir yuva kurmuşsun ama ailen hala seni üniversite okumuş biliyor.
Tek çıkar yol babanı karşına al ve bir bir anlat,özür dile..ölmüşle olmuşa çare yoktur bilirsin.

siz zaten okulu bırakmanın ve yalan söylemenin bir hata olduğunu kabul ediyorsunuz. yalana devam ederseniz hatanız katlanarak büyüyecek.

çok üzülürsünüz diye söyleyemedim. özür dilerim dersiniz.
sonuçta anne-baba affeder. ama yalanı sürdürmek yeni yalanlar doğurur.

başka birinden duyarlarsa daha kötü olur... biraz cesaret...

Back