Gerçekten çocuk bakmak kendinden vaz geçmek mi

scarlett O hara

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2024
40
9
26
Hanımlar 38 haftalık gebeyim her an doğurabilirim çevremdekiler uykusuzluğa bakımsızlığa hazır ol diyor en ufak birşeyde son kez tadını çıkar bir daha yapamayacaksın diyor yani şunu sormak istiyorum bebek doğunca gerçekten kendimizi mi kaybediyoruz? Mesela şuram ağrıyor yada dün gece uyuyamadım deyince bekle daha cooook uyuamayacaksın gibi yaklaşımlardan bahsediyorum umarım anlatabildim

Hepsine kulak tıka bebek bakmak elbette zor ama hayattan kopmuyor kimse bende anne olmak için gün sayıyorum kimin ne dediği umurumda değil

Diyelim ki gerçekten öyle , insan neden habire bunu hatırlatır ki? Hani zaten yaşayacağın bi şey varsa zamanı gelir yaşarsın , moral bozmak neden.
Yani bence de bir şeyler değişecektir sizin için düzeniniz değişir eminim.
Ama gün gelir o uykusuz günler biter , gün gelir kendinize çok daha fazla zaman ayırırsınız , bazı gün olur çok bakımlı olursunuz bazı gün bakımsız. Yani insanız her zaman her şey çok kusursuz olamaz.

Siz her zaman iyi hissedin , bebişinizle mutlu olun , sizi destekleyen insanlar olsun bence yeter. Olumsuz konuşan kim varsa da bence izin vermeyin zaten doğumunuza az kalmış , pozitif şeyler duymaya ihtiyacınız var sizin.

Bebekten bebeğe değişir. Sen de kendi düzenini oturtunca eşinle ortaklaşa üstesinden gelirsiniz.

Hayatınızın bir miktar değiştiği gerçeği var evet ama iş biraz da sizde bitiyor aslinda. Bebeğim var diyip kendinizi eve kapatırsanız en basitinden kendinizi kaybedersiniz. Ben kızım ilk doğduğunda bir süre sonra onunla çoğu yere birlikte gittim. Uyku saatlerini, yemek saatlerini ayarladım. Büyüdükçe biraz daha zorlaşıyor. Bunun sebebi de hareketlenmeleri. Şimdi de her yere gidiyoruz. Evet, gerçekten çok yoruluyorum ama kendimi ve onu kısıtlamiyorum. Yani tamamen ona göre degil, ortasını bularak hareket ederseniz ikiniz de mutlu olursunuz.
Uyku konusuna gelinirse; yani bu biraz şans meselesi galiba. İlk zamanlarda çok sık acikacağı için 2-3 saatte bir kalkacaksaniz bu doğru. Bir süre sonra bu acıkma konuları azalacak, diş vb süreçler gelecek yine kalkacaksiniz. Ya da hiçbir sey olmasa bile bebek kalkacak oylesine He biraz sansliysaniz çocuğu koydugunuz gibi uyur sabaha kadar :)))
Eskisi gibi derin uyuyor muyum, tabii ki hayır. Ama büyüdükçe düzene giriyor. Genel olarak toparlarsam; onun varligi yeter. Zaten büyüdükçe birbirinizi anlıyorsunuz. Her şey yavaş yavaş kolaylasiyor. Sağlıkla kucağınıza alın ve size bu negatif yükleyen insanlardan uzak durun

İnsanlar kendi mutsuzlukları o başka hayatlardan eleştirmeye bayılırlar isterler herkes aynı şeyleri yaşasın hayır öyle değil elbette siz esligi ebeveynlige tercih etmeyin elbette dengede olun esinizide anne oldum diye ihmal etmeyin yoksa sonu derin mesafe

çok güzel özetlemişsiniz duymak istediğim buydu sanırım

Bir sure evet kendini kisitlamak. 2 saatte bir emziriyorsunuz, gazi oluyor vs. Sonrasinda geciyor.
Cocugu yetistirme sekliniz sizin konfor alaninizida belirler. Benim kizim yemek secmez mesela çünkü bir yemegi begenmediginde alternatifini sunmadim. Yarim saat sonra ayni yemegi teklif ettim. Simdi alisti ne bulursa yiyor. Yemek istemediği şeyler nadirdir, onada saygi duyup pisirmem Kendi ihtiyaclarimi giderebilecegim sekilde plan yapiyorum. Mesela gezmeye gidiyoruz biraz parkta vakit geciriyor sonra hooop gratise gidiyoruz. Benim olcutum 2 yasti. 2 yasina kadar uyku vaktinde evdeydik, her talebi kosulsuz karsilaniyordu(yemek ve uykudan asla taviz vermeden). 2 yastan sonra ise kurallar basladi. Her talebine evet demedim, orta yol buldum vs. Dedigim gibi konfor alanini siz belirleyeceksiniz

eşin ayiysa nasilsa sen emziriyorsun diye gece asla kalkmaz islerini kolaylamazsa haklilar.
sana destek olan - sorumluluk alan - dayi degil baba olan bir kocan varsa acisa da öldürmez, devirir ama yıkamaz:)
ha cocuk faktörü de cok onemli. saglikli, mide problemi olmayan, sakin mizacli bir cocuksa rahat edersin, huzursuz - kolik bir cocuksa , bi yerlerinde agrisi olup devamli agliyorsa - yapi olarak huysuz ve agresifse evet zor gecebilir

Ben bu söylemleri bizzat kendi ailemden duymuştum son ana kadar. Hatta suni sancı ile planlı doğum yaptım ve bir gün önce bu gece iyi uyu son iyi uykun olacak diyip durdular. Tahmin ediyordum zaten etkilenmedim o yüzden. İlla ki zorluklar oluyor. İllaki herşey degisiyor. Herşey güllük gülistanlık olacak deseler kim inanır. Önemli olan sizin süreci nasıl yönettiğiniz. Kendinizi kötü de hissedeceksiniz,yorgun da olacaksınız, nerden anne oldum bile diyeceksiniz hatta. Bunların hepsi normal. Günün sonunda hep sevgi dolu olacaksınız ve iyiki diyeceksiniz. Söylemlerin sizi ekstra asaga çekmesine izin vermeyin. Sağlıkla gelsin.

bu bence annenin doğumdan önceki yaşam şekline falan da bağlı. cok yakın arkadaşım yakında doğum yaptı, zaten maddi durumları iyi, eşi çok modern ve anlayışlı bir erkek, iki tarafın ailesi de keza öyle, kendisi kendini ezdirmeyen bi kadın derken bi kaç ay dışında gayet cocuksuzlara ayak uyduruyor.
ama daha geleneksel evlerde, ilgisiz kocalı kadınlarda, kadın işi ne cocuk baksın kafasında bi ortamda kadın evet cok ikinci planda kalıyor.
tamamen yaşam şekli, onu da en iyi siz bilirsiniz.

Bu tamamen eşine bağlı bence. Komşu gibi gelip çocuğu sevip bırakırsa. Kendinden vazgeçmek zorunda kalırsın perişan olursun. Babalık yapması ve eşit sorumluluk çok kıymetli.

Ben 2 çocuktan sonra tek çocukla her şeyin yapılabileceği kanaatindeyim ki yapıyordum da. Şu an 2 çocukla yarısını falan yapabiliyorum Çocuk kendinden vazgeçmek değil, beraber bir şeyler yapmak aslında. 2 buçuk yaşında bir oğlum var, yemek yaparken onu da dahil ederim, bulaşık makinesini boşaltırken, temizlik yaparken, bakım yaparken istediği sürece hep yanımdadır ama 1 yaşında bir kardeşi daha olduğu için bunları ikisiyle birlikte yapmakta çok zorlanıyorum.

Biraz doğru, biraz abartı.. Ben kızıma hamileyken nedense geceleri artık deliksiz uyuyamayacağımı, gaz sancılarının olabileceğini falan hiç düşünmedim, sadece her şeyin çok güzel olacağını, her şeyi kuralına göre yapabileceğimi düşünüp hiç telaş etmiyordum.. Doğduktan sonra jeton düştü :) Ben ilk iki-üç hafta yeni uyku düzenime alışamadım, ilk 3 ayda ani ağlama krizleri vardı.. 3 ay sonra daha iyi daha sakin oldu, hala çok mızmız ama daha iyi anlaşıyoruz :) Bu süreçte hiç evde durmadım, çıktım gezdim, tatile gittim.. Önceki zamanlar gibi değil tabi ki (ki bunu bilererek ve kabul ederek çocuk istiyoruz) o rahatlık kalmadı ama bebek sahibi olmak kendini tamamen eve kapatmak, her şeyden uzaklaşmak değil..

Yani bunu sorgulamak için biraz geç kalmışsın sanki yani konforuna düşkünlüğün ve bebeği ne kadar istediğin ile değişebilir bu husus. Öldürmez bir şey olmaz. Her şey geçiyor aklında güzel sevimli anlar kalıyor. Takılma bu kadar

Yasayip kendiniz tecrube edeceksiniz ama suan hamilesiniz hayati kendinize ziyan etmenin bi anlami yok
Her anin tadini cikarin
oylede olsa boylede olsa bebek buyucek
Tabikide gece uykulariniz bolunebilir veya eskiden istediginiz an istediginiz yere girip cikarken bebekli haliyle zor olacak
Imkansiz bise mi ? hayir!

Evde tek bebekse biraz daha kolay
Benim iki tane birbirine yakin yasta cocuklarim var
Ay 1 cocuk cerezmis diyorum ama bide gel onu bana 1 cocukluyken sor kimbilir nasil zorlandigim oldu

Heleki yardim edecek birileri varsa. Anneniz veya kv arada size yardimci olacaksa tadini cikarin

Saglikla kucaginiza alin bebisinizi :)

Bekar olmak ile evli olmak arasında nasıl bir sorumluluk farkı varsa anne olmak da öyle bişey el artırıyorsun canım anne olarak evet saha fazla iş yükün var ama ona göre de bi güncelleme geliyor insana. Öyle diyenler kendileri çok zorlananlar emin ol gözünde büyümesin hiçbişey evlat sahibi olmak anne olmak emek isteyen şeyler. Yavruna evine emek vereceksin tabiki sadece burda yorulduğunda yardım istemekten çekinme. Mükemmeliyet arama. Herşey zamanla rayına oturcak ve sen yeni hayatına alısıp seveceksin. Özellikle sabah uyandıgında yanında anne diyen bir bebiş ile ağrın bile olsa geçiyor emin ol. Bebeğini kucağına aldıgında ben hiçbişeyi böyle sevmemişim şimdiye kadar diceksin. Ailenle birlikte mutluluklar sana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…