- 17 Mart 2022
- 2.008
- 1.910
- 39
-
- Konu Sahibi scarlett O hara
Bir süre aynen denilen gibi ... Öylede olması gerek . Şimdiden herşeyin bebekden önceki gibi olmayacağını ama bu duruma alisacaginizi ve çok seveceginizi bilin bu zamana kadar zorlanacaginizida bilin. Uyku ilk aylar biraz sabır zorlayıcı bulduğun her fırsatta uyumalisin. Emzirme benim açımdan zorlayiciydi ( meme ucu yarası acısı 2 ay geçmedi yanlış emzirmeden kaynaklı . Tavsiyem emzirme eğitimi alman) bebek doymuyor mama veriyorum süt sagiyorum arttırmak için birde üstüne sezeryan sancısı ,uff benim 3. Bebeğim ve ilk 3 ay yatak odasından çıkamadım. Sonrası sürekli kucak uyumayan ,kimsede durmayan ve sadece emmek isteyen bu şekilde uyumak isteyen bir bebekHanımlar 38 haftalık gebeyim her an doğurabilirim çevremdekiler uykusuzluğa bakımsızlığa hazır ol diyor en ufak birşeyde son kez tadını çıkar bir daha yapamayacaksın diyor yani şunu sormak istiyorum bebek doğunca gerçekten kendimizi mi kaybediyoruz? Mesela şuram ağrıyor yada dün gece uyuyamadım deyince bekle daha cooook uyuamayacaksın gibi yaklaşımlardan bahsediyorum umarım anlatabildim
Bu sekilde konusan insanlara ayar oluyorum. Yaptiklari insanin gozunu korkutmaktan baska.bir sey degil. Hayir efendim, bos yapacagina biraz olsun anneye destek olan yakinlariniz varsa her seyide yaparsiniz, hicbir seyde son olmaz. Ha desteksiz yalniz kalirsanizda bir kac ay zor geciyor yalan yok. Tabi her bebek kendince farklidir dilerim sizin annelik seruveninizde hep kolaylik ve keyifli olur ama elbette zorluklarda olacak kuvvetle muhtemel. Ama bunlar hep bir surectir. Donemsel olarak zorda olacak kolayda. Ama kesinlikle her sey bitti diye bir sey yok.Hanımlar 38 haftalık gebeyim her an doğurabilirim çevremdekiler uykusuzluğa bakımsızlığa hazır ol diyor en ufak birşeyde son kez tadını çıkar bir daha yapamayacaksın diyor yani şunu sormak istiyorum bebek doğunca gerçekten kendimizi mi kaybediyoruz? Mesela şuram ağrıyor yada dün gece uyuyamadım deyince bekle daha cooook uyuamayacaksın gibi yaklaşımlardan bahsediyorum umarım anlatabildim
Ben kendimi kaybetmiştimHanımlar 38 haftalık gebeyim her an doğurabilirim çevremdekiler uykusuzluğa bakımsızlığa hazır ol diyor en ufak birşeyde son kez tadını çıkar bir daha yapamayacaksın diyor yani şunu sormak istiyorum bebek doğunca gerçekten kendimizi mi kaybediyoruz? Mesela şuram ağrıyor yada dün gece uyuyamadım deyince bekle daha cooook uyuamayacaksın gibi yaklaşımlardan bahsediyorum umarım anlatabildim
Herkesin annelige adaptasyon sureci farkli bence. Ben ilk 6 ay cok uykusuz kaldim oglum emzik tutmadi geceleri emzirmekten cok uykusuz kaldim. Bir donem meme reddi yasadik o da zorlu gecti. Dolayisiyla 6 ay biraz kendimi ve evimi ihmal ettim. Esim cok yardimciydi kisa surede toparladim. 6 aydan sonra ben de bebegim de biraz daha palazlandik ve yeni bir duzen kurdum. Hem bebegimin ihtiyaclarini gozetip hem de kendime zaman ayirabilecegim sekilde. Sonrasinda dogum oncesi neysem ayni sekilde kendimle ilgilendim. Tabiki aksamalar oluyor istediginiz seyi ha diyince yapamiyorsunuz cogu zaman ama bu da zamanla duzeliyor. Hic kafanizi bunlarla yormayin. suan oglum 5 yasinda. Saniyorum 1 yasindan bu yana cok zorlaniyorum dedigim bir durumumuz olmadi. Zaman gectikce buyudukce iletisim kurabildikce yani bebeklikten cocuk kivamina geldikce hersey cok daha rahat oluyor. Buyudukce dertleri de buyuyor derler ama katilmiyorum. Oglum buyudukce ben eski moduma geri dondum ve hersey cok daha kolaylasti..Hanımlar 38 haftalık gebeyim her an doğurabilirim çevremdekiler uykusuzluğa bakımsızlığa hazır ol diyor en ufak birşeyde son kez tadını çıkar bir daha yapamayacaksın diyor yani şunu sormak istiyorum bebek doğunca gerçekten kendimizi mi kaybediyoruz? Mesela şuram ağrıyor yada dün gece uyuyamadım deyince bekle daha cooook uyuamayacaksın gibi yaklaşımlardan bahsediyorum umarım anlatabildim
Açıkçası ben doğumdan önce hiç doğum sonrasını kendimi hazırlamamışım, bana böyle konuşan arkadaşlarım vardı hatta sanki dua ediyorlar gibi başıma gelmesini istiyor gibi. Ben yanlış bilgilere sahip olduğum için lohusalık kısmı biraz stresli geçti.Hanımlar 38 haftalık gebeyim her an doğurabilirim çevremdekiler uykusuzluğa bakımsızlığa hazır ol diyor en ufak birşeyde son kez tadını çıkar bir daha yapamayacaksın diyor yani şunu sormak istiyorum bebek doğunca gerçekten kendimizi mi kaybediyoruz? Mesela şuram ağrıyor yada dün gece uyuyamadım deyince bekle daha cooook uyuamayacaksın gibi yaklaşımlardan bahsediyorum umarım anlatabildi