selam canlar...
çok şükür ki zaman buldum da gelebildim topiğe.. genelde telefondan girdiğim için çok fazla geçmişi okuyup cevap falan yazamıyorum. malum şarz olayı.. hemen bitiyo... ama şimdi çocukları uyutup laptopumu açtım ve uzun uzun okuyup yazacam inşallah...
valla nerden başlayacağımı bilemiyorum. öncelikle günün kritiğini yapayım. neler yedim içtim:
SABAH: 2 dilim kepekli ekmek, 1 haşlanmış yumurta, birer salatalık ve domates, 1 tatlı kaşığı kadar bal.
ARA ÖĞÜN: 1dilim karpuz.
ÖĞLEN: yoğurda karıştırdığım haşlanmış bulgur (az tuzlu ve yağsız)
AKŞAM: haşlanmış tavuk göğsü ve salata..
akşam yemeğinden sonra 1 tane kırmızı erik..
SU: 1.5 litre..
SPOR: az sonra yapacağım inşallah, yarım saat pilates..
bende kalori hesabı yapanlardanım. kesinlikle çok işe yarıyor en azından bende.. günlük 1200-1500 kalori arası alırım. tek tek hesaplamam yediklerimin kalorisini ama genel olarak bilirim neyde kaç kalori var, yenmeli mi yenmemeli mi diye... eminim yazacaklarımı sizde biliyorsunuzdur ama ben okuduklarımdan ve duyduklarımdan yola çıkarak bende işe yarayan bilgileri sizinle paylaşmak isterim, belki sizinde işinize yarar..
kalorili şeyleri sabah öğününde yemek gerekli ki akşam yatana kadar vücut onu eritebilsin. sabah kahvaltısını sağlam yaparım bazen yarım ekmek yediğim bile olur. öğlen daha az kalorili şeyler yemeye özen gösteririm ve akşam tabiki çok çok hafif şeyler yemek gerekli; salata gibi, sebze haşlaması gibi yada kalorisi çok düşük şeyler tavuk göğüsü, mantar, semizotu bunlara örnek olabilir.
birde sporun yapılma saatleri vardır. sabah kahvaltı yapmadan ve akşam yatmadan önce yapılmalı ki yediklerimiz vücudumda kalmasın yağa kiloya dönüşmesin diye. ben sanah yapamam ama akşamları mutlaka yaparım.
birde vücudu rejime hazırlamak gerekiyor. yeni başlayanlar için özellikle. ben bu sefer bu yöntemi denedim e işe de yaradığını düşünüyorum. ilk 2 yada 3 hafta sadece diyet yapılmalı. 2-3 haftadan sonra rejime spor eklenmeli. 2-3 haftadan sonra rejim+spora form çayları eklenmeli. ve yine 2-3 haftadan sonra rejim+spor+form çayına mesela sabahları aç karnına ılık limonlu su yada greyfurt suyu yada maydanoz suları vs eklenmeli. bu daha sağlıklı kilo vermemize ve daha da önemlisi verilen kiloların alınmamasını sağlıyormuş. çünkü rejime ve spora alışan vücut bir süre sonra rejiöm bırakıldıktan sonra kendini salıyor ve tekrar kilo almaya başlıyormuş. e bizde 4-5 kilo verince muttlu oluyoruz, kaçamaklarımız artıyor ve verdiğimiz kiloları bir anda geri alıveriyoruz. işte bu aşamalı sistem bu alımlara engel oluyormuş. çünkü vücut alıştıkça kaçamakta yapsan 2-3 haftaya bir her eklediğin etkinlik bu kilo alımlarını engelliyor.
sohbet az konusuna gelince.. bana sorarsanız sohbet olmalı elbette ama daha çok diyet, kalori ve zayıflama konusunda olmalı.. çünkü ben daha önce başka topiklerede takılmıştım. orda havadan sudan işten güçten kaynana görümce dedikodusundan başka bir şey konuşulmuyordu. bu hafta kaç kilo verdin bugun kaç kalori aldın yada yaktın hiç konuşan yok. e bu durumda motive kayboluyor asıl amaç sapıyor, insanlar ne için orda unutuluyor. mesela burdaki arkadaşlık destek çok hoşuma gidiyor, sadece yeme içme ve diyet üzerine. eğer amacım sohbet olsaydı başka topiklere yada sayfalara sitelere giderdim zaten. burdaki günlük yeme içme listeleri, verilen kilolar inanın beni çok motive ediyor, hemde yeni şeyler öğrenmiş oluyorum. mekik programı gibi mesela... daha önce duymamıştım...
ay yoruldum ya yaz yaz.. kafanızı şişirdim.. ben mutfağıma gideyim, yarınki yemeğimi hazırlayayım. sabah yetiştiremiyorum malum
![KK43 :( :(](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk43.gif)
(
öperim herkesi.. iyi akşamlar
![KK3 :3: :3:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk3.gif)