Geniz eti alınacak, sizinki nasıl geçti?

bernaayaz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2019
1.581
1.272
Oğlum 2 buçuk yaşında ama geniz eti apneye neden olduğu için alınacak. Sadece geniz eti olduğundan doktoru çok zahmetsiz olduğunu cumartesi alınsa pazartesi kreşe gidebileceğini söylüyor. Gerçekten bu kadar çabuk mu toparlanıyor çocuk? Ameliyat sonrası ne gibi şeyler yaşadınız? bir de ameliyata girerken çıkarken çocukta travma olmaması için neler yaptınız? durumu nasıl anlattınız?

Oğlum 2 buçuk yaşında ama geniz eti apneye neden olduğu için alınacak. Sadece geniz eti olduğundan doktoru çok zahmetsiz olduğunu cumartesi alınsa pazartesi kreşe gidebileceğini söylüyor. Gerçekten bu kadar çabuk mu toparlanıyor çocuk? Ameliyat sonrası ne gibi şeyler yaşadınız? bir de ameliyata girerken çıkarken çocukta travma olmaması için neler yaptınız? durumu nasıl anlattınız?
2.5 küçük değil mi gene de doktor daha iyi bilir.
Benim oğlumun 5 yaşında alındı geniz eti. Sabah ameliyat oldu akşamına çıktık hastaneden. Ameliyathaneye girerken korktuğu için çok ağladı, ameliyat çıkışıda narkoz. Etkisi ile çok ağladı ama ağrı sancı hiç bir şey yoktu. Ağzını bi aletle açtıkları için dudakları şişti başkada bir şey yok

2.5 küçük değil mi gene de doktor daha iyi bilir.
Benim oğlumun 5 yaşında alındı geniz eti. Sabah ameliyat oldu akşamına çıktık hastaneden. Ameliyathaneye girerken korktuğu için çok ağladı, ameliyat çıkışıda narkoz. Etkisi ile çok ağladı ama ağrı sancı hiç bir şey yoktu. Ağzını bi aletle açtıkları için dudakları şişti başkada bir şey yok
Küçük tabi ama boy uzaması yavaşladı ve sürekli hasta. Anladığım kadarıyla bu ameliyatı 2 yaşından sonra yapıyorlar. Ben de en çok ameliyata girmeden önceki korkudan endişe ediyorum :KK43: Ameliyat sonrası bir süre okula gitmesin dedi mi doktorunuz? İlk 2 gün özel bir diyeti oldu mu?

Küçük tabi ama boy uzaması yavaşladı ve sürekli hasta. Anladığım kadarıyla bu ameliyatı 2 yaşından sonra yapıyorlar. Ben de en çok ameliyata girmeden önceki korkudan endişe ediyorum :KK43: Ameliyat sonrası bir süre okula gitmesin dedi mi doktorunuz? İlk 2 gün özel bir diyeti oldu mu?
Hayır diyet vs olmadı, ertesi gün normal hayatına devam ediyor zaten.
Benim oğlumda sürekli hastaydı geniz eti yüzünden 3 gün hasta 2 gün okula giderdi o derece. Dediğin gibi kilo da zor alıyordu. Geçmiş olsun inşallah

Geçmiş olsun hiç korkmayın. Benim oğlum da 3,5-4 yaş civarı olmuştu. ameliyattan çıkınca narkoz etkisiyle biraz ağlamıştı, dondurma yediriyorlar hemen ağlaması geçmişti :) hastaneden eve gelince de hiç bişey olmamış gibi oyuncaklarının başına oturmuştu hemen

Merhaba, öncelikle çok geçmiş olsun 🙏 bugün itibarıyla kontrole gittiğimizde bize de doktor geniz etinin alınması gerekiyor dedi. Kızım daha 2 yaşına 1 hafta sonra girecek, daha önce de kalp ameliyatı geçirdiği için bu “ameliyat” lafı beni çok geriyor. Bir de doktorun herhangi başka bir tedavi önermeden direkt ameliyat demesi beni şüphelendirdi, başka bir doktora daha gideceğiz daha sonra. Peki sizin oğlunuz ilaç tedavisi falan gördü mü öncesinde?

Merhaba, öncelikle çok geçmiş olsun 🙏 bugün itibarıyla kontrole gittiğimizde bize de doktor geniz etinin alınması gerekiyor dedi. Kızım daha 2 yaşına 1 hafta sonra girecek, daha önce de kalp ameliyatı geçirdiği için bu “ameliyat” lafı beni çok geriyor. Bir de doktorun herhangi başka bir tedavi önermeden direkt ameliyat demesi beni şüphelendirdi, başka bir doktora daha gideceğiz daha sonra. Peki sizin oğlunuz ilaç tedavisi falan gördü mü öncesinde?
Benim kardeşim ilaç tedavisi gördü. Bana kalırsa bir işe yaramadı. Doktor ameliyata gerek yok dedi sonra. Ama biz şimdi tekrar doktora gideceğiz bir kaç ay sonra çünkü sürekli hasta oluyor ve çok rahatsız ediyor. Sizin çocuğunuzun yaşı çok küçükmüş başka doktor belki ilaç ile tedavi eder.

Benim kardeşim ilaç tedavisi gördü. Bana kalırsa bir işe yaramadı. Doktor ameliyata gerek yok dedi sonra. Ama biz şimdi tekrar doktora gideceğiz bir kaç ay sonra çünkü sürekli hasta oluyor ve çok rahatsız ediyor. Sizin çocuğunuzun yaşı çok küçükmüş başka doktor belki ilaç ile tedavi eder.
Alerjisi var mı peki kardeşinizin?

Geçmiş olsun hiç korkmayın. Benim oğlum da 3,5-4 yaş civarı olmuştu. ameliyattan çıkınca narkoz etkisiyle biraz ağlamıştı, dondurma yediriyorlar hemen ağlaması geçmişti :) hastaneden eve gelince de hiç bişey olmamış gibi oyuncaklarının başına oturmuştu hemen
Pekii ameliyatın faydası oldumu sizce daha sonra hastalık ve gelişim açısından, benımde 4.5 yasında bir oğlum var genız etı var ve sık hasta oluyor bu sene

Benim oğlumda da geniz eti var ve geniz etiyle beraber doğdu . Doğduğundan beri vardı büyümesini bekledik , şuan bir yaşına bir ay var . Kan değerleri düşük çıktı , kan şurubu kullanıyoruz inşallah yükselsin değerleri hemen ameliyat olacak , kurtulacak .
Sakın endişe edip evhama kapılmayın , bakın benim oğlum daha küçük ama artık mecburi olması gerekiyor , sağlığı için .

1 hafta sonra girecek, daha önce de kalp ameliyatı geçirdiği için bu “ameliyat” lafı beni çok geriyor. Bir de doktorun herhangi başka bir tedavi önermeden direkt ameliyat demesi beni şüphelendirdi, başka bir doktora daha gideceğiz daha sonra. Peki sizin oğlunuz ilaç tedavisi falan gördü mü öncesinde?
Nazoster kullandı 45 gün. Bu tedaviyi veren çocuk doktoruydu. Bu tedavi bittikten 1-1,5 ay sonra gittiğimiz uzman doktor ameliyat dedi ve geniz eti %90 kapatıyor, %70 olsaydı ilaç denerdik dedi. İkinci doktora da gittik tabi. O yaz döneminde hastalık azalacağı için önümüzdeki 6 ayı bekleyebileceğimizi, büyüklüğün %80 olduğunu söyledi. Yine ilaç tavsiye etmedi. Belki sizin çocuğunuzun geniz eti de bir seviyeden büyük olduğu için ilaçtan bahsetmemiştir. İkinci görüş alın tabi.

Geniz eti ameliyatı ile kalp ameliyatının eziyeti aynı olmaz diye tahmin ediyorum. Oğlum cuma günü ameliyat oldu. Hafta sonu zor geçti çünkü iştahsızdı, ameliyata girip çıkması moralini bozmuştu, aksiydi. Açlık daha aksilik ve sinirlilik yaptı. Damla, sprey, şurup diye sürekli inatlaşmak da eklendi. Dün biraz toparlandı. Bugün daha da iyi.

Pekii ameliyatın faydası oldumu sizce daha sonra hastalık ve gelişim açısından, benımde 4.5 yasında bir oğlum var genız etı var ve sık hasta oluyor bu sene
Ben de merak ediyorum. Doktor horlama ve iştahsızlık ameliyattan sonra artar 2 hafta sonra geçer dedi. Ama büyümesine, hastalanma sıklığına ne etkisi olacak merak ediyorum. kuzularinannesi kuzularinannesi Aycoregi1 Aycoregi1

Ben de merak ediyorum. Doktor horlama ve iştahsızlık ameliyattan sonra artar 2 hafta sonra geçer dedi. Ama büyümesine, hastalanma sıklığına ne etkisi olacak merak ediyorum. kuzularinannesi kuzularinannesi Aycoregi1 Aycoregi1
horlaması kesilmişti oğlumun. İştahsızlık konusunda da kesinlikle faydası öncesinde aç geziyordu resmen kreşe gittiği dönemde

N’aptınız son durum ne? Benim kızımda da aynı sorun var.
Kızımın horlaması burun tıkanıklığı geçti şu an için ameliyat konuşulmuyor, sanırım alerjik rinit var kızımda çünkü alerji ilaçları kullanıyor allerset ve dalman sprey. Açıkçası ilaçlar mı etkiledi kendi kendine mi geçti bilinmiyor ama şu an çok iyi. Doktora alerji konusunda ısrar etmeseydik şimdiye ameliyat etmişti sanırım 🤦‍♀️ bazen de para için etmek istiyorlar diye düşünüyorum

X