merhaba arkadaslar. genital sigil genelde cinsel yolla bulasan bir hastaliktir. esimde de cikti biz birsey düsünmeyerek doktora gitmedik. sonra cok fazla büyüyünce esim doktora göründü ve sigil oldugu tespit edildi ama aradan nerdeyse 1 yil gecmisti. bende internette arastirdim biraz cinsel yolla deyince, dedim nerden kapti bunu. kac senedir evliyiz ve genelde ortaya cikma süreci bazi hastalarda 1 yili bulabiliyormus bazilarinda ise vücutta kalabilirmis belirti vermeden.
esleriniz ile konusun bu konu hakkinda. nerden kapmis olmasi sonucta sizi de ilgilendiriyor, kadinlarda gebeligi bile engelleyen bir hastalik üstelik gebelik esnasinda cocuga bile gecebilirmis. genelde erkekler zaten esini aldatsada veya bekarken cok kadin ile beraber olunca sanmiyorum kondom kullanacaklarini cok tedbirsiz ve sorumsuz davraniyorlar bence. allah korusun bende o zamanlar hamileydim bu durum ortaya cikinca cok sasirdim. gecen sene jinekologa gidip bende olup olmadigini test ettirdik. test sonuclarin gelmesi biraz uzun sürdü. hpv yani rahim agzi kanserini de tetikleyebilen cins sigil bunlar. rahim agzi kanserine ve bir kac daha bilinen sigile karsi bir asi yaptirdim, 3 doz dan olustu, maliyeti biraz yüksek ama degdigine inaniyorum. bu arada ben temiz ciktim cok sükür. esim lazer ile yok etmek istedi ancak bulundugumuz ilde lazer ile calisan doktor olmayinca pedophyllin diye bir ilac ile tedavi oldu. normalda bu ilaci doktor uygulamasi gerekiyor, dikkat edilmezse etraftaki deriyi bile delebiliyor, cok agresif bir ilac. esim kürdana az birsey aldi ve nokta nokta sigilin üzerine batirdi. cok yandigini söyledi.
aklima takilmiyor degil, esim is yerinde tuvalet vs. bulasmis desede insanin aklinda soru isareti kaliyor, doktorda zaten böyle bulasmasi cok az bir opsiyon oldugunu söyledi cünkü o virüs hava ile temasta uzun süre yasayamiyormus, cinsel temas ve nemli ortamlarda ürüyormus (genital bölge). simdi ikinci cocuk icin plan yaparken tekrar test yaptirmak istiyorum.
bekarlara da tek sözüm, erkek ne kadar diretsede kondomsuz iliskiye girmeyin, tamam bu sigil cok illet birsey kondomun kapsamadigi alanlara da bulasabiliyor ama riski göze almayin derim.
herkese saglikli günler dilerim.