Arkadaşım banada bir sene önce sarmıştı bu illet.Allaha şükür ki kurtuldum. Üniversite okurken sağlıklı beslenemiyordum birde o zamanlar jiletle alıyordum o bölgemi. Sana tavsiyem bir jileti bikaç defa kullanma. Ve cinsel ilişkiyle de alakalı olabilir. Çünkü sürtünme yolu ile bile geçebiliyor.Dudağımızda uçuk çıkar ya,aynı virüsle alakalı birşey bu. Dudağı uçuklu biriyle öpüşürsün bi bakmışsın artık hpv lisin.Genital bölgeni sabun yada duş jeliyle değil,genital bölge temizleyiciyle yıka.Neyse ,bir taneyle başladı bu benim genital bölgemde.Sivilce sandım baktım et gibi bişey.Doktora gittim( birde çok sıkıntılı bir hastalıktır her doktora gidişimde yüzüm kızarırdı) Yakıcaz dedi doktor o bir tane siğili yaktı. Kurtuldum derken belki 5-6 taneye çoğaldı. Hergün çoğalıyodu diyebilirim. Gün geçtikçe 25e çıkmıştır. Sonra özel bi hastaneye gittim,orada da yakıcaz dedi. Genital bölgeme bikaç iğne vurup hepsini yaktı. Tabi bu kadar basit değil çok sıkıntılı anlar geçirdim. Bikaç gün tuvaletimi yapamadım.Her gece pansuman yapıyordum. Ve her gece ağlayıp aynayla bakıyodum oraya. İz kalıcakmı diye. Ama sakın sıkıntı yapma,Allaha dua et. Sabır et.Bigün geçiceğini unutma. Derim iyileştikten sonra Sebamed genital bölge temizleyici kullandım hep.
Tam geçti dediğim sırada en başa sardı.1 tane 2 tane derken 20yi buldu yine. Sıkıntı yaptıkca boyutu daha da büyüyodu sanki siğillerin. En son yine bir hastaneye gittim ne yapılması gerekiyosa yapın dedim. Doktorum ameliyatla alıcaz dedi.Yani diğer doktorlar sadece uyuşturarak yaktılar. Ama bu doktor narkoz vericez hiçbişey anlamıcaksın dedi. Sonrasını hatırlamıyorum zaten. Ameliyattan sonra yine 2hafta kadar pansuman yaptım hep. Oturamıyordum bile. Psikolojim altüst olmuştu,bu olaydan sonra kurdeşen oldum hatta. Tüm vucudum kaşınıyodu falan birde onu atlattım.
Demem o ki,psikolojin de çok önemli. Ben çok sıkıntı yaptım bu hastalık karşısında aman sen yapma. Kurtulucam diye düşün. Ne gerekiyosa da yaptır. Biraz para harcıcaksın ama sağlık bu...