• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Genital bölge dıs dudakta beze gibi sislik ve ağrı

nurtenggggg

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2025
38
4
1
29
Genital bölgemde dün akşam fark ettim genital bölgenin dış dudakta beze gibi şişlik var 2 cm kadar var beze olan kısım , diger tarafina gore baya fark edilir şekilde şişti ağrı da veriyor kıpırdadıgım zaman ne olabilir sizce

Galiba bartolin kisti. Benim de bu hafta başında oldu şimdi indi. Sıcak su tuttum her duşta, sıcak su torbası koydum, gece çamaşırsız yattım geçti. Ben hamileyim kilo alımından sonra dar gelen çamaşırlarım sebep oldu diye düşünüyorum. Bu dediklerimi yapın eğer geçmezse doktora görünün.

Galiba bartolin kisti. Benim de bu hafta başında oldu şimdi indi. Sıcak su tuttum her duşta, sıcak su torbası koydum, gece çamaşırsız yattım geçti. Ben hamileyim kilo alımından sonra dar gelen çamaşırlarım sebep oldu diye düşünüyorum. Bu dediklerimi yapın eğer geçmezse doktora görünün.
O biraz daha vajina girişine yakın oluyor sanırım benimki yukarıda üçgen bölgenin dudak kısmında nohut gibi oldu top gibi dün aile hekimine gittim ama oda bakmadan benim tarifimle krem yazdı 2 tane ama öncesinde sıkarsan daha iyi olur dedi beyaz baş gösterince sıkıp içini boşaltıp surmemi tavsiye etti sıkmam dersen de sür ama içini boşaltmakta fayda var dedi

O biraz daha vajina girişine yakın oluyor sanırım benimki yukarıda üçgen bölgenin dudak kısmında nohut gibi oldu top gibi dün aile hekimine gittim ama oda bakmadan benim tarifimle krem yazdı 2 tane ama öncesinde sıkarsan daha iyi olur dedi beyaz baş gösterince sıkıp içini boşaltıp surmemi tavsiye etti sıkmam dersen de sür ama içini boşaltmakta fayda var dedi
Elimle dokununca ağrı yapıyo hatta evde fucidin vardı onu sürüyorum ilaç olarak ne verdi size

Bir iki sene önce bende de olmuştu. Kıl dönmesi gibi bir şey sanırım. Sıkmıştım ben içinden sarımtırak şeffaf sıvı çıkmıştı sonra geçmişti. Küçük bezelye gibi bir şeydi

Peki böyle şey tarafında mı? Hani iç çamaşırı lastiğinin değdiği yerler. Eğer öyleyse kıl dönmesidir doktorun dediği gibi. Verdiği kremin adı ihtiyol mu?

Aynı yerde şuan benim de var dokununca ağrı yapıyor uç vermeyen sivilce gibi nedir bu anlamadım
Böyle cok afedersin dudak kısmından içine doğru bakıyordu bugün biraz beyaz başı vardı uğraştım biraz olmadı sonra bezi sıcak suyla ıslatıp pansuman yapar gibi üzerine sürdüm sonra biraz yumuşadı sanırım sıktım.icinden yeşil irin çıktı sonra da kanadı antibiyotikli kremi sürdüm

Peki böyle şey tarafında mı? Hani iç çamaşırı lastiğinin değdiği yerler. Eğer öyleyse kıl dönmesidir doktorun dediği gibi. Verdiği kremin adı ihtiyol mu?
Yok orta kisim dudağın olduğu kısmdan içe doğru büyümüştü bugün biraz baş gösterdi sıcak suyla pansuman yaptım yumuşadı biraz sıktım yeşil irin çıktı krem sürdüm insallah biraz önce gecer

Elimle dokununca ağrı yapıyo hatta evde fucidin vardı onu sürüyorum ilaç olarak ne verdi size
Benim krem yoktu hatta burda okudum birkaç krem ismi buldum internetten eczaneden almak için ama reçetesiz verilmiyormus aile hekimine gittim oda bakmadan yazdı baktım içine kıl kökü iltihabı flaan yazıyordu antibiyotikli krem yani hepsi olur bence ama doktor bana sıkıp içini boşaltmaya çalış dedi sonra sür dedi yoksa iltihap içine geri gidiyormus içerken bisey atmak istiyor ya onu çıkarsan iyi olur dedi

Aynı yerde şuan benim de var dokununca ağrı yapıyor uç vermeyen sivilce gibi nedir bu anlamadım
Kıl kökü iltihabı ama artık en büyüğü gibiydi benim internetten araştırdım da karbonkül yani bizim bildiğimiz çıban ilk defa gördüm bende daha önce hiç yaşamamıştım

Yok orta kisim dudağın olduğu kısmdan içe doğru büyümüştü bugün biraz baş gösterdi sıcak suyla pansuman yaptım yumuşadı biraz sıktım yeşil irin çıktı krem sürdüm insallah biraz önce gecer
Geçmiş olsun can sıkıcı olabiliyor o bölgedeki herhangi bir değişiklik.

arkadaşlar bartholin kisti vajina içinde yerleşimli ve bartholin bezlerinin problemi olarak yaşanır. dış dudak bölgesinde tarif ettiğiniz seylerse muhtemelen bildiğiniz sivilce yani follikulit denen durum. Jilet lazer vb. durumda folikjllere yerleşen enfeksiyon etkenlerinin yarattığı durum. Antibakteriyel kremleri kadın dogum ya da dermatolojiye yazdirabilirsiniz hemen geçer

arkadaşlar bartholin kisti vajina içinde yerleşimli ve bartholin bezlerinin problemi olarak yaşanır. dış dudak bölgesinde tarif ettiğiniz seylerse muhtemelen bildiğiniz sivilce yani follikulit denen durum. Jilet lazer vb. durumda folikjllere yerleşen enfeksiyon etkenlerinin yarattığı durum. Antibakteriyel kremleri kadın dogum ya da dermatolojiye yazdirabilirsiniz hemen geçer
Peki ben hamileyim istesem yazar mı doktor? Ben yazmaz diye hiç sormadım bile kendiliğinden indi zaten. Bartolin kisti olduğunu düşünüyorum Google görsellerden bakınca yeri aynı.

Back