- 27 Ağustos 2010
- 30
- 15
Anneler,anne adayları ve hanımlar hikayem biraz uzun öncelikle herkese sağlıklı günler dilerim. Ben 2015 senesinde ilk hamileliğim de bebeğime 4. Ayda enfolsel ve onfolosel teşhisi konulup yaşamla bağdaşmadığı için sonlandırıldı.karın duvarı açık Ensee’de şişlik ve kalp göbek hizasında idi.göğüs kafesi dışında idi organlar... aynı zamanda pcos lu olduğum için geç gebe kalıyorum. 2016 senesinde rahim kalp şeklinde ve perde var diye histereskopi ve laproskopi oldum. İkinci gebeliğimi riske atmamak için ameliyat oldum.. 2017 ekim ayında hamile olduğumu öğrendim bu sefer herşey güzel olacak derken 14. Haftamda su azalması başladı. Buraya çok yazmıştım belki beni hatırlayanlar olur. Su azlığı dıştan değil içerden bebekten kaynaklanıyor dediler. Kromozom bozukluğu dediler. 16. Haftamda hiç su kalmadığı için amniosentez bile yapmadılar . Cvs yani bebeğin plesantasın dan doku aldılar. Böylece bebeğimin hem cinsiyetini hem de kromozom bozukluklarını taşımadığını öğrendim . Umutlandık çünkü su dışarı gelmiyordu belki ilerleyen zamanlarda su artar dedim ve öylede oldu azalma durdu sabit kaldı suyu 20. Haftamıza kadar ama hala su çok azdı. Bu arada kol ve bacaklar kısa dediler . Kardiyomegali kalp büyümesi var dendi.. Ankara’da birçok Prof Perinatolog a gittim hepsi kromozom genetik dediler ama testler hep temiz çıktı . 21. Haftamda kızımın kalbi durdu normal Doğumla aldılar çapa tıp fakültesinde. Eşi düşmeyince küretaj yaptılar anestezisiz !!!!çok çok zordu hala kendimi toparlayamadın. Çektiğim acılar yetmiyormuş gibi.. bebeği alıp genetiğe götürdük major birşey bulunmadı. Array yani mikroskopla görünmeyen sendromlar araştırıldı bebekte oda temiz .. eşim ve benim kromozomlarımıza bakıldı onlarda temiz !!!Bu arada eşimle akrabalığı bırakın farklı memleketlerdeniz.. Tüm herşey temiz olmasına rağmen bize hala genetik diyorlar .. iskelet displazisi hastalığından şüpheli çapa.. fakat ilk bebek ve ikinci bebek problemleri farklı .. Tanı koymadan 3. Bebeği yapmayın diyorlar. Kan pıhtılaşma testlerim heniz çıkmadı fakat pıhtılaşma düsüğe sebep olur anormaliye sebebiyet vermez diyorlar .. şimdi TEK GEN hastalığı üzerinde duruyorlar bizden ekzom taraması istediler Türkiye de Yok. Maliyetli bir test !!! Allah aşkına böyle birşey başına gelen var mı ?? Beni mi buldu bu ? Benim sağlıklı bebeğim olmayacak mı ? Herkes bi iki sene dinlen kendine gel diyor ama üst üste kayıp yaşayınca daha büyük ve arzu ile istiyor insan bebeği olmasını.. Tüm kromozom testleri temiz çıkıp ekzom yaptıran var mı ?? Yada ekzom testinde birşey çıkan ?? Nerede yapıldı ? Ben miyim gerçekten tek başına ? Yanlız mıyom ? İnterneten böyle bir durum başına gelen var mı burada hiç okumadım bile. Akraba olup sağlılklı çocuğu olanlar varken çok gücüme gidiyor.. 3 senedir hastanelerdeyiz tüm testler temiz çıkmasına rağmen hala ısrarla genetik diyorlar . Cesaretim Yok artık umudum tükendi. Lütfen ekzom testi yaptıran varsa Benimle iletişime geçsin veya üst üste sorunlu gebelik geçirenler üst üste Anomalili bebeği olanlar .. lütfen iletişime geçelim . Birbirimize belki destek moral Oluruz .. lütfen okumadan geçmeyin belki bi faydanız olur belki duyduğunuz birşey vardır . Bu konuda çok yanlız kaldım... hepinize sevgiler..