- 30 Haziran 2022
- 2.597
- 4.140
- 63
- Konu Sahibi enteldantell
-
Evet 10 yumurtadan 4ü sağlam çıkmıştı, 2sini transfer ettiler, diğer ikisini dondurdum ama sonra bozdurdum gerrk kalmadı:)))İki farklı embriyo transfer edildi o zaman size, doğruduro daha güzel bence
MaşAllahEvet 10 yumurtadan 4ü sağlam çıkmıştı, 2sini transfer ettiler, diğer ikisini dondurdum ama sonra bozdurdum gerrk kalmadı:)))
Normalde bekleyecektik ilerde lazım olur diye ama bir yıl sonra tekrar hamile kalınca bozdurdum gitti:)))MaşAllahAyy ben de bazen düşünüyorum iki çocuğum olsa diğer 3 embriyomu nasıl imha ettireceğim kıyamam ki hepsini de doğuramam, o kısmı da zormuş…
Normalde bekleyecektik ilerde lazım olur diye ama bir yıl sonra tekrar hamile kalınca bozdurdum gitti:)))
O anlık sinirle yanlış yazmışım :) sperm dna hasar testi diye söylemiştim doktora. Genetik testine değinemedim bile doktor öyle söyleyince.ismi dna hasar testi değil ama.
genetik test ve sperm dna testi yaptırmak istiyorum deseydiniz keşke.
üzüldüm doktorlar zıtlaşmanıza.,
doktorlar da bir ilginç.
sertlemeye ne gerek var.
anlayışsız doktor hepten tedavi sürecini etkiliyor zatenO anlık sinirle yanlış yazmışım :) sperm dna hasar testi diye söylemiştim doktora. Genetik testine değinemedim bile doktor öyle söyleyince.
Orada beklerken doğum hastaları geldi yanında eşleri, yüzleri heyecan tatlı bir tebessüm. Bİr yandan nts odasından gelen sesler... Allah' ım diyorum ben yaşayabilecek miyim bu duyguyu ? Doktor odasına girmeden bir duygusallık çökmüştü zaten, odadan çıktıktan sonra yolu ağlaya ağlaya bitirdim. -ki zor ağlayan biriyimdir sulu gözlü değilimdir- Bu süreç çok zormuş gerçekten. Rabbim kimseyi bekletmesin.anlayışsız doktor hepten tedavi sürecini etkiliyor zaten
hasta tabiki aklındaki soruları soracak,kafası karışık,psikoljisi alt üst insana bir de böyle yaparsan ne olur
doktor sabırla anlatmalı, doktor diye yüzde yüz herşeyi kabullenecek değilizki.
benim babama da profun biri 6 aylık ömrü var dedi,başka doktora gitti 14 yıl yaşadı
doktorlara saygı duyuyoruz ama ben hemen tek doktora güvenip de hareket etmyorum açıkçası
zor tabiki zor olmazmıOrada beklerken doğum hastaları geldi yanında eşleri, yüzleri heyecan tatlı bir tebessüm. Bİr yandan nts odasından gelen sesler... Allah' ım diyorum ben yaşayabilecek miyim bu duyguyu ? Doktor odasına girmeden bir duygusallık çökmüştü zaten, odadan çıktıktan sonra yolu ağlaya ağlaya bitirdim. -ki zor ağlayan biriyimdir sulu gözlü değilimdir- Bu süreç çok zormuş gerçekten. Rabbim kimseyi bekletmesin.
Merhaba, ne güzel bir konuya değişmişsiniz, teşekkürler... Ben geçen yıl Amerikan Hastanesinde Aylin Pelin Çil'de tedaviye başladım. 41 yaşındayım 4 adet 5. gün embriyomuz oldu. İlk başta pgt istiyorum dedim, ancak doktor pgt sırasında embriyoların zarar gördüğünü ileri sürerek beni pgt ye göndermemeye ikna etti. Bana rahim filmi bile çektirmedwn 2 transfer yaptı.. Negatif... Sonunda sağlığım ve psikolojim bozuldu... Dünyanın parası çöpe gitti... ve doktor extra hiç bir tetkik yapmadan 3. transferi yapmak için beni ikna etmeye çalıştıGüzel anne adayları ,bir süredir tüp bebek süreçleriyle ilgili konulara denk geliyorum
yıllar önce benim de çok zor bir sürecim olmuştu.
gitmdiğim doktor kalmamıştı
sebepsiz interfilite denmişti ama çocuk sahibi bir türlü olamıyordum
genel geçer yapılan testlerin dışında bu ikisine de baktırın lütfen.
en sonunda gittiğim bir tüp bebek merkezinde genetik test ve eşimin sperm dnasına bakıldı ve asıl sorun ortaya çıktı.
bende mozaik turner sendromu varmış, yumurtalarımın hiçbiri sağlıklı çıkmıyormuş, bu sebeple döllenme olmuyor, olsa da düşer ya da sakat olur dediler.
4 yıl sonunda PGT yöntemi ile çocuk sahibi oldum.
okuduğum kadarı ile evlat isteyen anne adaylarına bu testler ya yapılmıyor ,ya bilerek yapılmıyor ticari amaçlı!!
sonra ne oluyor,başarısız tüp bebek tedavileri, harcanan emek ,psikolojik sıkıntı ve maddi zarar.
lütfen tüp bebek sürecinde bu testleri yaptırın.
konu açma sebebim hem bu testlerin yapılma oranını belirlemek .ki,sizler de bunu görün.
hem de farkındalık oluşturmak.
bu süreci bilen biri olarak,sağlıcakla yavrularınızı kucağınıza almanızı diliyorum
haydi ankete canlar... tık tık..
Ya işte tüp bebek tam ticari ranta dönüştü malesef.Merhaba, ne güzel bir konuya değişmişsiniz, teşekkürler... Ben geçen yıl Amerikan Hastanesinde Aylin Pelin Çil'de tedaviye başladım. 41 yaşındayım 4 adet 5. gün embriyomuz oldu. İlk başta pgt istiyorum dedim, ancak doktor pgt sırasında embriyoların zarar gördüğünü ileri sürerek beni pgt ye göndermemeye ikna etti. Bana rahim filmi bile çektirmedwn 2 transfer yaptı.. Negatif... Sonunda sağlığım ve psikolojim bozuldu... Dünyanın parası çöpe gitti... ve doktor extra hiç bir tetkik yapmadan 3. transferi yapmak için beni ikna etmeye çalıştı
Bu hastanenin soygun yeri olduğunu anladım, geç de olsa!
Şimdi Trabzon Karadeniz Medical de başladık, ilk iş olarak eşimden sperm dna fragmantasyonu testi istediler... Ve dr gelişecek olan embriyoların yaşım gereği pgt ye gitmesi gerektiğini vurguladı... Bakalım, yeni sürecimizde adım adım gideceğiz! İnşallah sonu güzel olur:)
Amin sağlıkla İnşallahYa işte tüp bebek tam ticari ranta dönüştü malesef.
İşi tam olarsk bilrn, uygulayan ya da etik hareket edeni bulmak çok zor.
Biz ilk aşamada çok şükür doğru insana denk geldik ve ilk tüp bebeğim ikiz olarak tuttu bi de. Embriyolar zarar görmüş olsa idi iki tane üstün zekalı ikiz çocuğum olmazdı:) zaten böyle bir durum olsa bu riski alıp kimse bunu yapmaz.
İnş pgt yöntemi ile hamile kalırsınız.
Bu arada tica ederim.
Burayı okuyan tüm anne adaylarının hamile kalmasını yürekten diliyorum.
Amin.Amin sağlıkla İnşallahAllah sizin de evlatlarınıza sağlıklı uzun ömür versin
Merhaba,benimde kızımda amh 0,03 olunca genetik test yaptılar frajil x taşıyıcısı çıktı,21 yaşında bekar,ilk adet düzensizliğinde dr a gittik,şimdi ilk opu su olacak,sadece 1 yumurta var,ileride pgt tapması gerekecek,bence de genetik çok önemliGüzel anne adayları ,bir süredir tüp bebek süreçleriyle ilgili konulara denk geliyorum
yıllar önce benim de çok zor bir sürecim olmuştu.
gitmdiğim doktor kalmamıştı
sebepsiz interfilite denmişti ama çocuk sahibi bir türlü olamıyordum
genel geçer yapılan testlerin dışında bu ikisine de baktırın lütfen.
en sonunda gittiğim bir tüp bebek merkezinde genetik test ve eşimin sperm dnasına bakıldı ve asıl sorun ortaya çıktı.
bende mozaik turner sendromu varmış, yumurtalarımın hiçbiri sağlıklı çıkmıyormuş, bu sebeple döllenme olmuyor, olsa da düşer ya da sakat olur dediler.
4 yıl sonunda PGT yöntemi ile çocuk sahibi oldum.
okuduğum kadarı ile evlat isteyen anne adaylarına bu testler ya yapılmıyor ,ya bilerek yapılmıyor ticari amaçlı!!
sonra ne oluyor,başarısız tüp bebek tedavileri, harcanan emek ,psikolojik sıkıntı ve maddi zarar.
lütfen tüp bebek sürecinde bu testleri yaptırın.
konu açma sebebim hem bu testlerin yapılma oranını belirlemek .ki,sizler de bunu görün.
hem de farkındalık oluşturmak.
bu süreci bilen biri olarak,sağlıcakla yavrularınızı kucağınıza almanızı diliyorum
haydi ankete canlar... tık tık..
Merhaba pgt nizi hangi lab da yaptılar. Bende 3 embriyomu pgt ye göndersim üçü de bozuk geldi ve dr larda kendi arasında ikiye bölünmüşler pgt embriyoya zarar veriyor ve vermiyorl diyenler. Sanırım embriyolpg ve pgt yapan lab çok önemli ve değerli.Ya işte tüp bebek tam ticari ranta dönüştü malesef.
İşi tam olarsk bilrn, uygulayan ya da etik hareket edeni bulmak çok zor.
Biz ilk aşamada çok şükür doğru insana denk geldik ve ilk tüp bebeğim ikiz olarak tuttu bi de. Embriyolar zarar görmüş olsa idi iki tane üstün zekalı ikiz çocuğum olmazdı:) zaten böyle bir durum olsa bu riski alıp kimse bunu yapmaz.
İnş pgt yöntemi ile hamile kalırsınız.
Bu arada tica ederim.
Burayı okuyan tüm anne adaylarının hamile kalmasını yürekten diliyorum.
Ankara genart, aysun hoca ve volkan baltacı.Merhaba pgt nizi hangi lab da yaptılar. Bende 3 embriyomu pgt ye göndersim üçü de bozuk geldi ve dr larda kendi arasında ikiye bölünmüşler pgt embriyoya zarar veriyor ve vermiyorl diyenler. Sanırım embriyolpg ve pgt yapan lab çok önemli ve değerli.
Beni de göndermediler gerek yok dediler enim bir boş gebelik bir de dış gebeliğim var Genetik testte kendim gittim ve annemin defalarca düşük yaptığını söyledim genetik testi ve enfeksiyon bölümünde de nfeksiuon testlerime bakıldı sonuç Çıkmadı henüz Allah yardımcımız olsunBugün doktora gittim, dna hasar testi yapılmadan ilaç vs tedaviye başlamak istemiyorum dedim. Ters tepki aldım kendisinden. DNA hasarı gebeliğe engel değilmiş, onlar para tuzağıymış aynen böyle söyledi. tekrar kendisine gitmeyi düşünmüyorum. Ama bu testi yaptıracağız, sonra aklımızda birkaç doktor var.
Merhaba, benim iki kere sağlıksız gelmişti üçüncü gönderdiğim embriyo sağlıklı geldi. Her opuda bir embriyo elde edildi.Pgt en başta kötü çıkıp sonra iyi çıkan var mı aramızda
Umut var yani inşallah benim de sağlıkli gelir bu sefer, daha opu olmadı 2 aydir vitamin kullaniyorumMerhaba, benim iki kere sağlıksız gelmişti üçüncü gönderdiğim embriyo sağlıklı geldi. Her opuda bir embriyo elde edildi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?