• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Genetik test ve sperm dnası.

Tüp bebek sürecinde genetik test ve sperm dna sına baktırdınız mı?

• genetik test bakıldı

OY: 11 50,0%
  • sperm dnası bakıldı

OY: 0 0,0%
  • ikisi birden bakıldı

OY: 4 18,2%
  • hiçbiri yapılmadı

OY: 9 40,9%

• Ankete Katılan
    22
  • Anket Kapalı .
Güzel anne adayları ,bir süredir tüp bebek süreçleriyle ilgili konulara denk geliyorum
yıllar önce benim de çok zor bir sürecim olmuştu.
gitmdiğim doktor kalmamıştı
sebepsiz interfilite denmişti ama çocuk sahibi bir türlü olamıyordum
genel geçer yapılan testlerin dışında bu ikisine de baktırın lütfen.
en sonunda gittiğim bir tüp bebek merkezinde genetik test ve eşimin sperm dnasına bakıldı ve asıl sorun ortaya çıktı.
bende mozaik turner sendromu varmış, yumurtalarımın hiçbiri sağlıklı çıkmıyormuş, bu sebeple döllenme olmuyor, olsa da düşer ya da sakat olur dediler.
4 yıl sonunda PGT yöntemi ile çocuk sahibi oldum.
okuduğum kadarı ile evlat isteyen anne adaylarına bu testler ya yapılmıyor ,ya bilerek yapılmıyor ticari amaçlı!!
sonra ne oluyor,başarısız tüp bebek tedavileri, harcanan emek ,psikolojik sıkıntı ve maddi zarar.
lütfen tüp bebek sürecinde bu testleri yaptırın.
konu açma sebebim hem bu testlerin yapılma oranını belirlemek .ki,sizler de bunu görün.
hem de farkındalık oluşturmak.
bu süreci bilen biri olarak,sağlıcakla yavrularınızı kucağınıza almanızı diliyorum
haydi ankete canlar... tık tık..

Ya işte tüp bebek tam ticari ranta dönüştü malesef.
İşi tam olarsk bilrn, uygulayan ya da etik hareket edeni bulmak çok zor.
Biz ilk aşamada çok şükür doğru insana denk geldik ve ilk tüp bebeğim ikiz olarak tuttu bi de. Embriyolar zarar görmüş olsa idi iki tane üstün zekalı ikiz çocuğum olmazdı:) zaten böyle bir durum olsa bu riski alıp kimse bunu yapmaz.
İnş pgt yöntemi ile hamile kalırsınız.
Bu arada tica ederim.
Burayı okuyan tüm anne adaylarının hamile kalmasını yürekten diliyorum. ❤️
Merhabalar ben de 40 yaşındayım. Rahim filmim temiz çıktı, hormon testim normal, Amh 1.28 çıktı. Biz de ki asıl sorun eşimin sperm sayı ve hızı çok düşük.

Hanımlar biz sperm DNA hasar testi yaptırdık, %23 hasar çıktı. Jinekolog gebe kalmaya engel olmaz dedi. Ama bazı yerlerde sağlıklı gebelik elde edebilmek için hasarın %15 ' in altında olması gerektiğini yazıyor., anlamadım ?

Hanımlar biz sperm DNA hasar testi yaptırdık, %23 hasar çıktı. Jinekolog gebe kalmaya engel olmaz dedi. Ama bazı yerlerde sağlıklı gebelik elde edebilmek için hasarın %15 ' in altında olması gerektiğini yazıyor., anlamadım ?
Bizde yarına başka şehire bilet aldık test için fakat sormayı unuttuk cinsel perhiz gerekli miydi görüştünüz mü hiç bu konuda

Back
X