- 30 Haziran 2022
- 2.597
- 4.140
- 63
- Konu Sahibi enteldantell
-
yukarda yazmıştımMerhaba benim 3 düşüğüm var.O süreçte eşime ve bana kromozom testleri yapıldı bi sorun yok 46xx ve 46 xy gibi bir sonuç verdiler.Sperm DNA analizi de %10 olarak referans aralığında çıktı
Size teşhis konulurken tapılan test nedir acaba bende eksik mi diye düşündüm
evet testler özelBundan daha çok karşılaşılan bi durum var pıhtılaşma... 2 gebelik kaybı olmadan devlet test yapmıyor mesela. Ben daha grbelik oluşmadan amh çok düşük olunca ekstra olarak doktorun genetik test istemesiyle öğrenmiştim pıhtılaşmam olduğunu. Eğer 2 bebek kaybetseydim onca tedaviden sonra belki de psikolojik olarak da çökerdim tamamen. Keşke yapılsa herkese bu testler...
Kesinlikle... Benim mutasyonlu genimde mesela embriyo tutunmaya çalışırken etrafı parçalayarak yapmaya çalışırmış gibi bir durum vardı. Bu yüzden gebelik zor oluşuyormuş. Folik asit ekstra önemliydi benim için. Gebelik boyunca kullandım .evet testler özel
genetik testte bir çok şey çıkıyor işte .
genel testleri de yaptırıp sebepsiz infertilite dendiyse ,genetik test ve dna testi yaptırılmalı diyorum ben de .
hah işte yapmak istediğim şey bu.Merhaba,
Alttan muayene, hormon testleri, rahim filmi, yumurtalık rezervi vs hiç bir sorunum yok. Eşim sperm testi verdi onda da problem yok. Bir kere Klomen ile ovu takibi yaptırdım sonuç alamadım.
Evde de ovu testleri ile takip yaptım yine sonuç sıfır. Başka bir doktora gittim femera ile takip önerdi fakat kafam çok karıştı. Daha önce burada dna hasarı ile açılan konuları okuyunca bir aydınlanma geldi :)
Kaç gündür sperm de dna hasarı mı var acaba diye düşünürken konunuza denk geldim çok iyi oldu.
Doktora söyleyeceğim. Genetik testi ve hasar testi yaptırmadan hap kullanmak istemiyorum. Gittiğim iki doktor da sebepsiz kadın infertifilitesi diye yapıştırıp geçit. Oysa gebeliğe engel bir durumum yok. Büyük ihtimalle bizim de ikisinden biri bakalım ne olacak. Hiç olmazsa sorun ne ise o belli olur, çünkü en zoru belirsizlik...
ismi dna hasar testi değil ama.Bugün doktora gittim, dna hasar testi yapılmadan ilaç vs tedaviye başlamak istemiyorum dedim. Ters tepki aldım kendisinden. DNA hasarı gebeliğe engel değilmiş, onlar para tuzağıymış aynen böyle söyledi. tekrar kendisine gitmeyi düşünmüyorum. Ama bu testi yaptıracağız, sonra aklımızda birkaç doktor var.
BENİMKİ PGT.Merhabalar, ngs mi yaptırmıştınız acaba? Bizde de sebepsiz infertilite olduğu söylenmişti, o yüzden ngs yaptırmıştık ama verilen raporda pgd yazıyor. Spermiyogramda bir sorun çıkmamıştı ve benim amh ve diğer değerlerim normaldi.
Evet, ngs ile tüp bebek yaptırdık, bir oğlum var. Doktorum ngs önermişti ama zorunlu koşmadı, yaşım ileri olmadığı için riskli olmadığım söylendi ama biz garantilemek adına yaptırmak istedik.BENİMKİ PGT.
AMA 12 yıl önceydi.
şimdi pgt nin en son versiyonu ngs oluyor.
ngs ile tüp bebek mi yaptırdınız
maşallah ,sağlıcakla büyüsün inşallah.Evet, ngs ile tüp bebek yaptırdık, bir oğlum var. Doktorum ngs önermişti ama zorunlu koşmadı, yaşım ileri olmadığı için riskli olmadığım söylendi ama biz garantilemek adına yaptırmak istedik.
Amin, çok teşekkür ederim… hepimizin evlatları sağlıcakla büyüsünler inşAllahmaşallah ,sağlıcakla büyüsün inşallah.
11 yaşında ikizlerim 9 yaşında oğlum varAmin, çok teşekkür ederim… hepimizin evlatları sağlıcakla büyüsünler inşAllahsizin kızınız mı oldu peki kaç çocuğunuz var? Tedaviden sonra normal yolla hamile kalınabileceğini söyleniyor ama o da olmadı maalesef
Yaa maşAllah11 yaşında ikizlerim 9 yaşında oğlum var
ikizler tüp bebek, ufak dopal :)
bana da doğal yolla asla olmaz demişlerdi:)
oluyormuş :)
Bu dediğiniz testler devlet hastanesinde yapılıyor Mumaşallah ,sağlıcakla büyüsün inşallah.
TşklerYaa maşAllahçok isterdim ikiz ama tek embriyo transferi hakkım vardı sağlıcakla büyüsünler hepsi de.. darısı başıma
İki farklı embriyo transfer edildi o zaman size, doğrudurTşkleramin inş.
Çift yumurta ikizi, cinsiyetleri de farklı, hiç ikiz gibi değiller:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?