Genetik test ve sperm dnası.

Tüp bebek sürecinde genetik test ve sperm dna sına baktırdınız mı?

• genetik test bakıldı

OY: 11 50,0%
  • sperm dnası bakıldı

OY: 0 0,0%
  • ikisi birden bakıldı

OY: 4 18,2%
  • hiçbiri yapılmadı

OY: 9 40,9%

• Ankete Katılan
    22
  • Anket Kapalı .

enteldantell

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2022
2.597
4.140
63
Güzel anne adayları ,bir süredir tüp bebek süreçleriyle ilgili konulara denk geliyorum
yıllar önce benim de çok zor bir sürecim olmuştu.
gitmdiğim doktor kalmamıştı
sebepsiz interfilite denmişti ama çocuk sahibi bir türlü olamıyordum
genel geçer yapılan testlerin dışında bu ikisine de baktırın lütfen.
en sonunda gittiğim bir tüp bebek merkezinde genetik test ve eşimin sperm dnasına bakıldı ve asıl sorun ortaya çıktı.
bende mozaik turner sendromu varmış, yumurtalarımın hiçbiri sağlıklı çıkmıyormuş, bu sebeple döllenme olmuyor, olsa da düşer ya da sakat olur dediler.
4 yıl sonunda PGT yöntemi ile çocuk sahibi oldum.
okuduğum kadarı ile evlat isteyen anne adaylarına bu testler ya yapılmıyor ,ya bilerek yapılmıyor ticari amaçlı!!
sonra ne oluyor,başarısız tüp bebek tedavileri, harcanan emek ,psikolojik sıkıntı ve maddi zarar.
lütfen tüp bebek sürecinde bu testleri yaptırın.
konu açma sebebim hem bu testlerin yapılma oranını belirlemek .ki,sizler de bunu görün.
hem de farkındalık oluşturmak.
bu süreci bilen biri olarak,sağlıcakla yavrularınızı kucağınıza almanızı diliyorum
haydi ankete canlar... tık tık..

Son düzenleme:
Merhaba benim 3 düşüğüm var.O süreçte eşime ve bana kromozom testleri yapıldı bi sorun yok 46xx ve 46 xy gibi bir sonuç verdiler.Sperm DNA analizi de %10 olarak referans aralığında çıktı
Size teşhis konulurken tapılan test nedir acaba bende eksik mi diye düşündüm

yukarda yazmıştım
genetik test ve sperm dna testi
size ikisi de yapılmış zaten, sorun yok içiniz rahat olsun

Bundan daha çok karşılaşılan bi durum var pıhtılaşma... 2 gebelik kaybı olmadan devlet test yapmıyor mesela. Ben daha grbelik oluşmadan amh çok düşük olunca ekstra olarak doktorun genetik test istemesiyle öğrenmiştim pıhtılaşmam olduğunu. Eğer 2 bebek kaybetseydim onca tedaviden sonra belki de psikolojik olarak da çökerdim tamamen. Keşke yapılsa herkese bu testler...

evet testler özel
genetik testte bir çok şey çıkıyor işte .
genel testleri de yaptırıp sebepsiz infertilite dendiyse ,genetik test ve dna testi yaptırılmalı diyorum ben de .

evet testler özel
genetik testte bir çok şey çıkıyor işte .
genel testleri de yaptırıp sebepsiz infertilite dendiyse ,genetik test ve dna testi yaptırılmalı diyorum ben de .
Kesinlikle... Benim mutasyonlu genimde mesela embriyo tutunmaya çalışırken etrafı parçalayarak yapmaya çalışırmış gibi bir durum vardı. Bu yüzden gebelik zor oluşuyormuş. Folik asit ekstra önemliydi benim için. Gebelik boyunca kullandım .

Merhaba,
Alttan muayene, hormon testleri, rahim filmi, yumurtalık rezervi vs hiç bir sorunum yok. Eşim sperm testi verdi onda da problem yok. Bir kere Klomen ile ovu takibi yaptırdım sonuç alamadım.

Evde de ovu testleri ile takip yaptım yine sonuç sıfır. Başka bir doktora gittim femera ile takip önerdi fakat kafam çok karıştı. Daha önce burada dna hasarı ile açılan konuları okuyunca bir aydınlanma geldi :)
Kaç gündür sperm de dna hasarı mı var acaba diye düşünürken konunuza denk geldim çok iyi oldu.
Doktora söyleyeceğim. Genetik testi ve hasar testi yaptırmadan hap kullanmak istemiyorum. Gittiğim iki doktor da sebepsiz kadın infertifilitesi diye yapıştırıp geçit. Oysa gebeliğe engel bir durumum yok. Büyük ihtimalle bizim de ikisinden biri bakalım ne olacak. Hiç olmazsa sorun ne ise o belli olur, çünkü en zoru belirsizlik...

hah işte yapmak istediğim şey bu.
farkındalık çok önemli
bunları mutlaka isteyin sonra bir yol çzin
diğer testler zaten tüm doktorlar tarafından isteniyr

Bugün doktora gittim, dna hasar testi yapılmadan ilaç vs tedaviye başlamak istemiyorum dedim. Ters tepki aldım kendisinden. DNA hasarı gebeliğe engel değilmiş, onlar para tuzağıymış aynen böyle söyledi. tekrar kendisine gitmeyi düşünmüyorum. Ama bu testi yaptıracağız, sonra aklımızda birkaç doktor var.

ismi dna hasar testi değil ama.
genetik test ve sperm dna testi yaptırmak istiyorum deseydiniz keşke.
üzüldüm doktorlar zıtlaşmanıza.,
doktorlar da bir ilginç.
sertlemeye ne gerek var.

Merhabalar, ngs mi yaptırmıştınız acaba? Bizde de sebepsiz infertilite olduğu söylenmişti, o yüzden ngs yaptırmıştık ama verilen raporda pgd yazıyor. Spermiyogramda bir sorun çıkmamıştı ve benim amh ve diğer değerlerim normaldi.

BENİMKİ PGT.
AMA 12 yıl önceydi.
şimdi pgt nin en son versiyonu ngs oluyor.
ngs ile tüp bebek mi yaptırdınız

BENİMKİ PGT.
AMA 12 yıl önceydi.
şimdi pgt nin en son versiyonu ngs oluyor.
ngs ile tüp bebek mi yaptırdınız
Evet, ngs ile tüp bebek yaptırdık, bir oğlum var. Doktorum ngs önermişti ama zorunlu koşmadı, yaşım ileri olmadığı için riskli olmadığım söylendi ama biz garantilemek adına yaptırmak istedik.

maşallah ,sağlıcakla büyüsün inşallah.
Amin, çok teşekkür ederim… hepimizin evlatları sağlıcakla büyüsünler inşAllah sizin kızınız mı oldu peki kaç çocuğunuz var? Tedaviden sonra normal yolla hamile kalınabileceğini söyleniyor ama o da olmadı maalesef

11 yaşında ikizlerim 9 yaşında oğlum var
ikizler tüp bebek, ufak dopal :)
bana da doğal yolla asla olmaz demişlerdi:)
oluyormuş :)

11 yaşında ikizlerim 9 yaşında oğlum var
ikizler tüp bebek, ufak dopal :)
bana da doğal yolla asla olmaz demişlerdi:)
oluyormuş :)
Yaa maşAllah çok isterdim ikiz ama tek embriyo transferi hakkım vardı sağlıcakla büyüsünler hepsi de.. darısı başıma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…