selam bu mutasyınun ikinci taşıyıcısıyım bir homozigot birde heterezigottu var .Ama ikiksinin de etkisi aynı.bu açıklamayaım bir arkadaşımız için yapmıştım.Ben şimdi 21 haftalık gebeğim ve 0,4 heparin iğnesi kendime hergün ( kanı sulandırıcı) vururyorum.Açıklamayı koplayıp yapıştıracağım.Meraketme, bununda bir önlemi var.
sanırım bu konuda sana yardımcı olabilirim.buna österejen hormonuna bağlı özellikle kadında gebelikle artan bir hormon bu genin aktifleşip kanı koyulaşması ve pıhtı oluşununu yaratması.Rahim duvarı sertleşir ve bebeği yeterli kan ile besleyemezsin.Erken bebek kayıplarına yol acar.
FAKTÖR 5 veya homozigot ,heterozigot adlarını duydun mu.
Bu insan genlerinde bulunan bir kromozon , bilinen dünya üzerinde 30 milyon insan taşıdığı tahmin ediliyor.genelde norveçte ,kafkaslarda sık görülrn bir durum.Eğer bu kromozonu taşıyorsan kadında gebelikle beraber bu kromozon ösrojene duyarlı olarak aktif duruma geliyor. ve kanda normalden fazla koyulaşma ve pıhtı oluşturuyor.Çevrende aniden ölen hamile bayanları duymuşundur ,yada sık sık bebeğini kaybeden hamile bayanlara aslında hepsi demeyim ama genelde durum buna bağlı , bu geni ancak taşıyıp taşımadığını anlaman için GENETİK test yapılması gerekiyor buda dr seni yönlendirmesi gerekiyor.
Gebelik ve hazırlık döneminde kan sulandırıcı ilaçlar alıyorsun gebelik le hergün bir iğnealarak bu durumu normalleştiriliyor.( ECOPRİNDE alınıyor ama taşıyorsan gebeliikte İĞNE) bu iğne ayrıca doğum sonrasıda 2 ay kadar kullanıyorsun .Açıklayıcı bilgi için dr mumcu nun sitesinda daha detaylı bulabilirsin.