genetik inceleme

selam bu mutasyınun ikinci taşıyıcısıyım bir homozigot birde heterezigottu var .Ama ikiksinin de etkisi aynı.bu açıklamayaım bir arkadaşımız için yapmıştım.Ben şimdi 21 haftalık gebeğim ve 0,4 heparin iğnesi kendime hergün ( kanı sulandırıcı) vururyorum.Açıklamayı koplayıp yapıştıracağım.Meraketme, bununda bir önlemi var.
sanırım bu konuda sana yardımcı olabilirim.buna österejen hormonuna bağlı özellikle kadında gebelikle artan bir hormon bu genin aktifleşip kanı koyulaşması ve pıhtı oluşununu yaratması.Rahim duvarı sertleşir ve bebeği yeterli kan ile besleyemezsin.Erken bebek kayıplarına yol acar.

FAKTÖR 5 veya homozigot ,heterozigot adlarını duydun mu.
Bu insan genlerinde bulunan bir kromozon , bilinen dünya üzerinde 30 milyon insan taşıdığı tahmin ediliyor.genelde norveçte ,kafkaslarda sık görülrn bir durum.Eğer bu kromozonu taşıyorsan kadında gebelikle beraber bu kromozon ösrojene duyarlı olarak aktif duruma geliyor. ve kanda normalden fazla koyulaşma ve pıhtı oluşturuyor.Çevrende aniden ölen hamile bayanları duymuşundur ,yada sık sık bebeğini kaybeden hamile bayanlara aslında hepsi demeyim ama genelde durum buna bağlı , bu geni ancak taşıyıp taşımadığını anlaman için GENETİK test yapılması gerekiyor buda dr seni yönlendirmesi gerekiyor.
Gebelik ve hazırlık döneminde kan sulandırıcı ilaçlar alıyorsun gebelik le hergün bir iğnealarak bu durumu normalleştiriliyor.( ECOPRİNDE alınıyor ama taşıyorsan gebeliikte İĞNE) bu iğne ayrıca doğum sonrasıda 2 ay kadar kullanıyorsun .Açıklayıcı bilgi için dr mumcu nun sitesinda daha detaylı bulabilirsin.

Çok yardımcı oldun canıım sağolasın.Sen tüp bebeklemi hamile kaldın.Allah tamamına erdirsin.Bebeğini hayırlısı ile kucağına alırsın.

evet tüp ile oldu.5 yıl dır istiyorduk.Açıklanamayan gruptanız biz bende ve eşimde bir sorun yok hatta çok sağlıklıyız.Fakat bazen hayatın ve rabbimin yazgıısı işte ugraşmak gerekiyor..2 yıl önce kendiliğinden gebelik oluşmuştu ama kaybettik.çatlatmalar , aşılamalar ve hatta 2 tüp deneme başarısızlıkla geçti.3 denemede 3 lü gebelik elde edildi ve 1 sonlandırıldı.İnşallah sağlıkla hepimiz kucaklarız bebeklerimizi.

aktüel benim ikinci tüp bebegimde tuttu fakat bebegin sekşiz haftalık olmasına ragmen kalbi atmadı dr özürlü bebek olabilir dedi (istanbuldaki degil bulundugum yerde takip eden dr bunu dedi) ben bu haberi yazdıgımda bir bebeginde translokasyon bozuklugu olabilir demişti senin bahsettiğin olayla bu aynımı canım benim bunu ayrıntılı araştırmama gerek ama korkuyorum herşeyi bilince stresin iki kat artıyor

Mrb Aktüelcim tüp bebek işlemini nerde hangi merkezde yaptırdın canım söylermisin.Dediğin gibi rabbimin yazgısı.Hakkımızda herşeyin hayırlısı olsun.

sevgili KARINCA KIZ bizdede dengeli translokasyon problemi var.bu kromozomlarla ilgili.bence aktüel arkadaşımın dediği farklı bi problem.13-14-15-21.kromozomlarda sorun yaşanabiliyor.mesela bizim 13 ve 14.dr.bebeğimiz olsa bile düşebileceğini YADA ÖZÜRLÜ OLABİLECEĞİNİ söylüyor bu yüzden PGT yani genetik tanı yaptırmamız gerektiğini söylüyor.ama bunun içinde umut vermiyor.sen yine de araştır canım.BEN KABULLENDİM.BEBEK SAHİBİ OLAMIYCAM ONU HİÇ İÇİMDE TAŞIYAMIYCAM....hatta bazen eşimden ayrılmayı bile düşünüyorum....

emin dedilim ama farklı bir durum bu sanırım.Sana tavsiyem bu konunun uzmanı bir dr bulman .Tüp merkezine danışmadan sakın bir şey yapma.atmaması durumunda kürtaj önerilecektir.Merkezinle konuş ,onların kontrolunden geçmeni veya başka bir dr dan tavsiye almanı öneririrm.
eğer bu kromozonal bir durum isetam taramalı genetik test( ki beneim dururmunda da genetik test gerekiyor kan verilerek) hem senin hemde eşin için önerilecektir.Üniversite hastaneleri sağlık karnesi ile bunu ne kadara yapıyor öğren.Fakat sonuç almanız bir ayı bulabilir.Test sonuçlarını alamadan da deneme yapma .

kafanda oluşan durumu anlıyorum ama bundan eşinden kacarak ayrılarak bir çözüme ulaşamazsın.Sadece saklanma ve kaçış .Duymak istemediğini toprakla örtme gibi.
Evet kromozon durumları olabilir .
Fakat günümüz teknolojisi ile pgt yanı tüp bebekte oluşan embriyoların genetik açıdan incelenerek sağlıklı olanın transferi ile sağlıklı bebekler elde edilebiliyorken niçin vazgeçiyorsun.Sanırım buna ekstra bir ödeme yapılması şart .Hala bir umudunuz bir çözüm yolunuz varken niçin bebeğinden vazgeçiyorsun.
biraz zamana ve maddiyata ihtiyaçın var .İçinden gelen sesler hüzünlü buda seni yalnış yollara itiyor.Kalbinin sesi mutlaka sanabirgün kalk hadi bir kere pgt ile dene diyecektir.Lütfen kendini ve eşini sorumlu tutma.Seni seven herkese zarara veriyorsun aslında.

:1no2:aktüel e....keşke senin dediğin gibi pgt olayı verdim parayı yaptım transferi oldu diyebilsem.pgt olayının istersen bir araştır canım.emriyolar pgt testinden öyle kolay geçemiyor.kaç arkadaşımın tedavinin sonuna gelip pgt den geçemeyen emriyolar yüzünden transferinin yapılmamadıgı bir bilsen.ben konuda aştım herşeyi.her yönüyle yaşadım bu süreci.öyle senin dediğin gibi pgt yaptım tutcak die bişey yok.ayrıca pgt de emriyoda 6 şansın var.3ü sağlıklı gebelik 2si düşük 1ide fenotip yani özürlü bir emriyo.anlıycan pgt öle kolay bişe deil.ayrıca maddi problemim yok.hiç de olmadı.umarım kimsenin olmaz.ÇÖZÜM YOLUM YOK MAALESEF.KEŞKE OLSAYDI.zaman diyosun çook zaman harcadım ben bu uğurda.canım söylediğin kelimeler o kadar uzak ki bu duygularla yanan bizlere offf....keşke senin gibi yolun başında olsaydım o zaman inanırdım tümm bu yazdıklarına.yazdıklarımdan bu anlamları çıkarman ilginçç..yinede saol.umarım herkes devasını bulur.bu arada ben 3 kez ıcsı denedim.biliçli bi anne olamama adayıyım yaniii

benımde esımde dengelı translokasyon var doktorların dedıgıne gore 6 da 2 normal bebek olabılıyor.o normalede yuzde 95 kesın normal dıyorlar yuzde 5 sapma payı var.tabıkı dıger tup bebek deneyenlerden bıraz daha sıkıntılı bır durum daha masraflı daha stresslı
transfer edılecek embrıyo bulanamıyabılır
ben ıkıncı kez denemeye karar verdım allah herkese tasıyabılecegı sıkıntıyı verıyor ve denıyor bızlerı ben bunuda asabılecegıme ınanıyorum cennet kokulum sende basarabılırsın bence

merhaba arkadaşım inan durumumunuza çok üzüldüm ama hepimizin ortak durumu hemen hemen aynı ama bu demek değildirki rabim vermiycek bakarsın hiç beklemediğin bi durumda kalabilirsinde çünkü rabbim ol deyince herşey olur eşinden boşanmayı düşünüyorum demişsin peki eşine yazık değilmi onun suçu ne derdi de veren rabbim o istermi böyle olsun oda baba olmak için elbette neler vermezdi birde onun tarafından düşün lütfen birde sen vurma mesala bizimde olmuyor ne yapalım rabbim dermansız dert vermesin bende eşimle gittim çocuk esirgemeye baş vurduk bir bebek alcaz kısmetse onun da allah katında büyük sevabı var demekki allah bazı insanlarıda böyle deniyor olanlarıda görüyoruz o çocuklar perişan onun için arkadaşım ne eşini nede kendini suçlama verende allah alanda hayatında başarılar diliyorum.

gamze su cum hakkımızda hayırlı olsun ne güzel yazmışsın verende o alanda elimizden ne gelir hayırlısı...bebek almak için neler yaptınız ne aşamalardan geçtiniz yazarsan seviniriz canım..tüpbebek ve evlatlık topiğinede yazarsan almak isteyenler faydalanır bilgi sahibi değiliz yaşayanlar anlatırsa çok aydınlatıcı ve cesaret verici oluyor canım.teşekkürler..

arkadaşlar yazılarınızı okudum hepinize ayrı ayrı çok üzüldüm ama Allah tan ümit kesilmez size belki umut olur Ankara da Genart tüp bebek merkezi ile en azından telefonla da olsa bir konuşsanız bura da özellikle genetik araştırma yapılıyor zaten merkezin sahibide genetik uzmanı Volkan Baltacı Genart ın internetteki sitesine girin orda sizin anlattığınız sorunu hallettiklerini 6 tane bu tür genetik hastalığı olan çifti çocuk sahibi yaptıklarını anlatıyorlar bence siz tüp bebek merkezinin sitesine girin sigortalılarada maddi açıdan çok yardımcı oluyorlar denemekte fayda var derim ben tabi karar sizlerin

canım ben tüp bebek ve evlatlık bölümünede yazmıştım eşim ve ben gittik orada yetkili bir uzmanla görüştük bize doldurmamız için belgeler verildi bizde doldurduk teslim ettik 1 hafta sonra aradık uzmanımız belli oldu şu andada ordan haber bekliyoruz öptüm canım seni

merhaba hanımlar
bu genetik inceleme nasıl yapılıyor kandan mı bakılıyor yoksa rahim içinndenmi aydınlatırsanız sevinirim

Allah hepinizin yardımcısı olsun arkadaşlar dualarım sizlerle

Merhaba Arkadaşlar;
Benim ikinci tüp bebebek denemem başarısız oldu,dr.genetik incelemeye gerek yok dedi ama ben kararsızım 3.deneme yapmadan önce genetik tahlil vermelimiyiz bilmiyorum,araştırma içerisindeyim,ebriyolarım 7-8 tane oluyo ama transfer gününe 1veya 2 tane kalıyo,ebriyolarım orta kalitede çıkıyor ve o da tutmuyor,genetik inceleme hakkında bilgi verirseniz sevinirim,nasıl oluyo ve be kadar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…