30 Eylul'e kadarmis ama ben GSS primine tabi olmadigimi zannedigimden bu haberin farkinda bile degildim.borc yapilandirilmasinin gunu gecti diye bikiyom ben ama
Yorumun icin tesekkur ederim. Bu kosul ikametgahi yurtdisinda olan vatandaslar icin gecerli diye biliyorum. Benim ikametgahim halen TR adresi gozukuyor. Ama oturum karti ve yurtdisi giris cikis dokumu ile TR'de kayitli adresime ragmen TR'de yasamadigimi ispat edebilirim.emniyet müdürlüğüne gidip yurt dışı giriş çıkış dökümünü alarak borcunuzu sildirebilirsiniz
Benim de babaya tabi oldugum (evlenene kadar olan) 2,5 yillik bir sureyi borclandirmislar. Ben TR'de yasamiyorum haliyle gundemdeki her detayi takip etmem mumkun degil. Onceleri baktigimda borcum da cikmadigindan hic konu uzerinde durmadim (sonucta defalarca kontrol ettikten sonra her gun "belki bugun degismistir" diye girip bakmiyordum).bana da haber gelmemişti 5 bin küsür çıkmıştı ..trt de yayınlandı takip etseydiniz dediler:)))
sgk ya gittim borcu sildirdim babaya tabiydim o zamana kadar 2 yıllık borç çıkarmışlardı sen yine de bi şansını dene
Yorumun icin tesekkur ederim. Bu kosul ikametgahi yurtdisinda olan vatandaslar icin gecerli diye biliyorum. Benim ikametgahim halen TR adresi gozukuyor. Ama oturum karti ve yurtdisi giris cikis dokumu ile TR'de kayitli adresime ragmen TR'de yasamadigimi ispat edebilirim.
Ah bu gercekten cok iyi bir haber, tesekkur ederim :) Oncesinde ise zaten babama bagli olmam gerekiyordu. Tamamini sildirebilirim umarim.eşimde benzer durumdaydı ikematgahı türkiyedeydi kendisi yurtdışında emniyetten dökümü aldık ve tum borcu silindi
2012 de işe mi girmiştiniz? Ay bize de çıkacak diye ödüm kopuyor30 Eylul'e kadarmis ama ben GSS primine tabi olmadigimi zannedigimden bu haberin farkinda bile degildim.
Zaten bastan sona hersey yanlis;
*2008 oncesi 18 yasini doldurmus calismayan, bekar kiz cocuklari eskisi gibi ebeveyn uzerinden saglik hizmetlerine devam edebiliyor diyor; bu kosula uydugum halde GSS ciktigindan beri beni borclandiriyor.
*2012-2015 arasinda defalarca e-devlette GSS borcunu kontrol ediyorum borc yok diyor, babamin bagkur bilgilerine bagli oldugumu gosteriyor, birden 2012'den bu yana borclu oldugumu gosteriyor.
*2012'den beri devam eden faizlendirilen bir borc soz konusu, bana tebligat yapilmiyor (ben sans eseri bugun girip bakmasaydim "zaten onceleri kac kez baktim beni etkilemiyor" diye unutsaydim kimbilir borc ne kadar artacakti?
Sok geciriyorum yahu boyle birsey nasil olabilir?
Hayir ben hic calismadim ama 2012 den itibaren borclandirilmisim. https://onlinetahsilat.sgk.gov.tr den bakabilirsiniz borcunuz olup olmadigina (once e-devlet sifresi ile giris yapmanizi istiyor)2012 de işe mi girmiştiniz? Ay bize de çıkacak diye ödüm kopuyor
Aile ziyareti icin TR'ye gelip gidiyordum o zaman araliklarini saymazlar umarimEşim de aynı sizin gibiydi yurt dışı dan izne geldiğinde pasaportla gidip sildirdik
Baktım Can'ım, teşekkür ederim. Kayıtlı borç yok diyor ama işte süprizler ülkesindeyiz:)Hayir ben hic calismadim ama 2012 den itibaren borclandirilmisim. https://onlinetahsilat.sgk.gov.tr den bakabilirsiniz borcunuz olup olmadigina (once e-devlet sifresi ile giris yapmanizi istiyor)
Bir sorum var size, esinizin ikametgah adresi TR idi ama kendisi yurtdisinda yasiyordu. GSS borclarinin silinmesi icin adresini yurtdisina tasidi mi? Eger tasidi ise, adres degisikligi beyanini onceden yapmadigi icin ceza uygulandi mi? Cunku adres degisikliklerinin (20 gun diye biliyorum) bir sure icinde belirtilmediginde bir ceza ortaya cikiyor.eşimde benzer durumdaydı ikematgahı türkiyedeydi kendisi yurtdışında emniyetten dökümü aldık ve tum borcu silindi
Siz tüm borcunuzu sildirebilirsiniz.Ah bu gercekten cok iyi bir haber, tesekkur ederim :) Oncesinde ise zaten babama bagli olmam gerekiyordu. Tamamini sildirebilirim umarim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?