• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Genel Saglik Sigortasi 7100 tl prim borcu cikti :/

Siz tüm borcunuzu sildirebilirsiniz.
10 Ekim 2008'den evvel doğmuş kız çocukları "bakmakla yükümlü olunan" konumundadır, siz 2008'de 18 yaşını doldurduğunuza göre Babanızın bakmakla yükümlü olduğu çocuğu statünüz Ömür boyu kazanılmış hakkınız.

Türkiye'ye geldiğinizde bağlı Bulunduğunuz ilin SGK müdürlüğüne gidin, Babanızın TC kimlik numarası ve sizin TC kimlik numaranızdan başka birşeye ihtiyacınız yok, hatta babanızla da gidebilirsiniz, 2014'e kadar bir işte çalışmadığınızı, Babanızın sigortasından yararlandığınızı ve 2014'te evlendiğinizi söyleyin, bir form doldurtacaklar, belki birde dilekçe yazıp imzalarsınız hepsi o kadar.
Tüm borç silinir çünkü sizin kazanılmış haklarınız var.

Icime su serptiniz cok tesekkur ederim. Bu hafta SGK'ya gidecegim. Herkese fikir vermesi acisindan sonucu burada paylasacagim :)

E devlet şifresini nerden alabilirim? Ben de bakmak istiyorum. Cok ilginc geldi bana. Ve cok da sacma..

E devlet şifresini nerden alabilirim? Ben de bakmak istiyorum. Cok ilginc geldi bana. Ve cok da sacma..
PTT'den sifre aliyorsunuz. Onceki mesajlarda bir link vermistim o link uzerinden direkt SGK tahsilattan borc durumunu gorursunuz. E-devlette borc cikmasa bile SGK linkinden bakin cunku ben SGKya girmeden once e-devlette "GSS kayitli devam ediyor" yaziyordu ama borc durumu cikmiyordu. Daha onceleri bilgi bulunamadi dedigi icin bu kez farkli mesajla karsilasinca supheye dustum SGK tahsilattan bakinca ortaya cikti. Hatta ilginc bir sekilde SGK sitesinden sonra tekrar e-devletteki GSS prim borcu sorgulamaya girdigimde bu kez ay ay borcumu listeli gordum (sanirim iki sistem senkronize oldu).

Icime su serptiniz cok tesekkur ederim. Bu hafta SGK'ya gidecegim. Herkese fikir vermesi acisindan sonucu burada paylasacagim :)

Kazanılmış hakları olan kız çocuklarına da borç çıkarılmış, sizin gibi aslında hiç borcu çıkmaması gereken çok kişiye borç Çıkarıldı, içiniz rahat olsun, yeni düzenlemeye göre siz prim ödemek zorunda değilsiniz, çıkan borcu silmek durumundalar.
Eğer borcu ödeyeceksiniz diye ısrarcı olurlarsa, ki bazı şubelerinde böyle durumlar yaşayanlar varmış, 10 Ekim 2008'den evvel doğmuş olduğunuz ve babanız o dönemde SGK'lı çalışan olduğundan zaten siz evlenene kadar Babanızın bakmakla yükümlü kız çocuğuydunuz, 2014'te de evlenip eşinizin kütüğüne geçmişsiniz. Bakmakla yükümlü olunan kişilerle ilgili düzenlemeye bakmalarını söyleyin yeterli;)

Dediğim gibi form doldurtacaklar, evli olduğunuz için belki birde dilekçe yazdırırlar, bekar olsaydınız sadece form yeterli olurdu, SGK'ya giderken evlilik cüzdanınızı da götürün.
O borcu silerler :KK66:

Bu arada Bakmakla yükümlü olunan kişi, 18 yaşını doldurmuş ama lise ve dengi okullarda halihazırda okuyanlar dışındaki kişiler eğer GSS prim borcu varsa 2 Kasım 2015 tarihine kadar bağlı bulundukları İl/ İlçelerin SGK Müdürlüklerine gidip borç yapılandırma formu doldursun, borcunuzu 18 taksite kadar belli bir yasal faiz eklenerek ödeme imkanınız var.

çalıştığım çalışmadığım babamın üzerine göründüğüm her vakitte saolsunlar borçlandırmışlar
üstelik de gelir testi yaptırdığım halde
üstelik de 9bin tele
form bile doldurmadan sildirdim hemen vezneden sildiler
gerçi silmeseler türkiyeyi ayağa kaldırırdım
ülkenin kurumlarının birbirlerinden haberi yok
ne idüğü belirsiz bu paraları ödemeyin
zırt pırt çıkardıkları aflardan birini de buna çıkarırlar nasılsa yakın bi seçimde

2014'te de evlenip eşinizin kütüğüne geçmişsiniz. Bakmakla yükümlü olunan kişilerle ilgili düzenlemeye bakmalarını söyleyin yeterli:KK66:
Esim yabanci oldugu icin onun kutugune gecmedim. Babamin kutugunden devam ediyor kimligim sadece sira numarasi degistirildi hatta benimki "1" :D Anladigim kadariyla bizim kayitli oldugumuz mahallede "yabanci ile evlendigi icin kutugu degismeyen" ilk kisi ben olmusum. Haberdar edecegim gelismeleri cok tesekkur ederim herkese yorumlar icin.

Esim yabanci oldugu icin onun kutugune gecmedim. Babamin kutugunden devam ediyor kimligim sadece sira numarasi degistirildi hatta benimki "1" :KK70: Anladigim kadariyla bizim kayitli oldugumuz mahallede "yabanci ile evlendigi icin kutugu degismeyen" ilk kisi ben olmusum. Haberdar edecegim gelismeleri cok tesekkur ederim herkese yorumlar icin.
Babanızın kütüğündeyseniz ohoooo o borç silindi bilin:-)

Bu konuyu görmem iyi oldu aralık doğumluyum 2 ayla kaçırdım galiba :( Hiç haberim yoktu böyle bir şeyden. Daha doğrusu tüm kız çocukları evlenene kadar babanın üstünde fakat evlenene kadar geçen süre içinde sigortalı bi yerde çalışırsa borçlanıyor sanıyordum. Demekki yanılmışım. 6 yıl geçmiş. Bu hafta gidip bakayım bakalım benim halim ne derece içler acısı :(

Canım bende yurt dışında kaldım 1. 5 yıl bana ödetttiler. Geçmişe dönük adres düzeltilmesi yaptırılmıyor. Sen yine de yurt dışında oldupun zaman diliminin emniyetten dökümünü al

Canım bende yurt dışında kaldım 1. 5 yıl bana ödetttiler. Geçmişe dönük adres düzeltilmesi yaptırılmıyor. Sen yine de yurt dışında oldupun zaman diliminin emniyetten dökümünü al

Merak ettim simdi Siz yurtdisinda iken oturum kartiniz var miydi kaldığınız ulke icin? Ben evlenmeden once oturum kartımı çıkartmıştık o zamandan beri Hollanda yasaları Gereği burada saglık Sigorta'sı ödüyorum (sigorta olmazsa oturum kartı iptal oluyor). Turist olarak gezi amaçlı yurtdisinda kalma GSS muafiyeti icin geçerli sayılmıyor.

Merak ettim simdi Siz yurtdisinda iken oturum kartiniz var miydi kaldığınız ulke icin? Ben evlenmeden once oturum kartımı çıkartmıştık o zamandan beri Hollanda yasaları Gereği burada saglık Sigorta'sı ödüyorum (sigorta olmazsa oturum kartı iptal oluyor). Turist olarak gezi amaçlı yurtdisinda kalma GSS muafiyeti icin geçerli sayılmıyor.
1.5 yıl turist olarak nasıl kalabilirim tabii ki oturum iznim vardı. Ve hatta orada evliydim.

1.5 yıl turist olarak nasıl kalabilirim tabii ki oturum iznim vardı. Ve hatta orada evliydim.
1,5 yılın tamamını aynı ülkede geçirdiğinize emin olamadım ondan sordum. SGK ya hemen gitmek istiyorum cok kafam karıştı sinirlerim bozuldu :( sizden once iki arkadas yorumlarında (esleri icin) yurtdisinda oldukları Süreyi sildirebildiklerini yazmıştı halbuki siz ödemek zorunda kalmissiniz :( bekleyip göreceğim

yurtdışında öğrenci olan çoook arkdaşım var hepsinin borcu silindi geçmişe dönük de gayet siliniyor
önceden borç yoktu şimdi nasıl çıkar vb. konulara da takılmayın burası türkiye herşey olur devlet memuru arkadaşlardan bile borç çıkarılan oldu :P sonra ya pardon diyip siliyorlar, oldu bunlar
hayaldi gerçek oldu!

Konu uzerinden biraz zaman gecti ama gelismeleri yazmak istedim; SGK'ya gittim, durumu acikladim.
Evlenene kadar olan sureyi hemen sildiler (babama bagli oldugum icin).
Evlendikten sonra gecen sureyi silmek icin bazi sartlari var, oncelikle ikametgahimi yurtdisina aldirmam gerekiyor.
Bu islemden sonra baskonsoloslugumuzdan Hollanda oturum kartimin basladigi gunden beri burada yasadigima dair islak imzali bir belge almam gerekiyor. Bu evragi getirdikten sonra borcum sifirlanacakmis.
Su an borcum 7100 TL'den 2100 TL'ye inmis durumda.
Yorumlariniz icin hepinize tesekkur ederim.

seçim nedeniyle önce mi sonra mı borçların silineceğini okudum bi yerde
emin değilim bi araştırın isterseniz

Back
X