babasız çocuk büyümez inancından belki. bilemiyorum.Okumuş olmak veya makam sahibi olmak karakteri etkilemiyor ne yazık ki.
Ama kadın neden susuyor ona pek anlam veremedim.
sen birde bizim komşuları görsen, bazı kadınları anlamak çok zor nasıl bu kadar aciz olabiliyorlar hele ki maddi sıkıntıları yokkenikisi de üniversite mezunu, makam sahibi ama bir taraf şiddet uyguluyor, diğeri sineye çekiyor. bir de 8-9 aylık bebekleri var. içim parçalandı komşuma
eşim karışmamı istemedi ama nasıl susabilirim?
polise bildirdim isimsiz ihbar olarak. 15 dk içinde geldiler, içeride ne konuştularsa 10-15 dk durup gitti polisler.
ne olacak şimdi kadına, bebeğine? çok canım sıkıldı çok.
artık tek sebep olarak onu görmüyorum ben. az çok üniversite gören insan, cahil bakış açısıyla yaklaşamaz olaylara. kadın devlet memuru, tayin alıp gidebilir, ayrılabilir. eminim daha çok seçeneğe sahiptir ev hanımlarına göre. ama neden susuyor, bebeğiyle mi, canıyla mı korkutuyor muamma.Kadın neden susuyor? Neden.. Bu düzen , bu yapı, bu kadını zavallı aciz, erkeğe bağımlı gören yönetim.. Her şey belli , kadınlar bu sisteme yutkunarak susarsa, her şey böyle devam eder ne yazık ki. Boşanan kadına bakış açısı , kadın alttan almalı kocasına itaatkar olmalı vs vs bu iğrenç kafa yapısının baskısı yüzünden kadınlar bu halde..
Babasız büyümesin diyen zihniyeti Hoc anlamıyorum ,Şiddeti gören huzursuz bir ailede büyüdüm keşke hiç doğmasaydım diyorum .zamanında bizler küçükken boşanssydı annem daha huzurlu olurdu,kendime özgüvenim olurdu,böyle pişirdik,böyle Çekingen,olmazdım çevremde çok arkadasım olurdu .daha 1-2 yıllık evliler.
travma yaşayabilir ama çocuğum için devam ediyorum diyor kadınların geneli. eğitimli eğitimsiz çok farketmiyor. yaygın bakıç açısına göre aile içi şiddet daha iyi, babasız çocuk büyütmektense.
inanın ben de çok şaşırıyorum bazen. ev hanımıyım ama Allah korusun eşim şiddet uygulasa evden kovarım, daha da giremez yani. aç kalmam ya.sen birde bizim komşuları görsen, bazı kadınları anlamak çok zor nasıl bu kadar aciz olabiliyorlar hele ki maddi sıkıntıları yokken
yani ya çocuğa da kıyarsa. insan önce evladını düşünüyorsa o evde şiddet olmamalı.Babasız büyümesin diyen zihniyeti Hoc anlamıyorum ,Şiddeti gören huzursuz bir ailede büyüdüm keşke hiç doğmasaydım diyorum .zamanında bizler küçükken boşanssydı annem daha huzurlu olurdu,kendime özgüvenim olurdu,böyle pişirdik,böyle Çekingen,olmazdım çevremde çok arkadasım olurdu .
güçsüz kadınlara tahammül edemiyorum. insanları öyle bir hale getiriyorlar ki dayak, şiddet normalmiş gibi davranılıyorinanın ben de çok şaşırıyorum bazen. ev hanımıyım ama Allah korusun eşim şiddet uygulasa evden kovarım, daha da giremez yani. aç kalmam ya.
daha 1-2 yıllık evliler.
travma yaşayabilir ama çocuğum için devam ediyorum diyor kadınların geneli. eğitimli eğitimsiz çok farketmiyor. yaygın bakıç açısına göre aile içi şiddet daha iyi, babasız çocuk büyütmektense.
Aaa yazık ama yaaikisi de üniversite mezunu, makam sahibi ama bir taraf şiddet uyguluyor, diğeri sineye çekiyor. bir de 8-9 aylık bebekleri var. içim parçalandı komşuma
eşim karışmamı istemedi ama nasıl susabilirim?
polise bildirdim isimsiz ihbar olarak. 15 dk içinde geldiler, içeride ne konuştularsa 10-15 dk durup gitti polisler.
ne olacak şimdi kadına, bebeğine? çok canım sıkıldı çok.